5 tipuri de PĂRINȚI pe care poți să-i întâlnești în parc

După observațiile asupra comportamentului mamelor și taților, am identificat mai multe tipuri de dragoste părintească și, dacă te regăsești într-unul dintre acestea, îți vom spune cum să nu exagerezi și să găsești un echilibru în educație.

1. Părinții de succes

Copilul părinților de succes pur și simplu trebuie să se conformeze ideii lor de supraom, să nu lenevească niciodată și să se bucure de viață 100%. O mamă de succes a vizitat deja toate expozițiile și a fost la toate întâlnirile din oraș, așa că va împărtăși cu bucurie experiența ei cu toate mamele de pe terenul de joacă în monologul de o oră. Nici măcar schimbatul scutecului nu este un moment mort, pentru că și atunci această tipologie de părinți se gândește ce poate să mai facă pentru a se dezvolta personal.

Dacă te recunoști: În primul rând, trebuie să înțelegi că copilul este o ființă fragilă, iar faptul că încerci să îi transformi toată viața într-o continuă dezvoltare, îl poate face să trăiască într-un mediu agitat și să rateze anumite mici plăceri ale vieții. Nu îți fie teamă să te oprești din când în când și să lași copilul să se dezvolte în felul său, unic, autentic.

Citește și:   7 greșeli ale părinților care îi fac pe copii să devină râzgâiați

2. Părinții Bio

Părinții care trăiesc pe bază de principii bio se caracterizează prin iubirea imensă pentru tot ceea ce este exclusiv natural și pur. Chiar și lacul pentru lemn trebuie să aibă toate certificările ca să fie siguri că nu ratează o substanță periculoasă. Mama nu cumpără pâine și brânză de vaci din magazin, deoarece acestea sunt cu siguranță nenaturale, astfel încât biscuiții la târgurile handmade sunt de obicei cele mai delicioase deserturi pe care le pot primi copiii acestor părinți.

Dacă te recunoști: Este excelent dacă știi rețeta pentru cea mai delicioasă plăcintă făcută în casă sau cum să faci maioneza cât mai bio, dar asta nu înseamnă că trebuie să neglijezi tehnologiile și instrumentele moderne care îți pot face viața mai ușoară. Nu te învinui că i-ai oferit copilului pâine cumpărată, ci nu făcută în casă. Folosește timpul liber pentru a citi o carte împreună cu cel mic.

3. Părinții „în pătrat”

Pătrații „în pătrat” au un atașament puternic față de copil și sunt gata să-și dedice întreaga viață educației sale. Nici măcar nu încerca să discuți cu ei știrile de ieri sau noutățile în modă, numai dacă această modă nu este are legătură cu copiii. Mama nu aude nimic și nu am vede pe nimeni în jur, nici măcar pe soțul ei, ea a fost mereu acolo cu copilul ei și crede că, în cazul în care se uită în altă parte pentru un minut, un zmeu îi va fura copilul drag.

Citește și:   7 LUCRURI pe care nu ar trebui să i le spui NICIODATĂ unui COPIL

Dacă te recunoști: Afecțiunea este foarte importantă în viața unui copil, el are nevoie să se simtă în siguranță, să știe că părinții sunt mereu acolo, și de o bună atmosferă emoțională în familie, dar este necesar să conștientizei un adevăr simplu: „Teoria vorbește de despre cât de important este atașamentul unui adult pentru un copil, dar nu spune nicăieri că doar un copil este important pentru un adult. „

4. Părinții neglijenți

Aceștia sunt exact opusul părinților „pătrat” ​​și, în principiu, tuturor celorlalte tipuri. Nu se îngrijorează dacă copilul lor a mâncat la timp, sau dacă era îmbrăcat adecvat vremii. El va mânca când va simți nevoie și se va îmbrăca, astfel încât să nu înghețe, iar dacă îngheață, se va întoarce acasă. În timpul sărbătorilor de iarnă copiii persoanelor cu venituri mici sunt îmbrăcați în haine de zi cu zi și, cel mai probabil, nu cred în Moș Crăciun. Circumstanțele de viață îi fac pe acești copii să se descurce, în viitor, cu măiestrie, cu toate dificultățile vieții, să fie încrezători în forțele proprii și, de cele mai multe ori, devin părinți „în pătrat”.

Citește și:   10 filme care te vor da peste cap

Dacă te recunoști: Motivul pentru acest comportament poate servi drept iresponsabilitate obișnuită și o stare psihologică complexă: stres, anxietate, oboseală. Pentru a ieși din situație cel mai adesea le poți cere ajutorul celor apropiați, dar în cazuri critice este mai bine să recurgi la ajutorul unui psiholog.

5. Părinții atotputernici

Dacă te implici în fiecare plan, controlezi și îți înveți copilul cum să se comporte în fiecare situație, încercând să nu îți scape nimic vreodată, atunci acest punct este exact despre tine. Indiferent dacă este vorba de un loc de muncă sau de o casă, copilul nu ia o decizie fără să te consulte.

Dacă te recunoști: Fiecare copil are nevoie de îndrumarea părinților, dar are o nevoie la fel de mare de a-și contura propria personalitate Într-o lume atât de diversă, o persoană trebuie să fie cât mai încrezătoare în forțele proprii, așa că dacă iei mereu deciziile în locul copilului tău, el nu va reuși să facă față presiunii sociale.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.