7 lucruri pe care o FEMEIE care se respectă nu le ACCEPTĂ

Deseori felul în care îți trăiești viața e ghidat de anumite norme sociale la care ești expusă încă de când te naști prin felul în care ești tratată, ceea ce vezi la părinții tăi și ce ți se spune și vezi în jur.

Statutul femeii a fost totdeauna disputat în societate, odată cu egalitatea dintre sexe. Așa a apărut și conceptul de feminism. Feminismul este o doctrină teoretică și de acțiune care revendică lupta împotriva inegalității de gen, promovând afirmarea femeii în societate prin ameliorarea și extinderea rolului și drepturilor sale.

Deși astfel de doctrine au devenit tot mai populare, societatea tot nu a ajuns la nivelul la care și-ar dori orice femeie. Dar tu poți accelera schimbarea. Într-adevăr, există multe mituri în societate pe care e greu să le combați, dar asta nu înseamnă că ar trebui să te supui.

1. Lași bărbatul să se ocupe de orice

Dacă are voință, o femeie cu siguranță poate face orice. De la a deschide un borcan la a conduce o companie. Deci nu apela mereu la sprijinul unui bărbat. Deși societatea te-a învățat altfel, fii sigură că poți și singură.

Citește și:   10 lucruri pe care ar trebui să le facă orice femeie până la 30 de ani

2. Ești puternică

Tu ești într-adevăr o fire puternică, dar mulți te văr autoritară. Problema este că unui bărbat autoritar i se atribuie calități de lider, iar o femeie autoritară este considerată doar insuportabilă. Nu îți schimba comportamentul doar pentru că ceilalți fac astfel de greșeli discriminatorii.

3. Ți se spune mereu să zâmbești

Zâmbetul este o expresie a gingășiei unei femei. Rareori i se spune unui bărbat să zâmbească, fie că e vorba de o poză sau de alte contexte sociale. Ar trebui însă să nu îți fie frică să îți expui starea interioară indiferent de situație. Nu înseamnă că vei fi mai puțin frumoasă dacă nu ai un zâmbet larg. Oricine te va plăcea, o va face indiferent de starea ta. Ba chiar ești mult mai apreciată dacă îți exprimi deschis sentimentele.

4. Comportă-te ca o doamnă

Probabil te-ai săturat deja să asculți replica asta. Dar de ce ar trebui să te comporți altfel decât simți pentru simplul fapt că te-ai născut femeie? Nu există nicio lege scrisă care să deosebească comportamentul unei femei de cel al unui bărbat. Și în cele din urmă, nu uita de egalitatea între sexe.

Citește și:   5 tipuri de PĂRINȚI pe care poți să-i întâlnești în parc

5. Ca o fată

Alergi ca o fată, te plângi ca o fată, te bucuri ca o fată. O replică care ar trebui să fie scoasă din vocabularul oricărui om.

6. Nu e un loc potrivit pentru o femeie

Dacă ți se spune asta, probabil ar trebui să te întrebi și care este locul potrivit pentru o femeie. Să fie vorba de bucătărie? Ignoră această replică și fii mereu prezentă acolo unde te simți bine.

7. Pentru că tu ești femeie

Cea mai proastă justificare pe care ți-o poate spune cineva atunci când tu îți dorești să faci ceva anume, dar nu se poate, pentru că ești femeie. Demonstrează-i celuilalt că acest argument nu poate fi acceptat sub nicio formă.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.