7 greșeli de machiaj pe care trebuie să le eviți

Nimeni nu vrea să pară bătrână înainte de vreme, dar s-ar putea să faci niște greșeli care să producă acest efect. Atunci când vrem să ne facem mai frumoase și mai tinere cu ajutorul machiajului, ajungem uneori să ne facem să părem mai în vârstă. Iată care sunt cele mai obișnuite greșeli:

1. Purtarea unui fond de ten care nu se potrivește cu pielea ta

Nu trebuie să faci așa ceva dacă nu vrei să pari bătrână sau cam obosită sau pur și simplu nenaturală. Asigură-te că fondul tău de ten nu e prea închis sau prea deschis și amestecă-l bine.

2. Nu folosești bază pentru machiaj

Baza pentru machiaj îți face pielea impecabilă. Poți aplica apoi fondul de ten cu încredere. Îți faci un mare deserviciu dacă nu folosești baza pentru machiaj.

3. Folosești prea mult anticearcăn sub ochi

Bine, ai niște cercuri întunecate sub ochi de care vrei să scapi, dar aplicând prea mult anticearcăn s-ar putea să atragi prea multă atenție asupra ridurilor fine din zonă.

4. Folosești un ruj mult prea închis la culoare

Cu timpul, buzele noastre nu vor mai fi bine definite. Pentru a păstra iluzia, e bine să folosești rujuri care le fac să pară mai pline – iar rujurile închise la culoare le fac să pară mai subțiri și mai puțin definite. Alege nuanțe de roz, coral sau mov și adaugă și puțin gloss.

5. Finisezi cu pudră compactă

Dacă vrei să arăți tânără, pielea ta trebuie să reflecte lumina. Dacă aplici pudră, reflecția luminii e împiedicată. În plus, ridurile pielii vor fi mărite. Încearcă să folosești pudră transparentă.

6. Dermatograful negru

Nu trebuie să renunți la dermatograf cu totul, dar trebuie să știi că cel negru te îmbătrânește. Creionul maro e o opțiune mult mai bună, fiindcă e mai delicat, mai difuz și nu îți definește ochii cu linii stricte.

7. Fard de pleoape strălucitor

Multora le place să experimenteze cu culorile când vine vorba de fardurile de pleoape, dar asta îți pote adăuga câțiva ani în plus, atrăgând atenția asupra cercurilor întunecate și pleoapelor lăsate.

Citește și: 5 greșeli de machiaj pe care o femeie stilată nu le face niciodată

Machiajul sofisticat ține de echilibru. Un ruj nepotrivit sau un anticearcăn într-o nuanță prea deschisă te pot face să pari dizgrațioasă. Nu e greu să realizezi un machiaj corect – trebuie doar să știi lucrurile de bază și să eviți anumite greșeli, precum:

1. Blendingul insuficient

În jumătate din timpul pe care îl ai la dispoziție pentu a te machia ar trebui să te ocupi de blending. Îmbinarea nuanțelor ar trebui să fie absolute imperceptibilă. Blendingul insuficient te poate îmbătrâni cu câțiva ani. Asigură-te că ai o pensulă pentru pleoape și un beauty blender potrivit.

2. Necunoașterea subtonului pielii tale

Să știi care este subtonul pielii tale este esențial pentru a ști care culori ți se potivesc și care nu. Verifică-ți venele de la încheietura mâinii – dacă sunt albastre sau violet, ai un subton rece; dacă sunt verzui, ai un subton cald.

3. Nu acorzi atenție conturului buzelor

E recomandat să îți conturezi buzele în maniera dorită și apoi să aplici un gloss strălucitor, pentru mai mult volum. Dacă vrei buze și mai voluptoase, alege rujurile lichide ultra-mate, care oferă un efect mai natural.

Citește și:   6 tehnici de machiaj care fac nasul să pară mai mic

4. Utilizarea anticearcănului greșit

Pielea perfectă – sau cunoașterea regulilor de machiaj pentru a o obține sunt probabil unele dintre caracteristicile femeilor stilate. Cercetează diferența dintre corrector și anticearcăn și află ce nuanțe să alegi în funcție de ce vrei să ascunzi: verdele acoperă roșeața, lila echilibrează tonurile gălbui, rozul somon e pentru cearcănele cafenii, iar nuanțele de piersică pentru cele violet.

5. Fardul de obraz nu se potrivește cu rujul

Coordonarea celor două produse de machiaj este esențială pentru un aspect armonios, fiindc blush-ul asigură trecerea de la ochi la buze. Dacă rujul are tonuri reci, alege un fard de obraz fondant sau roz-zmeură. Pentru rujurile în tonuri calde de caramel sau nude, alege fard de obraz piersică au bronz.

Citește și: 9 greșeli de machiaj care te îmbătrânesc

Machiajul e cel mai bun prieten al unei femei; te poate transforma instantaneu, înfrumusețându-ți tenul. Folosit corect, te poate chiar întineri.

