7 secrete care te vor ajuta să slăbești după ce naști

Maternitatea este o amintire foarte prețioasă! Află cum să ajungi rapid la silueta dorită!

Din momentul în care începi să te îngraşi din cauza bebeluşului, începi să te gândeşti la cum vei scăpa de kilogramele în plus după naştere.

Iată câteva sfaturi pentru a reveni la silueta iniţială – sau pentru a avea una mai bună:

1. Ridică-te și mișcă-te
Corpurile femeilor nu sunt pregătite pentru exerciții fizice serioase decât după șase săptămâni după naștere – chiar mai mult dacă nașterea a fost prin cezariană. Până atunci, plimbă-te în jurul blocului sau puțin mai departe, dacă te simți bine. După aceea, fă exerciții cardio timp de 20-30 de minute de 3-5 ori pe săptămână.

2. Alăptează
Poți pierde 600-800 de calorii pe zi dacă doar stai confortabil și îți hrănești copilul. Unele femei nici nu mai au nevoie de altceva pentru a slăbi.

3. Ridică greutăți pentru a deveni mai puternică
Ridicarea greutăților îți va accelera metabolismul. Copilul te poate ajuta – fă niște fandări în spatele căruciorului sau stai pe spate, ține-ți bebelușul la piept și ridică-l ușor spre tavan de câteva ori.

Citește și:   9 lucruri pe care trebuie să le facă o femeie după ce naște

4. Fii atentă la calorii și grăsimi
Nu consuma sucuri și chipsuri. Include în dieta ta o mulțime de alimente nutritive care conțin proteine, precum și cereale integrale, fructe și legume proaspete și o mulțime de produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi.

5. Odihnește-te
Fiindcă bebelușul îți dă peste cap orarul obișnuit de somn, metabolismul tău va fi și el afectat și îți va fi mai greu să slăbești. Trage un pui de somn de fiecare dată când copilul doarme – așa nu vei avea un deficit de somn și îți vei păstra energia.

6. Consumă gustări sănătoase
Evită-le pe cele care conțin zahăr. Caută să ai la îndemână numa alimente hrănitoare, precum laptele și iaurtul, care blocheaază un hormon ce-i permite corpului să depoziteze grăsimea.

7. Asociază-te cu alte mame
Fă exercițiile fizice alături de alte mame. Chiar dac nu poți ține pasul inițial, te vei simți obligată să recuperezi și, în plus, nu vei vrea să ratezi conversația prietenoasă.

Citește și:   Cum mi-am revenit după sarcini

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.