7 lucruri pe care nu le știai despre creierul tău

Creierul nostru e uimitor. Ne poate ajuta să ne atingem limitele, să ne îndeplinim visele cele mai dragi şi să realizăm cele mai complicate țeluri. Pentru asta ar trebui să înțelegem însă cum funcționează creierul. Iată câteva informații:

1. Pentru creierul nostru nu e nicio diferență între realitate și imaginație

Creierul nostru reacționează la fiecare gând, fie el adevărat sau ficțiune. De aceea oamenii care văd totul în roz sunt mai fericiți și de aceea corpul nostru acceptă placebo ca pe un medicament real.

2. Munca intelectuală nu obosește creierul

Oboseala apare din cauza emoțiilor noastre. Compoziția sângelui care trece prin creier când e activ nu se schimbă.

3. De cele mai multe ori, creierul funcționează automat

Mai mult de jumătate din gândurile de azi sunt cele de ieri.  De aceea e atât de greu pentru pesimiști să-și schimbe percepția asupra lumii. Ei chiar trebuie să-și „curețe” creierul ca să-l facă să reacționeze mai des la lucruri pozitive.

4. Vedem lucrurile la care ne gândim

Orice gânduri se transformă în experiență de viață. De exemplu, dacă visezi la o excursie la Paris, vei găsi lucruri care să îți amintească de acest oraș peste tot. Dacă vrei să schimbi lumea din jurul tău, schimbă-ți gândurile.

5. Creierul nostru are nevoie de antrenament, exact ca și mușchii

Creierul nu e diferit de mușchi, are nevoie de antrenament – învățat, exerciții în aer liber, alimentație sănătoasă, somn bun, călătorii, activități noi, dans.

6. Creierul nostru nu se odihnește niciodată

Chiar și atunci când dormim, creierul nostru continuă să muncească din greu. Ba mai mult, activitatea sa din timpul somnului e chiar mai intensă decât în timpul zilei.

Citește și:   Ce zodie nu iubește niciodată cu adevărat

7. Deconectarea ocazională e vitală

Ca să nu ne înecăm în miile de gânduri negative, trebuie să ne deconectăm pentru a-i oferi o pauză sistemului nostru imunitar. Nu uita de odihna activă – pentru creierul nostru e cel mai util mod de relaxare.

Citește și: 12 semne că nu trebuie să o lași să plece niciodată

Se întâmplă să întâlnești în viața ta multe femei deosebite, dar numai una dintre ele poate deveni acea EA – femeia visurilor tale. Aceste întâlniri sunt întotdeauna neașteptate, însă odată ce apare, îți schimbă viața pentru totdeauna.

Suntem creați de natură în așa fel, încât două lucruri total diferite compun un întreg. Avem nevoie de o jumătate.
Dacă ești norocos și ai găsit această femeie care ți-a schimbat complet perspectiva, ai grijă de ea cât mai bine poți – niciodată, dar niciodată nu o lăsa să plece.

1. E o femeie deșteaptă
Fiecare bărbat are nevoie de o femeie mai deșteaptă care îl va ajuta să răzbată în viață. Se spune că în spatele unui bărbat puternic stă o femeie și mai puternică.

2. E o femeie frumoasă
Frumusețea e în ochii celui care privește: când o vezi atât de frumoasă (după placul tău), ține-o alături. Frumusețea e ceva ce are fiecare persoană în interior și trebuie să înveți să prețuiești frumusețea corect.

3. E o femeie bună și grijulie
Dacă ea nu este blândă nici nu trebuie să știi că a fost în viața ta. Pentru o femeie, blândețea este o calitatea foarte importantă.

Citește și:   8 lucruri surprinzătoare pe care bărbații le consideră atrăgătoare

4. E o femeie energică
Viața este uneori grea, alteori plictisitoare și monotonă. Femeile nu sunt născute pentru a distra bărbații. Cel mai probabil – e invers. Însă cu o femeie care e energică, gata să descopere lumea în orice moment, te vei simți mai fericit.

5. Te iubește enorm
Asta e, probabil, cea mai importantă trăsătură. Când o femeie te iubește – o face cu tot sufletul. Dacă ai găsit o femeie care într-adevăr te iubește – ai găsit cel mai mare cadou din univers.

6. Este capabilă să facă compromisuri
Amebele sexe sunt încăpățânate, însă relațiile se construiesc din compromisuri. Dacă în general vrei ca relația să reziste, trebuie să o construiești. Să găsești o femeie care poate să meargă la un compromis este doar jumătate din călătorie. Și tu trebuie să procedezi la fel.

7. Ea crează atmosfera de „acasă”
Să iubești puternic – înseamnă să-ți găsești locul în această lume. Înseamnă că tu ești anume acolo unde trebuie să fii și nu trebuie să mai cauți ceva. Dacă o privești și îți vezi sufletul, oglindindu-se în ochii ei, înseamnă că ești acasă.

8. Știe să-ți spună când nu ai dreptate
Fiecare bărbat are nevoie de o femeie care să-l scoată din toată această prostie. Bărbații au prostul obicei de a lua decizii greșite și de a acționa prostesc. Să găsește o femeie care să te ajută să-ți continui drumul și să-ți spună unde greșești, ar putea să-ți îmbunătățească viața.

9. Este o femeie puternică, dar sensibilă
Fiecare are gustul său la femei, însă toate aceste gusturi sunt combinate din putere și sensibilitate. O femeie puternică – este un partener de care are nevoie orice bărbat. O femeie sensibilă, femenină… e o femeie. Aceste două calități nu sunt contrapuse:  femeia își cunoaște prețul, însă cu toate acestea, este mândră că s-a născut femeie.

Citește și:   5 greșeli de cuplu care duc la divorț

10. E o femeie pasională
Viața este plină de pasiune pe care trebuie să o trăiești. Însă să trăiești o viață pasională în singurătate este imposibil. Pasiunea se naște între două suflete, între două individualități. Pasiunea e minunată pentru că e molipsitoare. E cel mai dorit virus din lume.

11. E o femeie care poate să conducă
Înțeleg că unii bărbați special își caută o soție care ar sta acasă. Dacă ea își dorește să rămână acasă, să gătească, să facă curat, să aibă grijă de copii, convinge-te că ea este anume acel tip de femeie, care se va realiza la maxim în gospodărie. Ai nevoie de o femeie care, în caz de urgență, poate să preia frâiele.

12. Ea înseamnă totul pentru tine
Uneori iubim o persoană și nu putem explica de ce. Dacă o iubești și nu îți imaginezi viața fără ea – nu o lăsa să plece. De cele mai multe ori, oamenii nu înțeleg cât de mult contează o persoană pentru ei, până când nu o pierd. Întotdeauna credem că există o a doua șansă și că, probabil, odată vă veți întâlni din nou. S-ar putea. Însă s-ar putea să fie și invers. Ai putea să o pierzi pentru totdeauna. S-ar putea să regreți asta mulți ani, că ai pierdut pe cineva foarte important în viața ta. Nu risca!

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.