Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
7 minciuni prin care un bărbat te prostește ca să te întorci la el – Andreea Bănică

7 minciuni prin care un bărbat te prostește ca să te întorci la el

Ciorba reîncălzită nu are același gust, nu? Ar fi bine să ții minte asta când vrei să te întorci la fostul!

Mulţi dintre noi încercăm să ne întoarcem la relaţiile din trecut. Desigur, uneori avem motive întemeiate pentru asta. În cele mai multe cazuri înțelegem curând că acestea erau doar niște mituri, precum cele de mai jos:

1. De data asta, totul va fi diferit
Lumea se schimbă, așa că va fi diferit… dar probabil mai rău. Partenerii care se împacă sunt mai atenți la aspectel

2. S-a schimbat complet

Oamenii nu se schimbă. Cel puțin nu imediat și nu fără un motiv bun. Pentru a te lăsa chiar și de cel mai mic obicei, trebuie să îți dorești mult și sincer și să ai motivație și timp. Ți se pare că acestea îl caracterizează pe fostul partener?

3. Nimeni nu mă știe mai bine ca el
Ai dreptate. Ați petrecut mult timp împreună. Dar faptul că vă știați atât de bine nu a împiedicat despărțirea, nu? E posibil ca acesta să fi fost chiar cauza despărțirii – într-o relație trebuie să existe mereu mister.

4. Sunt disponibili numai idioți și e puțin probabil să găsesc pe cineva mai bun
Iarba e mereu mai verde de cealaltă parte a gardului. Doar că nu vrei să vezi avantajele noului tip pentru că noua relație te-ar face să ieși din zona ta de confort.

5. Deocamdată suntem prieteni și vom vedea unde ajungem
De regulă, prieteniile între foști parteneri nu sunt de o calitate prea bună. În aceste relați nu există emoții sau încredere. Mai mult decât atât, dorința de a fi prieten/ă cu fostul / fosta poate fi un semn al unei boli mentale.

6. Nimeni nu-i perfect

Într-adevăr, nimeni nu-i perfect. Dar…cine vrea perfecțiune? Trebuie doar să vă simțiți bine împreună și să vă completați. Nu v-ați despărțit fiindcă unul dintre voi nu era perfect, ci pentru că nu erați persoana potrivită unul pentru celălalt. Acceptă asta și mergi mai departe.

Citește și:   12 semne că nu trebuie să o lași să plece niciodată

7. Poate că exagerez
Poate că da. Dacă v-ați despărțit din cauza rudelor, a serviciului sau a altor motive externe, o a doua încercare ar putea să aibă suces. Totuși, din păcate, de cele mai multe ori cauza unei despărțiri e mai serioasă – înșelatul, de exemplu.

 

Citește și: 7 GREȘELI pe care n-ar trebui să le ierți niciodată unui BĂRBAT

Cu toții avem probleme în relații. Poate și tu ți-ai pus adesea întrebările: „Se va schimba? Va fi mai rău? „Mintea și inima repetă lucrurile opuse și, în acele momente, o evaluare serioasă a realității înconjurătoare nu este posibilă. În acest articol, vei găsi sfaturi cu privire la modul de abordare a situațiilor conflictuale.

1.Comunicare deficitară sau lipsa sentimentelor?

Mulți oameni doresc să audă în fiecare zi cuvinte dulci și de iubire. Dar unii bărbați nu sunt de acord să-și exprime sentimentele. Nu îți face griji, poate fi o problemă de educație, trăiri din copilărie, sau de trăsături de personalitate. Amintește-ți, dragostea nu se găsește în cuvinte, ci în fapte.

Dar, dacă un om nu își declară sentimentele dar te și defavorizează în fața străinilor, trebuie să-ți pui întrebări. Când te insultă în prezența prietenilor, povestește o amintire de-a ta pentru care ți-e rușine, spune că nu poți face față „îndatoririlor” – aceasta este o depreciere directă, o manipulare și o violență psihologică.

2. Glume proaste sau discriminare?

Da, simțul umorului este, de asemenea, diferit pentru fiecare, și uneori este foarte specific.

