7 lucruri pe care nimeni nu ți le spune despre momentul în care vei deveni tată

Probabil numeri zilele până vei deveni tătic – momentul în care viața ți se va schimba pentru totdeauna.

Iată câteva exemple:

1. Nu vei mai avea timp pentru tine

Majoritatea bărbaților au nevoie de spațiu și timp pentru ei ca să-și încarce bateriile. Odată ce vei deveni tătic, va fi cam greu să le obții. S-ar putea să te trezești cu 30 de minute mai devreme înainte de a merge la muncă sau să faci un parteneriat cu soția pentru a lua amândoi o pauză.

2. Vei fi responsabil într-un mod în care nu ai mai fost niciodată

S-ar putea să observi constant cât de nepregătit ești pentru meseria de tată și să te îndoiești de tine la fiecare pas. Stai liniștit – nu ești primul căruia i se întâmplă asta.

3. Deși ești conștient de rolul tău de „furnizor”, s-ar putea să te simți frustrat și intimidat de limitările genului tău


Nu poți alăpta, dar îți poți ajuta soția să se simtă mai confortabil atunci când hrănește copilul. La fel și când se trezește la 2 noaptea.

4. Vei simți că oricât de mulți bani câștigi, nu va fi niciodată suficient pentru nevoile copilului tău

Trebuie să-i plătești consultațiile la medic, să-i cumperi hainele, să economisești pentru facultatea sa – s-ar putea să te simți intimidat. Nici ceilalți părinți nu sunt milionari, însă – și se descurcă.

5. Noua normă socială e să-ți petreci tot timpul liber cu partenera și copilul

S-ar putea să te simți vinovat când nu stai alături de ei, dar e important să aloci puțin timp și pentru prieteni și pasiunile tale. E valabil și pentru soția ta.

6. E normal ca alți părinți să facă parte din cercul tău de prieteni

Aceste prietenii poate că par forțate la început, dar ceilalți tați te vor înțelege și probabil îți vor da sfaturi bune și relevante. Nu-i uita însă nici pe prietenii burlaci / fără copii.

7. A fi grozav va căpăta o nouă definiție

Citește și:   7 LUCRURI pe care nu ar trebui să i le spui NICIODATĂ unui COPIL

Nu vei mai fi doar un tip – toți te vor ști drept tată. Îți vei învăța copilul sporturile pe care le făceai cu pritenii și vei avea pe birou o cană pe care scrie „Te iubesc, tati”.

 

Citește și: 7 lecții pe care orice tată adevărat ar trebui să le dea fiul lui

Deşi unii cred că mama joacă cel mai important rol în creşterea şi educarea unui copil, sunt chestii la care taţii se descurcă mai bine. Mai ales când e vorba de un fiu. Iată câteva dintre lucrurile pe care numai un tată le poate face pentru băiatul său:

1. Să-i explice cât e de important să știe cum să câștige și cum să piardă
În afară de prieteni, cine e cel mai bun tovarăș pentru un copil în competiții și jocuri? Tatăl, desigur. Prin intermediul jocurilor, copilul va simți gustul victoriei și cât efort e necesar, iar tatăl poate să îi explice că înfrângerile sunt inevitabile. Dacă se întâmplă să cazi, trebuie să te ridici și să mergi mai departe – nu e nimic rușinos în a avea un eșec.

2. Să-l învețe care e atitudinea corectă față de femei
Și mama îi poate spune fiului cum să se poarte cu o femeie, dar numai tatăl îi va oferi propriul exemplu. Ia-ți fiul cu tine când îi cumperi flori mamei. Mergeți la magazine împreună și vorbește politicos cu doamna de la casă.

3. Să vorbească despre dragoste ca de la bărbat la bărbat
Lasă-ți băiatul să învețe despre sentimentele puternice. Pentru un adolescent ar fi un dar prețios dacă tatăl său i-ar vorbi despre prima dragoste, primele întâlniri și că nu ar trebui să se grăbească, ci să aibă răbdare până găsește fata potrivită.

4. Să-l învețe să lupte
Tatăl își poate învăța fiul să fie puternic și ferm, să-și susțină opiniile și ceea ce e corect. De asemenea, ar trebui să-i explice că blândețea nu înseamnă slăbiciune.

