8 obiceiuri proaste care îți afectează sănătatea mai mult decât crezi

Lucrurile cu care suntem obișnuiți nu sunt întotdeauna atât de simple precum par. Unele sunt dăunătoare, iar altele sunt de-a dreptul periculoase. Iată câteva exemple:

1. Încrucișarea picioarelor

Primii care au vorbit despre daunele statului cu picioarele încrucișate au fost reprezentanții unei companii din industria alimentară complementară, în 1999. De atunci, numeroase studii au confirmat că statul cu picioarele încrucișate (pe scaun sau pe podea) cauzează hipertensiune, varice și avarierea nervilor.

2. Hrănirea păsărilor

Multor părinți le place să hrănească porumbeii când ies afară cu copiii. Din păcate, această activitate nu e numai distractivă, ci și periculoasă. Există mai mult de 50% șanse ca o pasăre din oraș să fie purtătoarea unei boli contagioase, precum ornitoză, colibaciloză, histoplasmoză, salmoneloză, tuberculoză, listerioză, febra iepurelui, boala Newcastle, toxoplasmoză… sigur vrei lista completă?

3. Purtarea ochelarilor de soare de proastă calitate

În încercarea de a economisi bani, producătorii folosesc plastic ieftin, care nu îți protejează ochii de razele soarelui, iar asta, când lumina e strălucitoare, poate duce la arsura retinei. Umbra face ca pupilele să se dilate și să primească o doză dublă de raze ultraviolete, ceea ce e și mai periculos decât să nu porți ochelari deloc. Razele UV în exces cauzează cataractă, rănirea ochilor sau chiar cancer.

Citește și:   9 trucuri de MACHIAJ care sunt la îndemâna oricărei femei FRUMOASE

4. Consumul de multă apă

Da, ai citit corect – nu e mereu sănătos să bei multă apă, deși nu e sănătos nici să bei prea puțină. Oamenii de știință spun că nevoia de apă diferă de la individ la individ. Dacă faci mult sport și multă mișcare, bea mai mult. Dacă ai probleme cardiovasculare sau cu rinichii, ar fi mai bine săă bei mai puțin. Oricum, ceea ce ar trebui să te ghideze este setea. Dacă nu ți-e sete, nu te forța.

5. Te tratezi cu o sticlă de apă fierbinte

A pune o sticlă de apă fierbinte pe un loc dureros este unul dintre modurile noastre favorite de a calma durerea , dar pentru unele afecțiuni nu ar trebui să faci asta – sângerări, inflamații acute în abdomen și la primele câteva ore după o întindere sau o rană. Procedurile termale sunt dăunătoare și pacienților de cancer.

6. Pregătirea floricelelor la microunde

Nu e vorba de cum le prepari ci de conținutul lor. Compusul chimic numit diacetil este periculos aici. Acest ulei sintetitc se vaporizează când e încălzit, ajungând în plămâni, pe care îi deteriorează. Poți reduce acest risc dacă lași floricelele să se răcească înainte de a le mânca.

Citește și:   Cum să te tunzi în funcție de zodie

7. Nu ai grijă la postură

Postura corectă înseamnă poziționarea simetrică a tuturor organelor. Ai grijă de coloana ta – ajustează-ți scaunul de la birou și monitorizează-l mereu. Spătarul ar trebui să fie potrivit pentru coloana ta, omoplații ar trebui să fie aduși împreună și umerii la același nivel. Nu sta cu picioarele încrucișate, fiindcă asta dăunează circulației sângelui.

8.  Purtarea neadecvată a șlapilor

Mulți oameni cred că își odihnesc picioarele dacă poartă papuci, dar aceștia nu oferă, de fapt, suficient sprijin pentru mersul pe o suprafață dură. Folosește-i numai atunci când mergi pe iarbă sau pe nisip.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.