7 secrete care te ajută să atragi atenția unui bărbat

Deşi sintagma „femeie alfa” sugerează imaginea unei femei puternice, impunătoare, ea nu este mereu ușor de zărit în mulțime. Cel mai ușor o poți găsi într-o cameră plină de alte femei, observând anumite lucruri precum:

1. Încrederea naturală

Femeia alfa are un simț natural al încrederii și acesta face ca oamenii să o urmeze peste tot. Nu e cu nasul pe sus, doar știe că poate rezolva lucrurile. Capătă ușor respectul prietenilor și al colegilor.

2. Acționează parcă fără efort

Sunt necesare mult efort și multă muncă pentru a face ca acțiunile tale să pară ușoare, iar femeia alfa știe asta. Are o capacitate înnăscută de a rămâne la obiect atunci când alte femei sunt distruse. Nu încearcă să forțeze lucrurile să se întâmple, pentru că știe că așa nu merge niciodată.

3. Spune lucrurilor pe nume

Cei care spun lucrurilor pe nume ies în evidență, iar femeia alfa nu face excepție. Oamenii sunt atrași de ea fiindcă știu că va spune mereu adevărul, indiferent dacă rănește sentimentele cuiva. O femeie care are obiceiul de a spune adevăruri dureroase poate că nu e mereu prea atrăgătoare, dar sigur e respectată. Ceilalți îi admiră natura sinceră.

 

4. Abilitatea de a folosi critica constructivă

Femeii alfa nu îi e frică niciodată să audă adevărul despre ea și oricât de multe a obținut, e mereu dispusă să încerce să se îmbunătățească. Poate învăța din critica constructivă, atunci când alte femei devin defensive.

5. Nu concurează niciodată cu alte femei

Ea știe ce funcționează pentru ea și ce nu funcționează. Nu se pierde în ce așteaptă alții de la ea și e foarte încrezătoare în pielea ei. A vedea că altele arată mai bine și sunt mai aproape de scopurile lor le poate face pe femeile obișnuite să se simtă neîncrezătoare, dar femeia alfa știe că ea concurează doar cu ea însăși.

6. Inteligența emoțională

A ști cum să citești situațiile și oamenii e o trăsătură esențială a femeilor alfa. Ele sunt capabile să identifice și să renunțe la relațiile potențial dăunătoare.

 

7. Păstrează echilibrul

Femeii alfa îi vine ușor să păstreze echilibrul între muncă și viața personală, pentru că știe cât e de important. Când are nevoie de o pauză, și-o acordă fără să se simtă vinovată.

Citește și:   5 reguli de îngrijire pentru a avea un piept frumos

Citește și: 7 lucruri de care are nevoie o femeie puternică într-o relație

Femeile alfa sunt puternice şi independente în orice sens al cuvântului. Sunt obişnuite să preia controlul şi îi pot intimida pe unii. Sunt încrezătoare și ambițioase și nu le e fric să spună lucrurilor pe nume. Aceste trăsături îi pot face pe bărbații competitive sau prea supuși să stea deoparte. Iată ce îi trebuie unei adevărate femei alfa ca să aibă o relație puternică și sănătoasă:

1. Trebuie să fie provocată

Partenerul femeii alfa trebuie să fie capabil să se descurce singur. Ea are nevoie de competiție, de cineva care e capabil să se poarte grațios când învinge și frumos când e învins.

2. Are nevoie de încredere

Femeia alfa vrea să știe că ce îți spune rămâne între voi. Trebuie să poată să fie vulnerabilă și să lase garda jos din când în când. Are nevoie să aibă încredere în cineva.

3. Are nevoie de respect

Partenerul ei trebuie să îi respecte deciziile și să nu le pună după aceea la îndoială. Are nevoie să îi fie respectate spațiul și limitele.

 

4. Are nevoie de independență

Trebuie să se poată ocupa de pasiunile, treburile și prietenii săi. Nu are nevoie de cineva care nu poate supraviețui câteva ore fără ea. Vrea pe cineva care, asemenea ei, are o viață în afara relației.

5. Are nevoie de cineva care poate ține pasul

Femeia alfa trebuie să rezolve niște lucruri și nimeni nu va face asta în locul ei. Se mișcă repede și este eficientă, așa c are nevoie de cineva care poate ține pasul cu ea și cu presiunea din jurul său.

6. Are nevoie de un partener egal

Femeia alfa are nevoie de un egal, de cineva care are propriile păreri, cu partea financiară pusă în ordine și cu stimă de sine la un nivel sănătos. Ea are nevoie de cineva care să îi fie alături, nu care să vrea să o conducă sau să rămână în urmă. Înainte de a fi partenerul ei, bărbatul respectiv trebuie să fie o persoană completă și auto-suficientă.

