5 tipuri de bărbați de care trebuie să te ferești

Relațiile fericite au la bază câteva lucruri – unul dintre acestea e loialitatea. Mulți vor să fie fericiți alături de partener/ă, dar unora le e foarte greu să trăiască fără să schimbe ceva. Iată câteva genuri de oameni alături de care nu ar trebui să încerci să construiești o relație serioasă, deoarece ar fi o pierdere de timp:

1. Narcisistul

Dragostea unei singure persoane nu e suficientă pentru narcisist – el vrea admirația tuturor și e întotdeauna în căutarea partenerei ideale. Când ceva nu merge, ceilalți sunt de vină, niciodată el.

2. Romanticul etern

Romanticii adoră procesul curtării, seducția, emoțiile și impresiile noi. Ei nu pot suporta lucrurile obișnuite și se plictisesc repede. În plus, romanticii nu pot tolera restricțiile, iar libertatea e foarte importantă pentru ei.

3. Complexatul

E normal ca fiecare persoană să fie nesigură, într-o animită măsură, dar dacă cineva nu știe cum să-și trăiască viața și are constant nevoie de atenția partenerului, e periculos. La cea mai mică suspiiciune el va căuta relații noi, în care totul să fie diferit, pentru a-și crește importanța în proprii lor ochi.

4. Egoistul

Egoistul e atât de absorbit de propriile sale gânduri și dorințe încât nu e atent la suferința celorlalți – nici măcar a oamenilor cel mai apropiați, deși înțelege că purtarea sa poate să rănească. Egoistul e ferm convins că regulile moralității nu sunt create pentru el și se va ierta mereu pentru lucrurile pe care le condamnă la alții.

5. Cel care suferă

Cel care suferă joacă mereu rolul victimei, iar orice lucru mărunt poate să îl rănească. Oamenii de acest tip caută pe cineva care să le ridice greutățile de pe umeri și să-i compătimească. Atunci când partenerul / partenera nu se ridică la înălțimea așteptărilor, cel care suferă va începe să caute pe altcineva.

De asemenea, iată și câteva greșeli pe care ar trebui să le eviți în cadrul unei relații:

1. Prea multe seri cu fetele sau băieții

Timpul petrecut separat e sănătos, dar atunci când ieșiți prea mult separate, trebuie să discutați despre niște reguli. Ar trebui să discutați despre orice vă face să nu vă simțiți comfortabil.

2. Neexprimarea sentimentelor

Deși conflictele serioase epuizează relațiile, lipsa lor este de obicei un semn al distanței și al neangajării. Într-o relație, conflictele sunt inevitabile și chiar sănătoase. Dacă nu vă certați niciodată, întreabă-te de ce se întâmplă asta. Discută cu partenerul despre ce gândiți și ce simțiți.

Citește și:   Ce fel de iubit în funcție de zodie

3. Munca excesivă

Principala idee care apare aici e că partenerul are o aventură și o acoperă spunând că muncește până târziu. Deși asta e posibil, există și alte motive pentru care el ar putea petrece foarte mult timp la muncă – poate că ceva de acasă îi face să nu se simtă bine sau poate că vrea să evite intimitatea.

Citește și: 5 greșeli pe care le fac bărbații într-o relație

Femeile nu pleacă atunci când e greu – ele pleacă dintr-o relație atunci când începe să se simtă singure alături de partener. Persoanele bune sunt generoase, iartă, evită să rănească, dar nu pot fi convinse să se întoarcă atunci când decid să plece.

Femeile sunt mai drastice în ceea ce privește relațiile și au standarde ridicate, oferind în același timp foarte mult. După despărțiri, ele își revin mai repede ca bărbații, fiindcă, spre deosebire de ei, care nu își exteriorizează sentimentele, ele vorbesc cu prietenele și nu se obișnuiesc cu lucruri nesănătoase, precum consumul excesiv de alcool.

Iată de ce hotărăsc femeile să-și părăsească partenerii:

1. Lipsește iubirea

Multe femei renunță la relațiile lor atunci când nu se simt iubite.

2. Sunt ignorate și neapreciate

O relație rezistă dacă există trei lucruri – iubire, sprijin și atenție. Neglijența din partea bărbaților le determină pe femei să înșele, pentru a-și împlini nevoile emoționale. Dacă vrei ca partenera să nu plece de lângă tine, arată-i cât mai de că o iubești și că te gândești la ea, prin gesturi mici. Dacă ți se pare însă prea greu sau prea mult, las-o să plece și să găsească pe cineva care poate face asta și mult mai mult.

3. Dezacordurile

De obicei, femeile mențin vie relația, sugerând modificări, îmbunătățiri. Dacă nu vă puteți pune de acord, nu veți ajunge nicăieri. Fii dispus să comunicați, dă dovadă de empatie, recunoaște dacă ai greșit cu ceva și, dacă vrei, luptă pentru relație. Efortul tău nu va rămâne neapreciat.

4. Infidelitatea

Chiar dacă femeile pot ierta o infidelitate, nu vor uita și vor înncepe să fie atente chiar și la greșelile minore. În acest caz, despărțirile sunt destul de inevitabile.

Citește și:   7 soluții prin care poți aplana o ceartă în cuplu

5. Certurile

Neînțelegerile sunt normale în orice relație, dar când acestea predomină și a trăi lângă celălalt devine o provocare, iubirea devine un infern.

