7 secrete care te ajută să slăbești

Îți dorești să slăbești și să ai o formă de invidiat? Iată ce secrete trebuie să cunoști!

Nu e ușor să ții diete. Ai putea crede că scopul principal e cel de a începe să consumi mâncare sănătoasă, dar partea complicată e să îți formezi noi obiceiuri. Pentru a slăbi mai ușor, iată câteva trucuri puțin cunoscute:

1. Când mănânci în oraș, alege mereu cea mai mică porție disponibilă

Studiază cu meniul. Chiar dacă ești într-un loc unde se ai de ales hamburger sau pizza, alege cea mai mică porție, ca să nu fii tentată să mănânci în plus, chiar și după ce te-ai săturat.

2. Fii mai optimistă! Fiecare gând pozitiv contează

Concentrează-te numai pe gândurile bune și repetă-ți scopurile într-o manieră pozitivă, ca pe o mantra. De exemplu: „Încet, dar sigur!”, „Pot mânca numai porția comandată”, „Pot refuza desertul”.

3. E mai bine să mănânci singură decât în compania cuiva

S-a dovedit științific că cei care mănâncă în grup mănâncă mai mult, pentru că petrec mai mult timp la masă, vorbesc și râd și nu sunt atenți la cât mănâncă. Mănâncă singură din când în când.

Citește și:   10 obiceiuri la care să renunți pentru a avea un abdomen plat

4. Dacă ți-e foame, miroase banane

Dacă miroși merele, menta sau bananele îți poți păcăli creierul, făcându-l să creadă că mănânci. Pofta de mâncare o să îți scadă, iar rezultatele se vor vedea curând pe cântar.

5. Înconjoară-te de obiecte albastre

S-a descoperit că albastrul scade pofta de mâncare. Încearcă deci să îți decorezi masa cu o fața de masă albastră, șervețele, farfurii și pahare albastre – asta înseamnă psihologia culorilor.

6. Mănâncă în fața unei oglinzi

Poate că ți se pare ridicol, dar dacă te uiți în oglindă când mănânci vei consuma cam o treime din porție.

7. Consumă alimente picante

Acestea conțin capsaicină, care accelerează procesul de ardere a grăsimilor din corpul tău. În plus, stimulează în mod natural distrugerea celulelor de grăsimi și îți crește metabolismul cu 20%, pentru cel puțin 30 de minute. Corpul tău va arde grăsimile, iar în acest timp tu nu va trebui să faci nimic.

Lasă un răspuns