 

7. Au nevoie de cineva care are tact

Citește și:   Ce fel de soție ești în funcție de zodie

Partenerul ei trebuie să fie o persoană care să știe când să vorbească despre lucruri serioase și când să o facă să râd. Are nevoie de cineva care să se descurce cu dispozițiile și emoțiile ei – și mai ales de cineva sensibil și suficient de atent cât să își dea seama cum se simte.

Citește și: 15 reguli de etichetă pe care trebuie să le știe orice femeie

Termenul de doamnă poartă o conotație de clasă și eleganță și a fi femeie nu te transformă neapărat într-o lady. A fi o lady ține de rafinament, grație, mișcări și de o educație aleasă care să-ți permită să te comporți potrivit oricărei situații.

Provenit din limba franceză, cuvântul „maniere” înseamnă modul cuiva de a se comporta sau de a se prezenta în societate; comportare, ținută, politețe, amabilitate; bună-cuviință. Așadar, o adevărată lady este cunoscătoare a Codului Bunelor Maniere, care reprezintă un ansamblu de reguli privitoare la buna purtare în societate.

Din păcate, în prezent tot mai puține puține femei țin cont de aceste reguli de conduită socială, deși cu ani în urmă acesta era studiat atât la școală, cât și acasă.

Iată care sunt cele mai important 15 reguli de bune maniere pe care orice femeie trebuie să le știe:

1. O femeie va saluta întotdeauna cu zâmbetul pe buze. De asemenea, bărbatul trebuie să salute întotdeauna primul. Atunci când se întâlnesc două persoane de sex feminin, cea tânără va saluta întotdeauna prima.

2. Dacă te întâlneşti pe stradă cu cineva cunoscut, discuţia nu trebuie să dureze mai mult de cinci minute şi nu trebuie să fie purtată în mijlocul trotuarului.

3. O femeie nu va sta niciodată cu telefonul în mână la masă (pentru apeluri sau mesaje). Dacă trebuie să vorbeşti sau să trimiţi un mesaj important, e obligatoriu să te scuzi de la masă şi să îţi rezolvi problema dintr-o altă încăpere.

4. Florile pe care le oferim cuiva, trebuie să fie scoase întotdeauna din ambalaj. De asemenea, e bine de ştiut că singura situaţie în care este potrivit ca o femeie să îi dăruiască flori unui bărbat, este atunci când acesta din urmă e în spital.

5. O doamnă nu fumează şi nu mănâncă pe stradă.

6. Femeia este cea care întinde mâna spre domn, nu invers, iar strângerea de mână nu trebuie să fie foarte puternică.  O doamnă se ridică atunci când strânge mâna unei persoane în vârstă, dar poate rămâne pe scaun atunci când îi este prezentat un bărbat. Dacă este vorba despre o tânără, ea trebuie să se ridice când e prezentată unei doamne sau unui domn mult mai în vârstă.

Citește și:   ZODIILE care își găsesc marea DRAGOSTE în 2018!

7. Atunci când porţi o conversaţie cu cineva, e absolut necesar ca celălalt să termine de vorbit, înainte de a începe tu. Niciodată nu trebuie să începi să vorbeşti peste cineva.

8. O lady nu sună niciodată înainte de 10 dimineaţa, între orele 13-17 şi după ora 21, decât dacă este o problemă cu adevărat urgentă.

9. Toate cadourile se deschid atunci când se primesc. Atunci când oferi un cadou, preţul acestuia trebuie înlăturat, cu o excepţie – preţul de pe cărţi nu se înlătură niciodată.

 

 

10. Ţinuta vestimentară completează imaginea unei doamne. Nu te îmbraci din cauza cuiva, şi încă mai puţin pentru a face în ciudă cuiva. Te îmbraci pentru tine! Să fii elegant nu înseamnă să te preocupi de preţul şi numărul toaletelor, ci de calitate, de croială, de posibilitatea de a le armoniza cu alte haine din garderobă şi de a le alege astfel încât să nu se demodeze. O personă cu gust nu poartă culori ţiptoare şi aplică legile elementare ale esteticii.

11. O femeie nu va sta niciodată cu coatele pe masă, atunci când serveşte masa.

12. Într-un restaurant sau bar, bărbatul va intra întotdeauna primul.

13. Punctualitatea este o calitate şi o dovadă de respect faţă de ceilalţi, iar o femeie care are cei şapte ani de acasă nu va întârzia la o întâlnire. În cazul unor evenimente neprevăzute, de bun simţ este să anunţăm că întârziem.

14. O lady nu folosește niciodată parfum în exces! Un parfum mult prea puternic folosit în timpul zilei este o alegere neinspirată, căci le poate provoca greaţă sau dureri de cap celor din jur.

15. Nu așeza niciodată o geantă de mână în poală sau pe scaun. O geantă mică și elegantă poate să stea pe masă. O geantă de mână poate fi agățată pe spătarul scaunului, iar servieta trebuie să stea pe podea.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.