6 lucruri care te fac nefericit

Există diverși factori care ne împiedică să avem o viață fericită, completă. Iată câteva exemple:

1. Alarme repetate

După ce ne sună alarma dimineața prima dată, corpul nostru încearcă să adoarmă la loc, se trezește brusc și tot așa. Rezultatul: ne trezim în grabă și ne bem cafeaua foarte iritați și foarte în întârziere. Poate să apară rapid și furia. Ca să nu mai suferi atât că trebuie să te trezești de dimineață, pune ca alarmă una dintre melodiile tale preferate – dar nu ceva foarte ritmat. Poți încerca și o aplicație care îți urmărește somnul, astfel încât să te trezești în faza somnului rapid.

2. Întârzierile repetate

Gândește-te cât de irascibilă ești atunci când întârzii undeva – întâlnești șoferi care nu se descurcă prea bine, semaforul nu se mai face verde o dată și tot așa. Dacă întârzii regulat, te vei stresa inutil o bună perioadă din viață. Încearcă să fii mereu punctuală.

Citește și:   7 sfaturi de la neurologi care te vor ajuta să fii mai fericit

3. Cumperi, din impuls, lucruri inutile

E frumos să îți cumperi din când în când lucrurile de care ai nevoie, dar producătorii cunosc o mulțime de trucuri pentru a te face să îți iei și lucruri inutile, fără de care poți trăi foarte bine. Poți să citești pe Internet povești despre oameni care au decis să nu-și mai cumpere nimic timp de un an sau doi. Ar fi bine să nu mergi la cumpărături când ți-e foame, cu mulți bani în portofel sau fără un scop.

4. Încercarea de a fi peste tot

Antrenorii foarte populari sau alte persoane care au reușit să aibă succes ne tot spun să devenim mai productivi pentru a putea avea succces în orice domeniu. În încercarea de a atinge niște scopuri impuse nu mai suntem atenți la lucrurile mărunte și importante din viață care ne fac fericiți. Când faci ceva, întreabă-te întotdeauna dacă te face fericit și dacă ai nevoie cu adevărat de acel lucru. E o metodă foarte simplă, dar eficientă prin care să înțelegi ce îți dorești cu adevărat.

Citește și:   7 lucruri care te vor ajuta să fii mai fericit în fiecare zi

5. Verifici rețelele de socializare de mai mult de trei ori pe zi

Utilizatorii activi ai rețelelor de socializare se simt mai puțin fericiți. Vezi mereu fotografii cu copii care zâmbesc, soți iubitori și case cu vedere la ocean, când poate că tu nu ai copii deloc, nu ai nici măcar un soț și stai cu chirie, iar prețul a crescut. Nu uita că nu totul este așa cum lasă oamenii să pară pe rețelele de socializare.

6. Managementul greșit al timpului

Incapacitatea de a-ți organiza timpul duce la două extreme – ori ne gândim că anumite lucruri trebuie să fie lăsate pentru a doua zi ori lăsăm totul pe a doua zi. În primul caz, suntem prea obosiți ca să fim fericiți, în cel de-al doilea nu ne mai bucurăm de viață pentru că ne simțim vinovați. Organizează-ți prioritățile. Odihnește-te. Zâmbește.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.