Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
7 GREȘELI care îți degradează PĂRUL – Andreea Bănică

7 GREȘELI care îți degradează PĂRUL

Chiar dacă faci tot ce poți pentru părul tău, tot s-ar putea să îi faci rău fără să știi. Știm deja că nu trebuie să ne spălăm cu apă prea fierbinte sau că nu trebuie să ne pieptănăm când părul e ud. Iată și alte lucruri care ne strică părul:

1. Îți porți mereu părul în același fel

Deși crezi că te prinde cel mai bine, asta nu e cea mai bună abordare. Coada de cal poate face părul să se rupă, iar dacă îl îndrepți mereu cu placa îl deteriorezi. E bine să iei pauze dese.

2. Folosești măștile pentru păr doar atunci când situația e gravă

Ar trebui să folosești o mască nutritivă o dată pe săptămână, fiindcă sunt mulți factori de mediu care obosesc părul. Poți folosi măști din comerț sau unele preparate acasă, din banană sau avocado și uleiuri naturale.

3. Folosești același foehn vechi ani la rând

Dacă nu ai timp să lași părul să se usuce natural, schimbă-ți uscătorul o dată la vreo doi ani sau, dacă asta ți se pare prea extravagant, curăță ventilatorul unde se adună părul. Setează-l la nivel mediu și folosește ceva de protecție înainte de a-ți usca părul.

Citește și:   12 modalități ingenioase prin care poți folosi vata

4. Nu dai atenție pieptănatului

Pieptănatul, mai ales cu perii naturale, e esențial pentru a împrăștia uleiul produs de scalp de-a lungul cosițelor. Pieptănatul regulat îți va descurca părul, reducând riscul ruperii părului.

5. Nu aplici șamponul cum trebuie

Dă-ți cu șampon pe scalp, nu pe tot părul – așa recomandă experții. Când începi să te clătești, șamponul se va scurge și va curăța atât cât e nevoie părul. Metoda aceasta e bună fiindcă părul începe să fie uleios la rădăcini, iar dacă șamponezi la vârfuri, doar le va usca în exces.

6. Nu folosești șamponul corect

Anumite produse conțin sulfați, care usucă părul și scalpul. Când cumperi șampon, citește eticheta și nu uita de balsam și de masca nutritivă.

7. Tratamente chimice prea dese

Nimeni nu te poate împiedica să te vopsești, dar ar trebui să faci asta cât mai rar, cu pauze de câteva luni, pentru că dăunează părului. Încearcă să folosești șampoane care colorează, care sunt mult mai blânde, deși nu oferă o culoare prea intensă.

Citește și:   10 mituri învechite despre păr pe care nu ar trebui să le mai crezi

Părul tău trăiește și își poate reveni după multe lucruri, dar această recuperare necesită timp. Ține minte că un păr frumos e un păr sănătos.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.