Citește și:   14 reguli de vestimentați care țin de bun simț

5. Să-i ofere un alt fel de senzații
Chiar și un bebeluș de șase luni poate simți diferența dintre cum își exprimă dragostea o femeie și cum și-o exprimă un bărbat.

6. Să-l învețe trucuri masculine
Unele dintre lucrurile pe care le fac bărbații par magice în ochii femeilor – precum aprinderea focului sau repararea unei mașini. Dacă știe chestii de genul acesta, va avea o reputație bună.

7. Să-l ajute să se descurce cu treburile domestice
Tatăl își poate ajuta fiul să-și pună o cravată, să se bărbierească, să-și calce cămășile, dar și, de ce nu, să gătească.

 

Citește și: 7 secrete ale părinților care cresc copii fericiți

De cele mai multe ori, părinții moderni își cresc copiii într-un mod diferit față de cei de acum 20 sau 30 de ani. Ca și înainte, ei vor ca cei mici să crească fericiți, să nu aibă probleme, să învețe bine și să aibă succes în viață. Iată câteva dintre secretele celor care au reușit să aibă niște copii fericiți și de succes:

1. Petrec mult timp alături de copii


Majoritatea părinților au astăzi un program foarte încărcat. Bineînțeles, atunci când ești obosit, e mult mai ușor să îți pui copilul să se uite la televizor, dar cel mai bine ar fi să petreceți timp împreună, făcând ceva interesant pentru amândoi. Copiii vor uita ce le-ai cumpărat, dar nu și timpul petrecut împreună. S-a dovedit că o relație afectuoasă cu tatăl îl face pe copil să aibă șanse mai mari de a avea relații puternice și fericite de cuplu.

2.  Au un program bine stabilit

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că mesele regulate în familie sunt asociate cu deoresii mai rare și cu mai puține gânduri suicidale în adolescență. Copiii care iau în mod regulat cina cu părinții lor au și o viziune mai pozitivă în privința viitorului decât cei care nu mănâncă alături de familie. În aceste momente e important să nu încerci să-ți controlezi copiii și să închizi televizorul.

Citește și:   Cum te vei îndrăgosti în 2018, in funcție de zodie

3. Le insuflă principii de viață solide

Copiii trebuie să știe să aibă grijă de ceilalți și să aibă abilitatea de a mulțumi oamenilor care îi ajută. Studiile au arătat că oamenii care sunt obișnuiți să-și exprime recunoștința sunt mai înclinați să-i sprijine pe ceilalți, au mai multă compasiune și iartă mai ușor. De asemenea, au mai puține probleme de sănătate și sunt mai fericiți.

4. Le acordă încredere

Controlul excesiv al copiilor poate duce la o relație distructivă în viitor. Copilul trebuie să aibă propriile hotărâri. Lasă-l să facă asta începând cu lucruri mărunte – de exemplu, ce haine să poarte la o plimbare sau ce să mănânce la micul dejun. Astfel copilului îi va fi mai ușor să devină independent și să înțeleagă ce vrea de la viață. Permite-i copilului să-ți spună despre problemele sale și ajută-l să facă cea mai bună alegere.

5. Găsesc un echilibru

Studiile au arătat că dacă persoanele apropiate sunt fericite, acest lucru se transmite și membrilor familiei. Același lucru e valabil și pentru emoțiile negative. Dacă părinții sunt mereu prost dispuși sau mereu stresați, atunci această stare emoțională va fi transmisă copiilor.

6. Oferă afecțiune


Copiii învață să respecte atunci când sunt respectați. Când copiii simt că părinții îi ibesc, se atașează de ei. Acest atașament îi face să fie mai receptivi la valorile pe care încerci să îi înveți. Petrece regulat timp cu copilul tău, în intimitate – citește-i înainte de culcare, de pildă. Vorbește cu el și arată interes pentru ce i se întâmplă.

7. Îi învață cum să-și exprime emoțiile

Din păcate, copiii nu se nasc cu abilitatea de a-și controla sentimentele. Copiii au nevoie de ajutorul nostru pentru a învăța cum să facă asta în mod eficient. Ajută-i să-și înțeleagă sentimentele și cum să le exprime.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.