6 reguli de BUNE MANIERE pe care le încalci fără să știi

Există multe reguli de etichetă care pot fi neglijate, dar cu siguranță nu acestea 6. Și cel mai curios lucru despre ele este că foarte puțini oameni chiar știu că aceste reguli există.

Din păcate mulți consideră aceste reguli ca fiind ceva destul sâcâitor, catalogându-le ca fiind caracteristice doar celor din elită. Dar un comportament adecvat te poate ajuta să ai un alt staut în societate, și mai presus de toate, să ai și tu parte de același comportament din partea celor din jur.

În ciuda speculațiilor, regulile de etichetă sunt foarte simple.

Iată 6 reguli de care probabil nu știai și pe care le încalci mereu:

1. Lași o femeie să intre prima în lift

Dacă ești bărbat și credeai că dacă lași o femeie să intre prima în lift, vei fi un gentleman, te-ai înșelat. Ascensorul este destul de periculos, așa că un bărbat ar trebui să fie primul care intră. Iar persoana care este cea mai apropiată de ușă trebuie să iasă prima din lift, indiferent dacă este bărbat sau femeie.

Citește și:   11 indicii care te ajută să faci diferența între machiajul originalși cel contrafăcut

2. Spui „Sănătate” când cineva strănută

Este bine să spuni acest lucru dacă cineva strănută când ești cu prietenii și familia. În toate celelalte situații, trebuie să te prefaci că nu ai observat nimic. Uneori poți să oferi un șervețel sau o batistă, dar nimic mai mult.

3. Îți pui mâna dreaptă la gură când tușești

Mâna dreaptă este considerată a fi „socială” pentru că o folosești pentru a saluta când te întâlnești cineva. Și dacă tu tușești sau strănuți înainte de asta, poți să transmiți o mulțime de bacterii.

4. Dai sarea fără piper când ți se cere

Sau piperul fără sare. Oricum, regulile etichetei spun că nu poți să oferi doar unul dintre ele. Deci, nu uita să dai și piperul când ți se cere doar sarea.

5. Amesteci zahărul în sensul acelor de ceasornic

Te concentrezi atât de mult să nu atingi pereții ceștii dar nici măcar nu știi că faci o greșeală. Nu ar trebui să faci cercuri cu lingura; ar trebui să ai mișcări înainte și înapoi cu ea. În acest fel zahărul se va dizolva mai repede și nu vei mai scoate nici zgomote.

Citește și:   La ce vârstă ar trebui să te căsătorești în funcție de zodie

6. Feliciți o mireasă la nunta ei

Poate părea surprinzător, dar conform regulilor de etichetă, doar un bărbat poate fi felicitat pentru căsătorie. Nu poți decât să-i dorești fericirea unei femei – nimic mai mult. Motivul este foarte romantic: un bărbat „a cucerit” o femeie și s-a căsătorit cu ea, așa că este singurul care merită să fie felicitat.

Iată cum să alegi și paharul potrivit pentru diferite băuturi:

1, 2 – Șampanie

3 – Vin roșu

4 – Vin alb

5 – Vin, port

6 – Lichior

7 – Cocktailuri cu mai multe straturi

8 – Apă minerală

9, 10 – Vodcă

11, 12 – Bere

13, 14 – Bauturi racoritoare

15 – Cocktailuri fierbinți

16 – Martini

17 – Margarita

18 – Cocktailuri tropicale

19 – Cognac

20, 21, 22 – Whisky

Lasă un răspuns