7 soluții prin care poți aplana o ceartă în cuplu

În nicio relație nu există doar lapte și miere. Fiecare cuplu trece și prin momente mai dificile, astfel că micile conflicte nu pot fi mereu evitate. Cu toate acestea, certurile continue pot duce la rezultate dezamăgitoare, chiar dacă la început este posibil să nu îți dai seama cât sunt de dăunătoare. Așadar, este timpul să încerci să faci o schimbare!

Învată cum să aplanezi un conflict în 7 pași simpli

1. Nu-l critica pe cel de lângă tine

Critica poate fi uneori benefică, dacă este una constructivă. Însă, dacă faci acest lucru frecvent, fără o bună intenție, relația se va duce într-o direcție greșită. Nu-ți insulta niciodată partenerul și discută despre lucrurile care te deranjează, înainte să fie prea târziu. Dacă simți că acestea sunt mult prea numeroase, ieși din relație. Nu are rost să continui ceva ce nu îți face bine.

2. Nu uita de sentimente

Acestea sunt cheia unei relații de succes. Nu-ți ascunde sentimentele și discută deschis cu partenerul tău despre ele. Demonstrează-i faptul că îți pasă de starea lui emoțională și că nu aștepți doar să primești, fără să oferi. Astfel conflictele vor fi aplanate și relația voastră mai puternică.

Citește și:   Harta coșurilor: de ce ai probleme cu ACNEEA în funcție de zonele în care apare

3. Nu face presupuneri

Dacă ai vreun gând legat de partenerul tău, clarifică imediat situația creată. Nu face presupuneri fără a te consulta și cu celălalt. Este posibil să nu știi varianta corectă a întâmplării și să acționezi în mod greșit, făcându-ți mii și mii de gânduri negative. Vei vedea că la final îți va părea rău că te-ai primit și că nu ai avut puțină răbdare.

4. Nu îți privi partenerul cu superioritate

Nu încerca să pari niciodată superioară în fața celui de lângă tine. Amândoi sunteți egali în această relație și trebuie să aveți aceleași drepturi. Nimeni nu este perfect și trebuie să asculți și părerea partenerului, chiar dacă poate nu este cea mai corectă. Sugerează de fiecare dată căutarea unei soluții împreună.

5. Nu da vina pe celălalt

Deși este un lucru des întâlnit într-o relație, nu are rost să mai cauți vinovați după ce deja s-a întâmplat un lucru nefericit. După un astfel de moment, cel mai bine este să cauți o soluție cât mai bună împreună cu partenerul pentru a ieși din acea situație. De asemenea, asumă-ți atunci când tu ești cea care greșește și revanșează-te.

Citește și:   10 modalități prin care să porți BLUGII cu stil

6. Uită conflictele din trecut

Trecutul este trecut și punct. Neînțelegerile vechi nu ar trebui aduse în discuție, în prezent. Altfel, un nou conflict va fi provocat în doar câteva clipe. Dacă ceva te deranjează, discută în acel moment, clarifică situația și încheie acel subiect pentru totdeauna. Nu te mai întoarce în trecut de fiecare dată.

7. Amintește-ți că nu doar punctul tău de vedere este cel mai corect

Orice relație este formată din 2 persoane. Așadar, ambii trebuie să ia decizii și să fie implicați. Nu poți lua doar tu deciziile pentru amândoi. Comunicarea este foarte importantă. Ambii parteneri trebuie să își spună punctul de vedere și să se ajungă la o concluzie, la un punct comun.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.