Iubirea trebuie să presupună prietenie – nu are nevoie de persoane superioare, ci de oameni care sunt conștienți că sunt diferiți, acceptă asta și se iubesc în ciuda acestui lucru. Toți oamenii greșesc – învățați să iertați, să înțelegeți, să treceți peste.

Citește și: 7 cauze frecvente ale divorțului

Potrivit celor mai recente statistici, aproximatv 53% dintre căsătoriile din America se încheie cu un divorț – sunt pe locul 10 în lume. Pe primul loc e Belgia, cu 71%. În spatle acestor cifre snt oameni care trec prin traume emoționale și suferă. Multe cupluri nu înțeleg complexitatea căsătoriei, iar „vedem pe parcurs” nu pare să fie o strategie prea bună pentru a ști ce să faci în fața provocărilor inevitabile și neașteptate. Deși răspunsurile la întrebarea de ce divorțează oamenii sunt foarte nuanțate, iată o listă de câteva comportamente care pot duce la despărțire:

1. Acuzațiile
A învinovăți fără dovezi sau întrebări e un „sărut al morții” sigur pentru o căsătorie. Acest comportament poate fi ușor corectat dacă întrebi în loc să afirmi ceva. Dacă anumite lucruri sunt inacceptabile, trebuie să aveți un dialog constructiv.

2. Dependențele
Mulți dintre cei care divorțează se despart de un partener care e dependent de alcool, droguri sau jocuri de noroc. Toate aceste probleme sunt tratabile cu ajutorul terapeuților, consilierilor sau al altor experți, dar numai atunci când dependenții vor cu adevărat să renunțe.

3. Înstrăinarea
Aceasta se manifestă într-o mulțime de feluri. Cel mai proeminent tip e refuzul de a înfrunta o problemă ignorându-ți partenerul sau îndepărtându-te de el. Înstrăinarea e și o formă de abandon. Rezolvarea problemelor este o parte absolut indispensabilă într-o relație.

4. Nevalidarea
Acesta e un mod de a-ți slăbi într-un fel partenerul, un fel de a-l transforma într-un obiect, diminuându-i umanitatea. Singura soluție e să îl vezi pe celălalt așa cum e – ca pe un om care poate greși, dar care merită totuși respect.

5. Controlul și manipularea
Acestea sunt forme de abuz emoțional, pur și simplu. Manipulatorii rareori își schimbă comportamentul, care devine din ce în ce mai rău de-a lungul timpului.

6. Comunicarea ineficientă
Comunicarea bună e baza oricărei căsătorii serioase. Mulți experți afirmă că multe căsnicii ar fi fost salvate dacă soții ar fi învățat să vorbească unul cu celălalt.

Citește și:   9 lucruri care fac un bărbat să fie mai atrăgător pentru femei

7. Minciunile
Minciunile obișnuite deteriorează căsniciile, fie ele mărunte sau mai importante. Dacă ai mințit în legătură cu ceva, poartă-te ca un om mare și recunoaște.

Citește și care sunt greșelile pe care le fac cuplurile la începutul unei relații:

1. Te aștepți ca partenerul să se schimbe

Nimeni nu e perfect, iar a te aștepta ca partenerul tău să se schimbe conform preferințelor tale e primul pas spre o relație încordată. Acceptă-ți partenerul așa cum e, dacă nu au vreun obicei nesănătos de care ar trebui să scape.

2. Nu respectă diferențele dintre voi doi

Un om nu seamănă cu altul și e normal să fiți diferiți. E important să respectați aceste diferențe și să nu le lăsați să vă tragă relația în jos.

3. Permiteți unei a treia persoane să intervină

E greșit să lași părinții, socrii sau chiar prietenii să se bage în relația voastră. Nici nu știi dacă vă vor rezolva problemele sau dacă doar vă vor face altele noi.

4. Țineți ranchiună

Ranchiuna doar vă va înrăutăți relația. Uită și nu mai căra bagaj inutil.

5. Discutați / vă certați ca să câștigați

Oamenii se ceartă adesea ca să-și impună punctul de vedere. Discutați și vedeți cum puteți rezolva problema.

6. Nu-ți accepți greșelile

De multe ori, egoismul te împiedică să-ți recunoști greșelile. Nimeni nu a murit însă cerându-și scuze. Nu-ți lăsa egoismul să câștige în fața iubirii.

7. Lipsa comunicării

Comunicarea e cheia unei relații fericite. Dacă lăsați tăcerea să triumfe, relația va avea sigur de suferit.

8. Păreri diferite despre familie

E posibil ca unul să vrea copii mai repede decât celălalt. Nu grăbiți lucrurile și decideți de comun accord. Vă va influența viețile amândurora, până la urmă.

9. Nu vă faceți timp unul pentru celălalt

Relația ta e prioritară, așa că acordă-i în fiecare zi timpul de care are nevoie ca să crească și să înflorească.

10. Neglijezi nevoile fizice și emoționale ale partenerului

E important să înțelegi că în lumea de azi nimeni nu e de de înlocuit, iar dacă tu nu îi îndeplinești nevoile, atunci va căuta pe altcineva care să îl satisfacă, iar asta va distruge relația.

 

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.