7 lucruri care se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci 2 ouă pe zi

Se ştiu deja multe despre proprietăţile utile ale ouălor de găină, a căror compoziție este, în multe feluri, unică. Iată de ce doza optimă e de 2-3 ouă pe zi:

1. Creierul tău e sub protecția colinei
Fosfolipidele, care asigură comunicarea normală a celulelor creierului, sunt formate din colină. Această vitamină e cea mai importantă pentru creier. Cu 2 ouă pe zi, îi asiguri corpului necesarul de colină.

2. Vederea e în stare bună, datorită luteinei
Ouăle sunt bogate în luteină, iar această substanță e responsabilă pentru o vedere clară. Dacă există o deficiență de luteină, vederea se deteriorează în mod ireversibil.

3. Vitamina D ajută la absorbția calciului
Un ou fiert conține tot atâta vitamina D ca și o lingură de ulei de pește. Vitamina D ajută la absorbția mai bună a calciului și întărește oasele și dinții.

4. Complexul de vitamina B protejează pielea, părul și ficatul
Biotina, vitamina B12 și proteinele hrănitoare contribuie la fortifierea părului și a pielii. Fosfolipidele din ouăle de găină ajută la eliminarea toxinelor din ficat.

Citește și:   8 exerciții care te vor ajuta să ai picioare și posterior bine lucrate

5. Riscul bolilor cardiovasculare e redus
În ciuda opiniilor contrare, colesterolul din ouă e echilibrat de fosfatide, așa că nu e dăunător sănătății. Ba chiar inhibă producția de colesterol din corp. În plus, ouăle conțin acizi omega 3 care reduc nivelul trigliceridelor, scăzând astfel riscul bolilor cardiovasculare.

6. Începi să slăbești
Dacă îmbini o dietă cu puține calorii și consumul ouălor la micul dejun, vei slăbi de două ori mai repede. Un astfel de mic dejun te satură pentru mult timp.

7. De ajutor atunci când plănuiești să ai copii
Vitamina B are legătură și cu formarea hormonilor sexuali. Vitamina B9 se mai numește și acid folic. Cu ajutorul acestuia se formează tubul neural și celulele roșii de sânge ale fetusului, iar riscul retardului mintal este redus. De aceea, vitamina B9 e cât se poate de importantă pentru femeile care vor să rămână însărcinate.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.