Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
6 semne că relația nu mai funcționează – Andreea Bănică

6 semne că relația nu mai funcționează

Majoritatea legăturilor romantice își pierd, cu timpul, culorile strălucitoare și pot fi afectate de rutină. Dacă nu depui eforturi pentru ca relația să meargă, s-ar putea să rămâi blocat/ă într-o relație nesănătoasă.

Iată câteva semne care sugerează că un membru al cuplului este nefericit:


1. Indiferență față de viața și munca celuilalt

Uneori vrei numai să vorbești cu cel drag, să-i povestești despre ce s-a întâmplat peste zi, poate chiar să te plângi – și să fii acceptat așa cum ești. Atunci când nu primești sprijin deloc, când nu ești ascultat/ă și când ești pus/ă pe ultimul loc, e clar că ceva nu e deloc în regulă.

2. Neîncredere totală

Oamenii care nu au încredere în sine, cu stimă de sine scăzută, își transferă adesea complexele în relațiile de dragoste. La început, un astfel de comportament poate fi greu de remarcat. Dacă un membru al cuplului începe dintr-odată să controleze toate sferele vieții jumătății sale, această neîncredere este un semn al unui disconfort intern.

3. Amânări constante ale întâlnirilor și întârzieri

În viață, nu totul se întâmplă așa cum ne propunem – apar sarcini urgente pentru serviciu sau alte lucruri neprevăzute. De obicei, însă, asemenea cazuri extreme sunt rare și trebuie să fie înțelese. Dacă un membru al cuplului începe să amâne mereu întâlnirile sau să întârzie justificându-se folosind niște scuze stupide, asta nu va duce la nimic bun.

4. Nu mai există îmbrățișări sau săruturi

Nu e niciun secret în faptul că oamenii care se iubesc vor să se atingă, fie și numai din greșeală. Iubiții se îmbrățișează, se sărută, se țin de mână. Aceste lucruri calmează, dau putere și creează o stare de fericire. Atunci când cineva din cuplu încetează să mai fie afectuos cu celălalt, iar ideea îmbrățișărilor nu îi mai produce emoții plăcute, acest comportament ar trebui să fie un semnal de alertă.

5. Grija pentru celălalt este inexistentă

De obicei, oamenii care se iubesc au grijă unul de altul și încearcă să-și facă viața cât mai confortabilă cu putință. Dacă un membru al cuplului încetează să mai respecte dorințele și nevoile celuilalt și se concentrează numai asupra sa, acest egoism ar trebui să fie un semnal de alarmă.

6. Lipsa dorinței de a vă petrece timpul împreună

Oricine, atunci când este într-o relație, vrea să aibă o viață personală – să-și vadă prietenii, să se ocupe de pasiunile sale. Acest lucru e normal. Comunicarea nu ar trebui să se limiteze la o singură persoană. Totuși, dacă cineva din cuplu își dorește să petreacă timp cu oricine altcineva, numai cu partenerul nu, acest semn nu ar trebui să fie ignorat.

Citește și:   Ce contează pentru bărbați într-o relație?

Ce ar trebui să faci?
Dacă observi vreunul dintre lucrurile menționate mai sus în relația ta, poate că a sosit timpul să reflectezi. Poate că problemele vin din exteriorul relației sau poate că sunt cauzate chiar de comportamentul tău. Discutați deschis, cu mai multă toleranță și afecțiune.

 

Citește și: 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre o relatie

Despre relația dintre femei și bărbați – cum să le formezi și cum să le salvezi – s-a scris atât de mult, încât e greu să-ți dai seama ce e adevărat ș ice nu. Iată câteva stereotipuri legate de relații, care ar trebui să fie uitate imediat:

1. La începutul relației trebuie să existe o scânteie

Nu în toate relațiile dragostea este incredibilă la început. De aceea, merită să acorzi atenție nu numai atracției și pasiunii, ci și sentimentului de Securitate și confort pe care îl simți (sau nu) atunci când ești lângă cineva. Pentru o relație puternică e mult mai important să puteți râde împreună, decât să ai fluturi în stomac tot timpul.

2. Într-o relație fericită, cuplurile au aceleași interese

Fiecare persoană are propriile interese și pasiuni. Nu crede că dacă tu iubești opera, iar potențialului tău partener îi place să se plimbe cu barca nu veți avea despre ce să vorbiți și veți fi nefericiți împreună. Din contra, interesele personale te vor face să pari mai atractivă în ochii partenerului.

3. Cuplurile fericite nu se ceartă

Nu se ceartă oamenii cărora nu le pasă. Nu se ceartă numai cuplurile a căror relație se apropie de sfârșit. Nu ar trebui să te preocupe certurile mici – asta se întâmplă tuturor – așa oamenii încearcă să se înțeleagă mai bine, iar un bonus plăcut poate aduce împăcarea.

4. Într-o relație fericită, partenerii îi iubesc pe prietenii și rudele celuilalt

Nu te aștepta ca partenerul să-ți iubească necondiționat rudele. Nici tu nu trebuie să-i adori toți prietenii și toți membrii familiei. Importantă e relația dintre voi doi, iar apoi trebuie doar să vedeți cum organizați interacțiunea cu rudele și prietenii, astfel încât nimeni să nu fie pe dinafară sau jignit.

5. Într-o relație fericită, membrii cuplului sunt mereu împreună, peste tot

Dacă te gândești că pentru a avea o relație fericită partenerii trebuie să fie mereu împreună, te înșeli. Fiecare om vrea, mai devreme sau mai târziu, să fie singură. În relațiile armonioase, partenerii înțeleg acest lucru și își acordă, în mod calm, spațiu. Nu trebuie să îți faci reproșuri dacă vrei să te relaxezi. Asta nu înseamnă că nu-l mai iubești. Din contră, îți vei păstra sentimentele și vei aduce un suflu nou ăn relație.

