7 imagini amuzante care arată ce reguli poți încălca pentru o relație fericită

Când ne căsătorim, primim multe sfaturi despre cum să avem o viață de familie fericită – ce să facem, cum și când și ce nu ar trebui să facem. Dar nu ar fi o idee bună să le ignori și să nu mai analizezi foarte mult totul?

Iatăniște „legi” pe care ar trebuisă le încalci:

1. Nu-ți minți niciodată partenerul


Probabil nici cei care îți dau acest sfat nu îl urmează mereu. Adevărul e că toată lumea minte. Minciună e și atunci când lași niște lucruri nespuse. Vei putea evita niște momente neplăcute dacă lași niște detalii care ar putea supăra pe dinafară.

2. Fii o femeie slabă, astfel încât bărbatul să pară puternic


Riști să te comporți infantil dacă vrei să pari din când în când „slabă”. Amintește-ți că ești egala partenerului, nu te transforma într-un copil capricios.

3. Nu folosi sexul ca modalitate de împăcare


Ați putea sta supărați mult timp pentru un lucru mărunt, așa că mai bine împăcați-vă într-un mod care vă place. Nu vă prefaceți că nu funcționează!

4. Petreceți timpul liber împreună


Dacă vreți să luați o pauză, atunci luați. Sigur că e important să petreceți timp împreună, dar ar trebui să faceți asta numai când vă doriți cu adevărat. Contează calitatea, nu cantitatea.

5. Găsiți o activitate pe care s-o puteți face împreună


Nu e nimic mai rău decât să-ți forțezi partenerul să-ți împărtășească interesele. Dacă lui nu-i place să meargă la teatru sau la expoziții, iar pe tine nu te interesează deloc sportul, atunci amândoi ar trebui să vă vedeți de ceea ce vă place separat. Astfel veți aduce emoții pozitive în casă.

6. Nu vă certați pentru lucrurile mărunte


Nu trebuie să treci toate lucrurile mărunte sub tăcere, fiindcă la un moment dat vei exploda, iar conflictul ar putea fi mult mai serios. Spune imediat ce te nemulțumește.

7. Copiii sunt pe primul loc


Sigur că părinții ar trebui să fie alături de copiii lor, să-i îngrijească și să-i protejze cât de mult pot. Nu ar trebui să uiți de tine și de partener când aveți copii, însă. Ar trebui să aveți o seară pe săptămână – sau cel puțin pe lună – numai pentru voi doi.

foto: brightside.me

Citește și: 10 GREȘELI pe care le fac CUPLURILE la ÎNCEPUTUL relației

Citește și:   9 lucruri la care trebuie să te gândești înainte să începi o relație

Divorțurile și despărțirile sunt mult mai numeroase azi decât relațiile fericite, iar căsnicia își pierde credibilitatea în fața tinerilor. Nici consilierea de cuplu nu prea ajută. Multora li se pare că lumea s-a terminat după o despărțire, iar alții intră într-o relație nouă, dar sunt pregătiți să se despartă.

Iată câteva dintre greșelile pe care cuplurile tinere le fac, stricându-și astfel relația.

1. Te aștepți ca partenerul să se schimbe

Nimeni nu e perfect, iar a te aștepta ca partenerul tău să se schimbe conform preferințelor tale e primul pas spre o relație încordată. Acceptă-ți partenerul așa cum e, dacă nu au vreun obicei nesănătos de care ar trebui să scape.

2. Nu respectă diferențele dintre voi doi

Un om nu seamănă cu altul și e normal să fiți diferiți. E important să respectați aceste diferențe și să nu le lăsați să vă tragă relația în jos.

3. Permiteți unei a treia persoane să intervină

E greșit să lași părinții, socrii sau chiar prietenii să se bage în relația voastră. Nici nu știi dacă vă vor rezolva problemele sau dacă doar vă vor face altele noi.

4. Țineți ranchiună

Ranchiuna doar vă va înrăutăți relația. Uită și nu mai căra bagaj inutil.

5. Discutați / vă certați ca să câștigați

Oamenii se ceartă adesea ca să-și impună punctul de vedere. Discutați și vedeți cum puteți rezolva problema.

6. Nu-ți accepți greșelile

De multe ori, egoismul te împiedică să-ți recunoști greșelile. Nimeni nu a murit însă cerându-și scuze. Nu-ți lăsa egoismul să câștige în fața iubirii.

7. Lipsa comunicării

Comunicarea e cheia unei relații fericite. Dacă lăsați tăcerea să triumfe, relația va avea sigur de suferit.

8. Păreri diferite despre familie

E posibil ca unul să vrea copii mai repede decât celălalt. Nu grăbiți lucrurile și decideți de comun accord. Vă va influența viețile amândurora, până la urmă.

9. Nu vă faceți timp unul pentru celălalt

Relația ta e prioritară, așa că acordă-i în fiecare zi timpul de care are nevoie ca să crească și să înflorească.

