7 mituri dezmințite

Cu siguranță le-ai auzit și tu! Iată care sunt cele mai populare minciuni pe care le-am crezut toți în copilărie!

Când eram mici aveam multe superstiții ciudate – pe unele le auzeam de la părinți, altele erau auzite de la împrietenii noștri. Iată adevărul despre câteva dintre miturile copilăriei:

1. Dacă rupi o râmă în două, ambele jumătăți vor supraviețui
Nu, nu vei obține două râme. Va supraviețui doar partea din față, cu un capăt mai gros. Acolo există organele de regenerare care fac să îi crească o coadă nouă.

2. Nu e bine să amesteci apa fiartă cu cea normală – îți va provoca indigestie
Adevărul e că nu e bine să bine să bei apă direct de la robinet, pentru că nu e suficient de curată. Altfel, cocktail-ul de apă fiartă și apă normală nu are nimic special.

3. Dacă sperii o persoană care se strâmbă, așa va rămâne pentru totdeauna
Dacă te uiți cu ambii ochi în același punct, acest lucru se cheamă în limbaj medical convergență oculară. De fiecare dată când privim ceva de aproape ochii noștri se aliniază astfel, așa că sunt obișnuiți. Iar frica nu are nimic de-a face cu ochii.

Citește și:   7 lucruri care te vor ajuta să ai o viață de FAMILIE fericită

4. Dacă citești stând culcat sau pe întuneric îți vei strica vederea
În parte e adevărat, dacă citești pe întuneric sau stând culcat, ochii tăi obosesc mai repede, pentru că nu ai grijă la distanța dintre carte și ochi. Dacă citești așa în fiecare zi, în timp vei face miopie.

5. Dacă nu îți pui un fes când e frig, vei face meningită
Meningita este inflamarea țesutului care înconjoară creierul și e cauzată de virusuri și bacterii, nu de frig. Sigur, dacă imunitatea e scăzută și dacă e frig, vei contacta mai ușor vreun virus.

6. Struții își ascund capul în nisip când sunt speriați
Nu e adevărat. Dacă un struț se simte amenințat de vreun prădător mic, îl poate lovi destul de tare. Dacă pericolul e mare, va fugi – poate atinge viteze de 60-70km/h.

7. Nu privi direct spre cineva care sudează dacă nu vrei să orbești
În parte e adevărat. Dacă vezi de departe pe cineva sudând, s-ar putea să te alegi cu o arsură a ochilor. De aceea sudorii își acooperă chipul – nu e vorba numai de scântei, ci și de razele ultraviolete foarte puternice.

Citește și:   8 mituri despre haine pe care le auzi de ani de zile

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.