Evită aceste greșeli pentru a te bucura de toate avantajele machiajului:

  1. Nu aplici fard de obraz sau aplici prea mult

Nu reunța la fard. Puțină roșeață în obraji te poate face să pari mai săntoasă și mai tânără. Aplică fardul pe pomeți și amestecă bine, cu o pensulă specială.

  1. Aplici prea mult fond de ten sau anticearcăn și arată ca o mască

Folosește fondul de ten cu moderație. Nu ai ce să faci, pe măsură ce îmbătrânești or să îți apară linii fine. Dacă vrei să le ascunzi doar le vei face mai vizibile.

  1. Exagerezi cu dermatograful

Dermatograful îți poate defini ochii, dar prea mult îi va micșora și te va îmbătârni considerabil. Aplică-l doar pe linia genelor de sus și într-o culoare deschisă pe linia genelor de jos pentru niște ochi mai mari și mai frumoși.

  1. Îți pensezi sprâncenele greșit

Nu exagera cu pensatul. Sprâncenele subțiri îți vor face fața să pară mai ascuțită și vor atrage atenția asupra zonei de sub ochi. Vei părea mai bătrână și mai furioasă.

  1. Prea multă pudră care se adună în liniile fine

Folosește mai puțină pudră, pentru a nu-ți evidenția liniile fine. Optează pentru pudra transparentă pentru un efect mai natural.

  1. Folosești un creion de sprâncene de o culoare nepotrivită

Ține minte că, pe măsură ce îmbătrânești, părul și sprâncenele se mai decolorează. Folosește un creion care se potrivește cu tenul tău și nu desena linii prea groase.

  1. Rujul nu rezistă pe buze

Conturul buzelor nu va mai fi așa evident pe măsură ce îmbătrânești, așa că folosește mai puțin ruj sau folosește un creion pentru contur.

  1. Rujul închis la culoare te poate îmbătrâni

Dacă ai buzele subțiri, rujul închis la culoare le va face să pară și mai subțiri, plus că în timp își vor pierde din volum.

  1. Prea mult fard strălucitor pe pleoape va evidenția liniile fine

E mai sigur să folosești fard mat, iar dacă vrei, poți aplica ceva strălucitor doar în colțurile interioare ale ochilor.

Citește și: 10 greșeli pe care le faci când aplici tușul

Codiţa cu tuș perfectă este o artă care necesită mult efort și multă concentrare. Iată care sunt cele mai comune greșeli de aplicare a dermatografului și cum să le corectezi:

Citește și:   12 trucuri care te vor ajuta să folosești machiajul așa cum nu te-ai fi gândit

1. Creionul nu e bine ascuțit

Creionul ar trebui să fie ascuțit înainte de fiecare folosire. Vei obține o linie dreaptă mult mai repede și fără să te chinui prea tare.

2. Folosești un dermatograf care nu durează

Dermatograful lichid se poate scurge ușor, mai ales dacă e umezeală. Ține la tine niște bețișoare de urechi pentru a corecta machiajul sau alege niște dermatografe rezistente la apă.

3. Dermatograf colorat pe pleoapa de jos

De cele mai multe ori, creionul pe pleoapa de jos îți face privirea să pară mai sobră, ceea ce nu e prea fermecător. Aplică-l acolo numai când mergi la o petrecere tematică.

sursa: brightside.me

4. Dermatograg lichid pe pleoapa de jos

Dermatograful lichid va scurge imediat sub ochi. De aceea, folosește-l numai pe pleoapa superioară, iar pentru cea inferioară folosește un creion.

5. Codițe asimetrice

Fiecare fată a făcut greșeala de a desena o codiță mai groasă și alta mai subțire, încercând apoi să le potrivească. Încearcă să desenezi codițe simetrice cât mai des posibil, și în curând îți vor ieși bine din prima încercare.

6. Gol între codiță și gene

Acest detaliu poate strica până și cea mai perfectă codiță, așa că desenează linia cât mai aproape de gene posibil.

sursa: brightside.me

7. Vârfuri neglijente

Codițele frumoase trebuie să aibă vârfuri precise, orientate puțin în sus, ca să fie impecabile.

8. Pleoape întinse

Dacă îți întinzi pleoapele prea mult când aplici dermatograful, liniile vor fi inegale când pielea va reveni la normal.

9. Colorezi linia genelor inferioare

Asta arată frumos numai dacă ai niște ochi mari. Altfel, ochii tăi doar vor părea mai mici.

sursa: brightside.me

10. Dermatograf prea întins

E în regulă să îl întinzi, dar cu anumite limite. Nu folosi o pensulă mare, dacă nu vrei să arăți ca un urs panda.

