7 trucuri care ar putea să-ți salveze viața într-o zi

Cu toți știm regulile indispensabile de siguranță, însă tot ne mai întâlnim cu situații confuze, în care nu știm cum să acționăm. Iată câteva sfaturi care îți vor fi utile oricând:

1. Nu folosi telefonul mobil când mergi
A merge și a folosi telefonul mobil în același timp e o provocare mare pentru creierul nostru. Poți să nu mai fi atent la ce e în jur și la posibilele pericole – precum o mașină ce se îndreaptă cu viteză către tine.

2. Elimină punctele oarbe când conduci ajustând corect oglinzile
Ajustează oglinzile astfel încât abia să zărești marginile mașinii tale, eliminând astfel punctele oarbe. Modifică-le stând chiar pe scaunul șoferului.

3. Asigură-te că porți hainele potrivite pentru vreme rea
Pielea udă elimină mult mai repede căldură, deci e important să-ți menții pielea cât mai uscată. Poartă haine de lână, care absoarbe umezeala. Bumbacul și alte materiale nu sunt bune din acest punct de vedere – vei îngheța imediat în ele.

Citește și:   13 trucuri de FRUMUSEȚE care fac viața femeilor mult mai UȘOARĂ

4. Caută să ai mereu la tine pastile antialergie
Nu știi niciodată când ar putea să apară o reacție alergică. Asigură-te că ai medicamentele potrivite la îndemână – s-ar putea să fie cruciale pentru tine sau pentru alții, mai ales dacă te pregăteșt să pleci în camping sau într-o excursie lungă.

5. Amintește-ți că limitele corpului sunt determinate de Regula celor Trei
După cum au arătat numeroase studii, oamenii pot trăi 3 minute fără aer, 3 ore fără adăpost în condiții de vreme exteme, 3 zile fără apă și 3 săptămâni fără mâncare.

6. Nu îndepărta un cuțit sau alt obiect ascuțit dintr-o rană
Nu face asta în nicio împrejurare, fiindcă obiectul respectiv împiedică sângerarea. Încearcă să faci ca aceasta să fie cât mai nesubstanțială până sosește ajutorul medical.

7. În caz de incendiu, încearcă să stai cât mai aproape de pământ posibil
Pericolul cel mai mare vine de la fumul cu monoxid de carbon, nu de la arsuri. Pentru a evita inhalarea fumului otrăvitor, stai cât mai aproape de podea posibil.

Citește și:   8 greșeli pe care le fac părinți din cauză cărora copiii încep să mintă

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.