5 trucuri care fac parfumul să reziste mai mult

Pentru început, trebuie să știi că un parfum scump nu este, neapărat, cheia succesului. La fel ca și în cazul hainelor, parfumurile trebuie să fie purtate în mod corespunzător, în funcție de diferitele evenimente, de momentul zile și de anotimp.

Iată cele mai importante trucuri pentru utilizarea corectă a parfumului:

1. Nu amesteca mai multe produse, cu arome diferite

Este de preferat să alegi produse cosmetice care să aibă arome similare. Nu amesteca parfumul, deodorantul și crema de corp, dacă acestea nu miros cât de cât la fel. Nu ar trebui să lași nicio altă aromă să concureze cu parfumul tău.

2. Respectă anotimpurile

În acest caz, trebuie să conștientizezi că nu este vorba doar despre tine, ci că și ceilalți vor simți parfumul pe care-l folosești. Chiar dacă ție îți place aroma dulce a unui parfum, tot timpul anului, nu inseamnă că ceilalți nu vor fi deranjați. Așadar, este important să respecți calendarul parfumurilor. Vara, pe timpul zilei, este indicat să folosești arome ușoare, fresh, iar în timpul serii, mai ales în sezonul rece, poți folosi parfumuri cu mirosuri puternice, dulci.

Citește și:   10 greșeli de îngrijire pe care le fac femeile

3. Pe piele sau pe haine?

Poate că aceasta este cea mai importantă regulă- experții nu recomandă aplicarea parfumurilor pe haine. Acestea le-ar putea păta. În plus, dacă ești adeptul schimbărilor, trebuie să știi că parfumul poate rezista chiar și un an pe anumite haine (blană, in, lână, bumbac), așadar mirosurile se vor amesteca, iar rezultatul nu va fi chiar cel dorit. Este de preferat ca parfumul să se aplice direct pe piele, în zonele favorabile.

4. Nu freca parfumul

Aceasta este una dintre cele mai frecvente greșeli. Făcând asta, moleculele parfumului sunt distruse. Pentru a menține un parfum, se recomandă aplicarea acestuia ca un pulverizator, cu atingeri ușoare sau cu un disc de bumbac.

5. Locurile de aplicare

1. Gât, încheieturi, spatele urechilor

În aceste zone, vasele sunt aproape de piele, pulsul și temperatura favorizând aroma parfumului.
2. Păr

Se știe că părul păstrează perfect aroma datorită structurii sale. Cu toate acestea, particulele pot usca părul. Important- uleiurile și parfumurile tari nu sunt cea mai bună alegere pentru aromatizarea părului, putând afecta aspectul.

Citește și:   9 GREȘELI pe care le facem când folosim PARFUM

3. Spatele gâtului

Această zonă este cea mai puternică, mirosul persistând cel mai mult.  Important – această zonă este ideală pentru sezonul rece, mai mult decât cel cald

4. Spatele genunchiului

Acest loc nu este chiar atât de știut și folosit. Cu toate acestea, unii experți spun că această zonă este chiar mai potrivită decât gâtul și încheietura. Pielea este foarte delicată, existând astfel riscul reacțiilor alergice.

 Categoric, nu se recomandă aplicarea parfumului pe bijuterii: pot fi ușor oxidate, ceea ce va distruge aspectul accesoriilor tale.
 Aromele persistă cel mai bine pe pielea grasă.
 Culoare aprinsă și saturată a lichidului, preț scăzut, miros de alcool ascuțit – toate acestea sunt semne ale unui parfum de slabă calitate.
 Pentru a aromatiza șamponul sau crema preferată, uleiurile sunt cele mai potrivite – adăugă doar câteva picături de lichid în sticlă.
 Cel mai bine este să depozitezi parfumul într-un loc răcoros, limitând intrarea oxigenului.

Citește și:   De ce e mai bine să te căsătorești după 30 de ani

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.