7 mituri pe care nu ar trebui să le mai crezi despre acnee

Acneea nu îți strică numai înfățișarea, ci și dispoziția. Tratarea acneei e asociată cu multe mituri. Multe dintre metodele recomandate nu numai că nu luptă împotriva coșurilor, dar agravează problema. Iată cele mai cunoscute mituri legate de acnee și câteva sfaturi pentru a nu-ți răni pielea:

1. Mâncarea nu influențează apariția acneei

S-a spus că nu există o legătură înre acnee și dietă, dar acest lucru este fals. Zahărul stimulează producerea de insulină, iar insulina în exces cauzează acnee. Evită produsele care conțin mult zahăr – precum pâinea albă, sucurile, batoanele de ciocolată și berea. Acneea poate să apară și din cauza hormonilor din lapte, care măresc producerea de sebum și închid porii. Alimentele care îți curăță pielea sunt cele bogate în zinc și în vitamina A.

2. Fumatul cauzează acnee

Mulți oameni cred că fumatul poate provoca acnee. Sigur că folosirea tutunului este un obicei nu foarte sănătos, dar fumatul nu are nicio legătură cu acneea. Fumatul afectează însă regenerarea pielii, coșurile vindecându-se astfel mai încet. Vei arăta mai bine dacă renunți la țigări: pielea va primi mai mult oxigen și se va vindeca mai repede.

Citește și:   8 obiceiuri care te îmbătrânesc

3. Produsele cosmetice contribuie la apariția acneei


Nu toate produsele cosmetice fac rău pielii. Folosește produse non-comedogenice, create special pentru pielea cu problemă. Evită-le pe cele care conțin alcool și uleiuri. Alcoolul usucă pielea și cauzează iritații, putând astfel să cauzeze apariția acneei. Uleiurile îți închid porii. Caută produse cosmetice care conțin aloe vera, retinul și peptid 10, care vindecă acneea și stimulează producerea de colagen.

4. Soarele te ajută să scapi de acnee

Razele ultraviolet intensifică funcționarea glandelor sebacee, fapt care duce la formarea și mai multor coșurilor. Prin urmare, nu e indicat să faci plajă dacă ai probleme cu acneea. Folosește cremă de protecție solară pentru pielea cu probleme, care nu cauzează iritații.

5. Stresul provoacă acnee

Stresul nu îți cauzează acnee, dar îți poate agrava această problemă dacă o ai deja. Atunci când o persoană este stresată, vindecarea rănilor, inclusiv a coșurilor, este încetinită.

6. Dacă te speli pe față mai des, acneea îți va trece

Citește și:   12 beneficii ale lămâilor

Acneea sau punctele negre nu sunt cauzate de murdărie, ci de închiderea porilor din cauza excesului de sebum. Așadar, oricât de mult te-ai spăla pe față, nu vei scăpa de coșuri. De asemenea, nu te șterge pe față cu un prosop. Scapă de excesul de umezeală cu un șervețel curat.


7. Pasta de dinți te ajută să scapi de acnee

Pasta de dinți conține uleiuri esențiale, apă oxigenată și triclosan, care usucă într-adevăr acneea, dar cauzează iritații. Cel mai bine ar fi să tratezi coșurile cu benzoil peroxid, creat special pentru acest scop.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.