10. Neglijezi nevoile fizice și emoționale ale partenerului

E important să înțelegi că în lumea de azi nimeni nu e de de înlocuit, iar dacă tu nu îi îndeplinești nevoile, atunci va căuta pe altcineva care să îl satisfacă, iar asta va distruge relația.

Citește și: Cum știi că ești într-o relație TOXICĂ

Citește și:   Cum să te machiezi în funcție de CULOAREA OCHILOR

Iubirea este un sentiment complicat și nimeni nu îi poate da o definiție exactă, pentru că fiecare o simte în felul lui.

Nu poți să planifici pe cine să iubești sau când să te îndrăgostești. Dragostea apare pur și simplu și evoluează în diferite forme. Este bine să te simți confortabil atunci când ești cu partenerul tău, însă dacă se instalează comoditatea și rutina în relația voastră, iubirea dispare încetul cu încetul.

Dacă nu ești sigură de ce simți pentru partenerul tău, iată o listă cu 10 lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când îți evaluezi relația:

1. Eviți să spui ceea ce crezi pentru că simți că nu mai are rost
Cu toții avem nevoi importante în relații. Unele dintre cele mai importante sunt cele de conectare, de validare, apreciere, dragoste, sex și afecțiune. Atunci când aceste nevoi sunt luate în râs sau ignorate, frustarea produsă de neîmpliniri îți umbrește toate gândurle. În cazul în care încercările tale de a vorbi despre despre nevoile tale sfârșesc prin certuri, acuzații ori promisiuni goale, nu vei face decât să devii și mai neîncrezător.

2. Eziți când vorbești despre viitor
Să împărtășești planurile de viitor cu partenerul tău de viață este o necesitate absolută dacă te vezi petrecându-ți toată viața alături de el. Este extrem de important pentru relația voastră dacă vorbiți despre căsătorie, vacanță sau chiar copii. Acestea sunt lucruri care îți ajută relația să crească, iar în momentul în care te oprești din a-ți mai facie planuri, ar trebui să te întrebi de ce se întâmplă asta.

3. Momentele de tandrețe sunt din ce în ce ma rare
Îmbrățisările sunt foarte importante în relație; acestea semnifică afecțiunea unuia față de celălalt. Sigur, după 3 ani de relație nu mai vorbim despre a sta îmbrățișați ore în șir pe canapea, ci despre îmbrățișările de noapte bună sau de diminețile în care te trezești stând cu capul de pieptul lui.

4. Relațiile intime devin doar sex
Fiecare relație are nevoie de intimitate, care merge mână în mână cu sexul. Cu toate acestea, atunci când intimitatea dispare și rămâne doar sexul, este momentul în care îți dai seama că nu mai există iubire în cuplu. Nicio relație nu poate supraviețui doar pe bază de sex. În curând nevoile tale fizice vor fi satisfăcute, dar îți vei da sema că ți le-ai neglijat pe cele emoționale.

Citește și:   6 semne că relația nu mai funcționează

5. Discuțiile importante devin din ce în ce mai puține
Majoritatea femeilor au nevoie să fie auzite și să stie ce cred partenerii lor. Dacă ați încetat să aveți conversații reale, este timpul să reevaluezi acet aspect înainte să fie prea târziu.

6. Critica este frecventă
Primul semn că o personă nu se mai simte bine în acea relație este faptul că începe să critice din ce în ce mai mult. Femeile au tendința să fac mai des asta decât bărbații. Este important să recunoști dacă faci acest lucru și să îți dai seama de ce îl faci. Poartă o discuție serioasă cu partenerul tău și vezi dacă lucruile pot fi rezolvate.

7. Gesturile de afecțiune te incomodează
Atunci când ești îndragostită ai nevoie de multă atenție din partea partenerului tău. Dar când simți că nu mai ai nevoie de asta sau că te derajează gesturile facute de partener, trebuie să iți dai seama de ce se întâmpla asta.

8. Nu simți că ar trebui să repari lucrurile
Acest lucru poate însemna sfârșitul relației tale. Poate ai oferit prea multe șanse sau ai fost rănită de prea multe ori sau, pur și simplu, nu mai ești îndrăgostită. Oricare ar fi motivele, lipsa dorințe de a repara lucrurile, poate pune capăt relației.

9. Petrecerea timpului impreună ți se pare o corvoadă
Nu mă refer la cazurile în care petreceți 24/ 7- acest lucru sufocă pe oricine. Însă dacă nu te simți în stare să petreci o perioadă îndelungată de timp cu partenerul tău, trebuie să te întrebi de ce se întâmplă asta. În momentul când statul împreună devine o corvoadă înseamnă că aveți o problemă.

10. Visezi la o viață diferită
Dacă visezi la o viață diferită care nu îți implică partenerul, înseamnă că știi deja că relația voastră nu mai are nicio șansă. Cuplurile care își doresc să fie împreună gasesc o cale să își intersecteze planurile de viitor.

Orice greșeală din relațiile trecute poate fi o lecție pentru cele viitoare. Cheia este să fii sinceră cu tine în ceea ce privește relația pe care o ai și discută si cu partenerul. Fii sinceră cu el!

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.