Citește și:   8 lucruri surpinzătoare pe care nu le știai despre ATRACȚIE

Iată ce fac cu adevărat cuplurile fericite:

1. Nu exagerează în legătură cu relația

Cuplurile fericite au așteptări realiste. Ele știu că într-o relație nu e totul roz și pufos. După perioada de infaturare de la început, relațiile au suișuri și coborâșuri.

2. Muncesc pentru relație

Casele, mașinile, grădinile, relațiile – pentru absolut tot trebuie să muncești dacă vrei să le menții. E important să vorbiți despre problemele care apar, ca să nu călcați apoi pe un teren minat. Munciți inteligent, nu din greu, pentru a vă păstra relația.

3. Nu-și iau partenerul de bun

Nu-ți fie frică să-ți exprimi sentimentele sau aprecierea pentru partener. Îți va fi recunoscător că nu ai tăcut.

Citește și: 8 greșeli pe care le fac femeile într-o relație

Cu toate că se spune că femeile sunt greu de înțeles, bărbații sunt cei care par a avea emoții puternice pe care nu le împărtășesc cu ușurință, iar când lucrurile se strică, nu ai absolut nicio idee ce nu a mers. Uneori nu trebuie să mai încerci să îl înțelegi și să îl lași în voia lui, dar sunt unele lucruri la care trebuie să ai grijă, fiindcă s-ar putea să îl enerveze și apoi să îl îndepărteze:

1. Necredința

Unul dintre cele mai importante sfaturi pentru femei e să fie loiale și sincere. Înșelatul distruge o relație mai repede decât orice și chiar dacă el spune că e pregătit să te ierte, răul se va fi produs deja.

2. Încerci să-l schimbi

Nu te aștepta să-l schimbi. E normal să se comporte ca un bărbat din când în când și dacă încerci să schimbi asta, el se va revolta.

3. Vorbești prea mult

Nu e doar un mit faptul că bărbaților nu le plac femeile care vorbesc prea mult. Pentru bărbați dragostea înseamnă și o tăcere confortabilă, iar dacă vorbești prea mult, el va crede că îl cicălești – și multora le e frică de asta.

4. Îl sperii cu emoțiile tale

S-ar putea să crezi că el e cel mai bun bărbat de pe pământ și să te fi hotărât că el e „alesul”. Ia-o mai încet, prea multă dragoste venită prea repede îl va speria. Nu-i spune că nu poți trăi fără el până când nu ești sigură ce simte. S-ar putea că el să ajungă mai târziu la această concluzie.

5. Lasă-l să-și dorească

Nu merge în patul lui cu prima ocazie – asta va transmite mesaje greșite despre tine. Bărbaților le place să conducă, deci dacă tu faci mereu prima mișcare, ei nu se vor simți în zona lor de comfort.

Citește și:   Ce spune despre tine felul în care îmbrățișezi

6. Lasă-l să fie bărbat

Ai văzut vreodată un leu închis într-o grădină zoologică? Nu sunt prea fericiți, nu? Nu-i cere să renunțe la masculinitatea sau și nu-l domestica prea repede, dacă nu vrei ca bărbatul tău să fugă în direcția opusă.

7. Îl verifici mereu

Unul dintre cele mai importante ingrediente dintr-o relație fericită e încrederea, așa că nu îl întreba mereu cu cine a fost, unde s-a dus, de ce a venit mai târziu.

8. „Chiar mă iubești?”

Poate că ai fost rănită înainte, dar nu îl întreba mereu dacă te iubește. Dacă ai nevoie de afirmare constantă, va începe și el să se îndoiască de sentimentele sale.

Citește și: 7 lucruri pe care ar trebui să le facă o femeie în relație

Mereu vorbim despre lucrurile pe care le vor femeile de la partenerii lor – lista nu se termină niciodată. Dar te-ai întrebat vreodată ce vor băieții într-o relație? Care sunt așteptările lor?

Iată o listă de sfaturi despre lucrurile pe care iubitul tău le așteaptă de la tine, care sigur îl vor face fericit dacă le aplici cu istețime.

  1. Laudă-l

Doamnelor, apreciați-vă și lăudați-vă bărbatul. Spuneți-i ce vi se pare atractiv la el și faceți-i complimente pentru cum arată, deciziile pe care le ia și dexteritatea sexuală.

  1. Respectă-i spațiul personal

Lasă-l să respire. Dă-i timp liber pentru a umbla cu băieții. Va fi mult mai fericit fiindcă va vedea că ai încredere în el și vă va face legătura mai puternică.

  1. Respectă-l

Respectul e una din modalitățile de a-ți arăta dragostea. Încearcă să înțelegi ce contează pentru el și să-i respecți alegerile și deciziile.

  1. Legătura sexuală

E cunoscut faptul că femeile formează legături prin comunicare, iar bărbații prin sex. Trebuie doar să înțelegi ce îl face să se simtă iubit.

  1. Intimitate emoțională

Bărbații se deschid în timp, odată ce simt că poți să te descurci cu ei în momentele lor cele mai rele. Trebuie să se simtă liber să-ți împărtășească îndoielile și grijile. Trebuie doar să-l înțelegi.

  1. Atingeri fizice

Îl poți face fericit cu gesture mici. Doar atinge-i gâtul sau părul când e ocupat făcând ceva și vei vedea că va fi fericit.

  1. Fă-l să se simtă în siguranță

Fetelor, știți că prietenii voștri se simt siguri atunci când îi lăsați să iasă noaptea cu prietenii și nu îi sunați din oră în oră să-i verificați? Dacă există acest gen de siguranță între voi, nimic nu vă va despărți.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.