Dar umorul nu ar trebui să fie justificat de specificitate dacă partenerul râde de glumele care ofensează oamenii pe motive sexuale, rasiale, sociale, la glume despre mutilări și boală. Încearcă să-i explici că astfel de glume provoacă și mai multă ură și intoleranță în lume.

Citește și:   10 semne că relația se clatină și urmează să vă despărțiți

Dacă partenerul încearcă să te convingă și pe tine că trebuie să râzi de „astfel de” oameni, va fi incredibil de dificil să îl schimbi și, cel mai probabil, nu o poți face.

3. Îngrijorare sau control?

Dacă te întâlnești cu partenerul după muncă și îți propune să ieșiți să petreceți chiar dacă tu arăți foarte obosită atunci poți fi sigură că nu prea-i pasă foarte mult de starea ta de spirit și e prea indiferent.

Dacă îți cere și parolele de la conturile pe rețelele sociale și nu te lasă să ieși fără el, nu este vorba de îngrijorare că ai putea păți ceva, ci de control. Controlul total este dorința de a-ți suprima voința. „Fac asta pentru binele tău“ și alte fraze similare – sunt doar o modalitate de a masca această suprimare. Lipsa de spațiu personal duce la stres.

4. Prietene sau… prietene?

Gelozia în diferite măsuri este inerentă în fiecare dintre noi.Dacă iubitul tău are prietene de sex feminin și iese cu ele în oraș dar îți răspunde la mesaje, nu ai motive de îngrijorare.

Dar merită să fii atentă dacă partenerul tău ascunde comunicarea cu alte fete și reacționează violent la întrebările tale despre prietenele sale. Iar dacă nu vrea să te prezinte, poate că acestea nu știu deloc despre existența ta.

5. Femeia la cratiță sau gătiți împreună?

Poate că nu poate să gătească, nu are obiceiul de a spăla vasele nu înțelege cum să folosească o mașină de spălat. Dar dacă te vede obosită, depunde un efort și-ți sare în ajutor.

Citește și:   Cum să alegi haine în care arăți BINE, fără să cheltuiești o avere

Dar dacă un bărbat spune deschis că curățenia și gătitul sunt doar treburile tale, și te critică pentru orice urmă de praf, părăsește-l.

6. Resentimente sau pedeapsă?

Omul este o creatură fragilă, sentimentele sale sunt ușor de rănit. Uneori, o dezamăgire poate fi foarte dureroasă, o persoană are nevoie de ceva timp ca să-și revină. Dar, în cele din urmă, sentimentele sincere îți vor șterge nemulțumirile , mai ales dacă lucrați împreună la asta. Amintește-i de experiențele plăcute, discutați deschis.

Dar, dacă nemulțumirile apar în mod constant, iar conversațiile și compromisurile nu conduc nicăieri, te poți afla în fața unui manipulator și unui abuzator psihologic.

7.Certuri sau abuz?

Certurile și dezacordurile în relații sunt perfect normale. Toți oamenii sunt diferiți și, uneori, percepțiile voastre asupra situațiilor nu se potrivesc. Cearta este neplăcută, dar întotdeauna poți face pace. Nu îți fie teamă să încerci mai întâi un armistițiu, nu îți fie teamă să-i comunici ceva atunci când te irită. Este mai bine să aveți o conversație constructivă, astfel încât fiecare dintre voi să înțeleagă ce limite nu ar trebui să fie traversate.

Dar unele situații nu trebuie să fie iertate, ca să nu mai rămâi îndurerată. Dacă partenerul tău te-a lovit, nu există nicio scuză pentru asta. Dacă partenerul tău consideră că este liber să fie un dictator crud și poate să te lovească pentru o „greșeală” – este mai bine să întrerupi imediat această relație. Vânătăile trece, dar o traumă psihologică poate dura o viață. Nu îți fie frică să rămâi singură, caută ajutor și sprijin din partea rudelor, prietenilor, organizațiilor sociale.

 

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.