7 secrete pentru a alege mereu fructele coapte

Ţi s-a întâmplat probabil să alegi niște fructe în aparență frumoase, doar pentru a descoperi mai târziu că sunt coapte prea tare sau încă verzi. Iată câteva sfaturi pentru a le alege de acum încolo pe cele mai bune:

1. Rodiile
Coaja ar trebui să fie roșie sau roșu închis, fără pete negre. O rodie coaptă e întotdeauna mai grea decât una necoaptă. De asemenea, ar trebui să fie flexibilă la atingere, dar nu moale – altfel a fost înghețată. Caliciul nu ar trebui să aibă nicio parte verde.

2. Ananas
Ananasul nu ar trebui să aibă un miros prea ostentativ – acesta e un semn că e copt prea tare. La fel și dacă apeși pe el și rămâne o urmă. Ca să alegi un ananas bun, fii atent/ă la uniformitatea culorii și la petele întunecate – frunzele trebuie să fie verzi și ușor ofilite la capăt.

3. Mango
Fructele de mango pot fi verzi, galbeme sau roșii, în funcție de soi. Cei mai buni indicatori că un fruct mango e copt sunt petele întunecate de pe coajă. Dacă există, fructul e numai bun. De asemenea, un mango copt ar trebui să fie relativ moale și să aibă un miros dulceag, de conifere.

Citește și:   Cine e partenerul perfect pentru tine în funcție de zodie

4. Pomelo
Fructele de pomelo pot fi galbene, verzi sau portocali. Dacă au o culoare neregulată, înseamnă că au fost crescute cu ajutorul chimicalelor. Un pomelo ar trebui să fie tare. Forma poate varia.

5. Papaya
Semnul că un fruct de papaya e copt e coaja galbenă sau portocalie. Cele mai coapte fructe au o culoare uniformă și nu sunt prea tari. Dacă are pete întunecate prea mari, fructul e chiar prea copt.

6. Fructul pasiunii
Un fruct al pasiunii copt are coaja zbârcită. Dacă nu îl vei consuma decât peste câteva zile, poți alege unul cu coajă netedă. Culoarea unui fruct cules la timp este mov sau galben și ar trebui să fie destul de greu.

7. Avocado
Coaja unui avocado copt poate fi maro sau verde strălucitor, în funcție de soi. Apasă pe fruct pentru a vedea dacă rămâne o urmă – dacă da, e copt. Dacă nu dispare, e prea copt.

Lasă un răspuns