Citește și:  Cel mai bun ghid pentru a realiza un machiaj perfect

Lumea machiajului e atât de variată și are atât de multe trucuri și secete încât e ușor să te simți pierdută. Iată câteva sfaturi pentru a arăta uimitor, atât în viața de zi cu zi, cât și la ocazii speciale:

Look-ul perfect presupune o piele perfectă, pomeți și sprâncene bine definite și buze pline.
Pregătirea feței pentru machiaj:
Pasul 1 Spală-ți fața cu apă caldă și șterge-te cu un prosop curat.
Pasul 2 Folosește un produs blând de curățare. Acesta îți va uniformiza pielea și o va face mai fină.
Pasul 3 Aplică o loțiune tonifiantă și așteaptă să se usuce. Le va fi de ajutor mai ales celor cu piele extrem de uleioasă.
Pasul 4 Aplică o cremă de ochi sau ser și lasă să se usuce. Asta va preveni deteriorarea colagenului.
Pasul 5 Aplică o cremă hidratantă. Pielea uscată va produce și mai mult ulei.

Cum să aplici cremă hidratantă

Alegerea fondului de ten în funcție de tipul pielii:
Normal: fond de ten cremă sau gel. Orice bază e bună.
Uscat: fond de ten ușor care închide umezeala, lichid, cu ulei.
Uleios: pudră-cremă sau orice fond de ten mat.
Mixt: fond de ten hidratant fără uleiuri sau fond de ten spumă.
Ten cu probleme: pudră-cremă sau orice fond de ten mat.
Piele îmbătrânită: fondul de ten spumă va face ca orice rid să fie aproape invizibil.

Citește și:   8 greșeli de machiaj pe care le fac femeile

Alegerea culorii fondului de ten în funcție de nuanța pielii:
Deschis: ivoriu, deschis.
Bej deschis: crem natural, bej deschis, bej.
Piele mai închisă: bej natural, bej deschis.

În loc să testezi culoarea fondului de ten pe mână, încearc-o pe gât sau față. Vei observa adevărata culoare a fondului de ten în lumina naturală.

Cum să aplici fondul de ten:
Pune puțin fond de ten pe pomeți, nas, bărbie și frunte.
Întinde egal fondul cu un burete, o perie sau cu degetele. Pornește din centru.
Fii atentă la zona de sub sprâncene, la cea de din apropierea liniei părului, în jurul nasului și la linia bărbiei.

Nu uita că oamenii asociază mereu frumusețea cu exteriorul: o piele tânără și un corp frumos. Ar trebui să ținem însă seama și de sănătate, vitalitate și stilul de viață. Citește și care sunt cele 9 greșeli pe care ar trebui să le eviți dacă vrei să ai o viață lungă și fericită:

1. Nu dormi suficient

Somnul stimulează circulația oxigenului. Cei care dorm bine noaptea sunt mai atractivi și mai sănătoși decât cei care nu se odihnesc suficient – adică 7-8 ore.

2. Ai un stil de viață sedentar

Nu trebuie să îți petreci tot timpul în sala de gimnastică, dar 30 de minute de exerciții moderate (se pune și dacă mergi pe jos zilnic) te vor ajuta să ai o viață lungă și sănătoasă – chiar cu 10-13 ani în plus decât a celor inactivi.

3. Ești în mod constant foarte stresată

Dacă lași stresul să devină o mare parte din viața ta, curând îți va afecta sănătatea, ta va face să te simți și să arăți bătrână. Nu lăsa stresul să te țină pe loc: relaxează-te, respiră adânc și rezolvă problemele pe rând.

4. Dormi cu machiajul pe față

A dormi cu machiajul pe față duce la piele uscată, iritații și căderea genelor. Curăță-ți fața în fiecare seară și aplică produse de curățare, pentru a avea o piele sănătoasă și pentru a încetini procesul de îmbătrânire.

5. Folosești cremă de protecție solară numai când te duci la plajă

E necesar să folosești cremă de protecție solară și când sunt nori, nu numai vara la plajă și la piscină. Afară, ești expusă razelor UV timpul, indiferent de anotimp. Acestea cauzează riduri și alte semen ale îmbătrânirii timpurii.

6. Nu te preocupă îngrijirea facială

Unde apar primele riduri? În zona ochilor. Începe de acum să folosești produse hidatante ce conțin acid hialuronic și vitamina A sau E.

7. Consumi băuturi nesănătoase

Băuturile bogate în zahăr și calorii, precum sucurile, contribuie la procesul îmbătrânirii. Există variante mai sănătoase: apa, sucurile naturale, smoothie-urile etc.

8. Nu ai o alimentație corectă

O alimentație sănătoasă te poate face să te simți mai bine și îți poate prelungi viața. Mănâncă mai multe fructe și legume, dar nu uita nici de somon, sardine, nuci, semințe de floarea soarelui și ulei extravirgin de măsline.

9. Fumezi

Pe lângă răul provocat corpului și organelor interne, fumatul îți afectează direct pielea – îi schimbă culoarea, grăbește procesul de îmbătrânire, acoperă porii, golește celulele de oxigen.
A fuma 2 țigări pe zi înseamnă a-ți reduce viața cu 30 de minute.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.