5 semne că ai deficit de vitamine

Pielea îți poate spune mai multe despre sănătatea ta decât orice medic! Iată ce semne nu ar trebui să ignori!

Problema deficiențelor de vitamine e foarte relevantă mai ales acum, primăvara. Fără vitamine, ne simțim slăbiți și apatici și devenim ținte ușoare pentru diverși viruși. Tot ce trebuie să faci pentru a ști dacă îți lipsesc vitaminele e să te uiți în oglindă și să știi câteva informații:

1. Pielea foarte palidă
Puțini oameni se pot lăuda că sunt bronzați la sfârșitul iernii. Dacă pielea ta a devenit însă complet pală, acesta e un semn că îți lipsește vitamina B12. Fără ea, ne simțim abătuți și obosiți. Pentru a reveni la un nivel normal al acestei vitamine, mănâncă mai multă carne și produse din fructe de mare.

2. Păr uscat
Părul uscat, acoperit în mare parte de mătreață, ar putea fi un semn că îți lipsește biotina, cunoscută sub numele de vitamina B7. Asta se întâmplă adesea după tratamentele cu antibiotice. Pentru un nivel mai mare de B7, trebuie să mănânci carne, pește, legume și fructe mai des. Uită de dietă pentru o vreme.

Citește și:   8 lucruri care îi deosebesc pe părinții buni de părinții geniali

3. Ochi umflați
Dacă ai observat că ai ochii și membrele mai umflate, poate că îți lipsește iodul. Cea mai comună sursă este sarea iodată. Iodul se găsește și în fructele de mare (homari, creveți, alge), produse lactate și chiar în pâine.

4. Buze lipsite de culoare
Buzele palide sunt un semn că îți lipsește fierul. Alte indicii: presiune arterială scăzută și răceli regulate. Nu e greu să revii la un nivel sănătos de fier. Ai nevoie să mănânci mai multă carne roșie și să renunți la alimentele care conțin mult calciu pentru o vreme.

5. Gingii care sângerează
Acestea pot fi un semn că îți lipsește vitamina C. O cantitate scăzută din aceasta poate duce la imunitate slăbită, dureri musculare și probleme cu dinții. Vitamina C se găsește în citrice și în ardeii roșii.

E important să reții că acestea sunt simptome indirecte ale deficienței de vitamine. Dacă ai observat vreunul dintre ele la tine, mergi la un doctor pentru un diagnostic mai precis.

Citește și:   7 semnale de alarmă pe care ți le dă corpul

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.