Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
7 semnale de alarmă pe care ți le dă corpul – Andreea Bănică

7 semnale de alarmă pe care ți le dă corpul

Organismul uman e un mechanism perfect în care se petrec multe procese interne în acelaşi timp. Uneori, corpul ne trimite semnale pe care nu ar trebui să le ignorăm, cum facem de obicei. Iată câteva dintre acestea:

1. Insomnie, iritabilitate şi crampe musculare
Dacă ai aceste simptome, organismului tău îi lipsesc magneziul și potasiul. Pentru a scăpa de deficite, consumă zilnic roșii, portocale, banane și spanac.

2. Piele uscată
Pielea uscată poate să fie un semn că organismului tău îi lipsește vitamina E, așa că mărește consumul de legume, ulei, nuci și pește.

3. Nevoia de a mânca dulce
Dacă organismul tău simte dintr-o dată nevoie de ceva dulce, motivul poate fi o tensiune nervoasă, depresie și/sau oboseală. Ca organismul să-și refacă rezervele de glucoză și ca să eviți problemele cu greutatea, mănâncă miere sau ciocolată neagră.

4. Dorința de a mânca gheață
Uneori, acesta e un semnal că ai anemie și deficit de fier. Cele mai bune surse de fier sunt carnea de vită, ouăle și fructele de mare, așa că nu te feri de aceste alimente. Mergi la medic dacă ai poftă de gheață și îți lipsește energia.

Citește și:   10 GREȘELI care îți strică POZELE de vacanță

5. Îți sângerează gingiile
Dacă observi că îți sângerează gingiile atunci când te speli pe dinți, organismului tău îi lipsește vitamina C. Prin urmare, include în dietă alimente precum: citrice, spanac, ardei roșu și verde, roșii, conopidă, varză, broccoli.

6. Păr și unghii sfărâmicioase
Dacă îți par cunoscute aceste simptome, înseamnă că organismului tău îi lipsește vitamina B. În această situație trebuie să bei mai mult lapte și să consumi alge și ciuperci.

7. Inel în jurul irisului
Acest inel poate să apară la persoanele de peste 50 de ani și e normal. Dacă apare la cineva tânăr indică un nivel ridicat de colesterol. Trebuie să mergi la medic cât mai repede.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.