5 reguli pe care nu ar trebui să le încalci într-o relație

Viața ar fi mult mai puțin problematică dacă ai avea o foaie pe care să scrie ce să faci în situațiile dificile. Iată câteva reguli pe care trebuie să le respecți atunci când vine vorba de a avea o relație armonioasă, de lungă durată:

1. Nu poți face pe cineva să te iubească

Oamenii nu sunt obligați să îți împărtășească sentimentele. Nici tu nu ai putea să iubești pe cineva care e îndrăgostit până peste cap de tine dacă nu îți place, nu? E însă important să tratezi sentimentele și alegerile altora cu respect și să încerci să devii o persoană cât mai bună, astfel încât cel căruia încerci să-i câștigi inima să vadă că îi meriți dragostea.

2. Dacă cineva te iubește, vei simți asta

Toată lumea are măcar o vagă idee despre ce înseamnă să fii tratat bine. Vei observa cu siguranță dacă cineva te tratează altfel decât pe ceilalți, dacă petrece mult timp alături de tine, dacă te respectă și e atent la sentimentele tale. Dacă partenerul tău pare să nu aibă niciodată timp de tine, poate că ar fi un moment bun să privești sitația la rece și să nu îi mai găsești scuze.

Citește și:   7 greșeli pe care le fac femeile cu părul vopsit

3. Ca să poți iubi pe altcineva, trebuie mai întâi să te iubești pe tine

A te iubi nu înseamnă să fii egoist – înseamnă că te respecți și că îți respecți dorințele și sentimentele. Înseamnă că nu te vei trăda niciodată plăceri îndoielnice sau pentru a servi o altă persoană. Iubirea de sine îți permite să acționezi cu demnitate în orice situație. Dacă știi cum să te iubești, vei putea să îi tratezi și pe alții cu respect și dragoste și nu îți vei forța niciodată partenerul să facă ceva împotriva voinței sale.

4. Nu ține lângă tine pe cineva care nu mai e îndrăgostit de tine

Aceasta este o greșeală obișnuită. Oricât de crud ar suna, nicio persoană de pe lumea asta nu e obligată să te iubească pentru totdeauna, indiferent dacă i-ai dăruit trei copii sau i-ai construit un palat încrustat cu diamante. Dacă observi că sentimentele s-au stins, gândește-te la c ear fi mai bine – să pui capăt unei povești vechi pentru a începe una nouă sau să forțezi pe cineva să te iubească? Să sperăm că înțelegi faptul că dragostea cu sila nu se poate.

Citește și:   8 lucruri surpinzătoare pe care nu le știai despre ATRACȚIE

5. Fii loială

Dacă simți nevoia să îl înșeli pe partener, acesta s-ar putea să fie momentul să îți rezolvi niște probleme sau pur și simplu să mergi mai departe. Luați-vă angajamentul de a vă iubi la bine și la rău – sau să plecați. Nu-ți face partenerul să sufere degeaba doar pentru că tu ești nefericită. Rezolvă-ți problemle sau dă-i voie partenerului să-și găsească fericirea alături de altcineva.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.