6 sfaturi pentru a evita să iei în greutate

După 30 de ani, metabolismul tău funcționează diferit față de perioada tinerții. Află cum să rămâi slabă!

În ciuda a ceea ce am putea crede, nu ne îngrășăm doar din cauza vârstei, ci din cauza stilului de viață pe care îl abordăm. Sunt numeroase cauze care duc la creșterea greutății.

Iată câteva moduri prin care poți înainta în vârstă simțindu-te sănătos și activ.

1. Căpșuni, mere și ceapă

S-a descoperit că alimentele flavonoidice au un efect pozitiv asupra pierderii în greutate. Printre acestea se numără: căpșunile, cireșele, strugurii, murele, ceaiul, merele, ceapa, broccoli. Include-le în dietă.

2. Fii activ din punct de vedere fizic

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, ne îngrășăm fiindcă metabolismul încetinește și acumulăm grăsime. Ca să nu fie prea multă, fă exerciții fizice ușoare în mod regulat. Acestea îți vor ajuta și mușchii și încheieturile să rămână puternice și tinere pentru mai mult timp. Urcă pe scări, nu cu liftul, parchează-ți mașina puțin mai departe de birou sau mergi pe jos 10 minute

3. Fii activ din punct de vedere mental

Citește și:   10 întrebări la care trebuie să te aștepți de la copilul tău

Problemele de memorie sunt considerate ceva normal la vârste înaintate, dar nu e ca și cum tu nu le-ai putea împiedica. Cititul, integramele, sudoku și șahul stimulează diferite părți din creier, îmbunătățind memoria și concentrarea. De asemenea, previn stresul și depresia.

4. Refuză dietele

Când nu primește destule calorii, corpul tău încearcă să-și conserve energia păstrând caloriile existente. De asemenea, o dietă de 1200 de calorii te ajută să pierzi în greutate – dar țesut musculat, nu grăsime. Mușchii ard mai multe calorii decât grăsimea.

5. Controlează-ți sănătatea regulat

Odată cu vârsta pot să apară hipertensiunea și osteoporoza, care te-ar putea împiedica să fii activ din punct de vedere fizic. E important să fii sănătos ca să poți face exerciții, care te vor face mai sănătos și mai fericit.

6. Începe cât de curând posibil

Nu te gândi că poți să te îngrași puțin acum și să slăbești ceva mai târziu. Formează-ți obiceiuri sănătoase cât mai curând posibil, ca să nu te îngrijorezi de eventuale kilograme în plus în viitor.

Citește și:   10 metode prin care pierzi CALORII fără să te înfometezi sau să te chinui la sală

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.