6 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a-ți urca copilul în avion

Mergi în vacanță alături de copii? Trebuie să citești asta înainte!

Atunci când soseşte un bebeluş în familie, mulţi părinţi decid să uite de vacanţe cel puţin pentru următorii 3-4 ani. La urma urmei, se crede că zborul e un adevărat stres pentru copil și chiar că îi face rău. Iată cum să te asiguri că micuții sunt în siguranță în timpul călătoriei:

1. Fii atent la respirația copilului
Umiditatea scăzută din avion poate provoca uscarea mucoasei nazale. Ia la tine o soluție pentru hidratare (ser fiziologic) și din când în când pune-i copilului picături în nas.

2. Asigură-te că urechile copilului sunt în ordine
Scăderea presiunii provoacă spasme în tubul auditiv și poate genera dureri de ureche. Înainte de a urca în avion, îi poți pune în nas niște picături vasoconstrictoare. În timpul zborului e important să bea cât mai des – apă plată sau minerală sau lapte.

3. Asigură-i copilului un zbor liniștit
Pentru ca zumzetul puternic al turbinelor și zgomotul motorului să nu îl deranjeze, poți utilize doape de urechi de mărimi potrivite.

Citește și:   7 destinații ROMANTICE de vacanță pentru cupluri

4. Ia precauții pentru ca micuțul să nu amețească
Copiii mai mari de un an pot avea rău de mișcare. Cu 30 de minute înainte de decolare, copilul va trebui să ia un medicament special pentru răul de mișcare, iar în avion poate să sugă o feliuță de lămâie și să bea apă în înghițituri mici.

5. Decide dinainte ce va mânca micuțul în avion
Problema este lipsa alimentelor speciale pentru copii. Caută pe site-urile companiilor aeriene lista zborurilor care au meniu pentru copii și rezervă-l. dacă meniul nu e disponibil sau nu corespunde necesităților tale, ia-ți la tine recipiente cu mâncare sănătoasă.

6. Ai grijă ca micuțul să nu răcească
În aer există virusuri și bacterii. Ca să nu se îmbolnăvească, îi poți da copilului un medicament antiviral. Discută cu un medic sau cu un farmacist înainte.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.