5 minciuni pe care oamenii le cred despre femeile gravide

Dacă este pe Internet, atunci trebuie să fie adevărat. Nu? Nu este tot ce citim pe Internet complet adevărat? Um, ba da, dacă prin adevărat înțelegem „da, alternativ”. În acest caz, totul este absolut adevărat. Asta include toate articolele citite.
Există însă o mulțime de informații greșite care ne-ar putea face să credem că suntem cele mai îngrozitoare viitoare mame. Nu te neliniiști – iată câteva dintre minciunile care tot apar pe Internet:

1. Toată lumea are o naștere frumoasă

Nașterea este un lucru minunat. În teorie, este. Da, este un moment emoționant în viața ta. Este plin de bucurie, dragoste și cele mai puternice emoții pe care le vei simți vreodată,probabil. Și asta e frumos. Dar Internetul te-ar putea face să crezi că nașterea este un lucru frumos într-un mod foarte diferit.

În realitate, nașterea este murdară. Este dureroasă, plină de sânge și este departe de a fi „curată”. Asta nu ar trebui să te sperie. Este doar realitatea de a avea un copil. Poți găsi pe Internet și o mulțime de poze adevărate de la nașteri, care arată ce se întâmplă cu adevărat atunci când copilul iese din părțile tale intime. Și apoi vei găsi minciunile, povești în care mama abia impinge și copilul iese de prin minune, complet curat.

2. Angajarea unui fotograf în timpul nașterii este esențială

Ați văzut fotografiile online. Nașterea frumoasă. Nașterea super-emoționantă. Mamă strălucitoare care își îmbrățișează ghemotocul prețios în timp ce stă pe un leagăn acoperit de flori într-o pajiște, la apusul soarelui, care o lumineazăca pe o Madonnă.
Da, Internetul este plin de fotografii de naștere și de sarcină făcute de profesioniști. Nimeni nu spune că nu ar trebui să alegi un fotograf de naștere (sau unul de maternitate). Profesioniștii sunt artiști care pot surprinde toate momentele cu adevărat magice.
Dar nu e absolut necesar să angajezi unul. Chiar dacă jumătatea ta nu este neapărat un expert în mânuirea camerei, tot îți poate face fotografii frumoase în perioada sarcinii sau în timpul nașterii. Doar fiindcă toată lumea își etalează fotografiile profesioniste pe Facebook nu înseamnă că ar trebui să faci asta și tu. E o alegere, nu un lucru obligatoriu.

Citește și:   7 greșeli pe care le fac femeile cu părul vopsit

3. Mâncarea ecologică este cea mai importantă

Din punct de vedere al sănătății, mâncarea ecologică e benefică – pentru femeile însărcinate, dar și pentru cele care nu sunt însărcinate. Ai consuma alimente care nu au fost tratate cu pesticide, erbicide, radiații, hormoni de creștere sau antibiotice. Deci, asta e bine. Nu? Desigur. Internetul te ppoate face să crezi ci că dacă nu consume numai alimente organice, copilul va avea de suferit.

De acord, alimentele ecologice pot fi „mai bune” pentru tine, dar nu tot timpul.. Un gustare organică nu este o alegere mai bună decât un meăr obișnuit, iar o brioșă organică nu bate o banană simplă. Atunci când vrei să mănânci ceva mai bun trebuie să alegi și ce tip de alimente organice vrei.

O etichetă ecologică nu înseamnă că alimentele sunt neapărat mai bune decât alternativele neecologice. De ce nu? Ei bine, există mai multe tipuri diferite de „organic”. Există alimente „100% ecologice”. Acestea sunt exact așa cum sună – 100% organice. Apoi, există elemente „organice”. Acestea trebuie să fie doar 95% organice.

Chiar dacă trebuie să mâncați o dietă sănătoasă în timpul sarcinii, dacă mănânci o bucată de brânză din când în când nu îți va transforma copilul într-un monstru – și nici tu nu vei fi o persoană îngrozitoare.

Citește și:   10 lucruri care sunt demodate și te îmbătrânesc

4. Educația începe din pântec

Dacă ascullți cd-uri în patru limbi diferite nu înseamnă că bebelușul va fi un expert în acele limbi. Să nu ai încredere nici în produsele care îți garantează că cel mic / cea mica va rezolva rapid calculi matematice sau va putea caracteriza cu ușurință personajele din tragediile lui Shakespeare. În uter, copilul poate auzi sunete și se poate obișnui cu limba native părinților, dar asta nu înseamnă că poate acumula cunoștințe de comunicare sau în vreun domeniu anume.

5. Toată lumea le iubește pe viitoarele mame

Într-adevăr, sarcina e ceva magic și toată lumea adoră femeile însărcinate. Chiar așa să fie? Sigur, cei din familie, prietenii și copilașii te vor plăcea, dar dacă te miri de ce unele persoane din autobuz nu zâmbesc când te văd să știi că unora pur și simplu nu le pasă. Ești doar o femeie însărcinată care nu are legătură cu ei.

Citește și 7 lucruri pe care nimeni nu ți le spune despre perioada în care vei fi însărcinată

Sfaturi nedorite de sarcină? Ai putea scrie o carte despre asta, fără îndoială. Vei învăța la un moment dat să zâmbești și să dai din cap politicos, ignorându-le. Există însă lucruri pe care ar trebui să le auzi și nimeni nu ți le spune:

1. Nu mânca chiar pentru doi
Nimeni nu se va lua de poftele unei femei însărcinate și mulți îți vor spune că acum mănânci pentru doi. Doar că… nu ar trebui să faci asta. Să nu uităm că cea de-a doua persoană e de mărimea unei vinete și sigur nu mai are nevoie de o felie de cașcaval în plus. Dacă te îngrași prea mult, e posibil să apară complicații pentru tine și copil.

Citește și:   Experiența celei de-a doua sarcini

2. Sarcina e dificilă – și e în regulă dacă nu-ți place
Pare că oamenii tot trebuie să le spună femeilor însărcinate că asta e cea mai frumoasă experiență posibilă. Ce se întâmplă în corpul tău e cu adevărat uimitor, dar asta nu înseamnă că nu există și momente neplăcute uneori.

3. Ai nevoie de haine de gravidă, cât mai curând posibil
Ești însărcinată și arăți ca o femeie însărcinată – e un lucru uimitor și nu trebuie să ascunzi asta. Există multe haine drăguțe pentru femeile gravide.

4. Va trebui să te străduiești să revii în formă
Femeile gravide trebuie să fie pregătite pentru munca ce le așteaptă. Nu vei reveni la vechea siluetă ca prin minune.

5. Nimănui nu îi place să fie atinsă de străini
Nu, nu ești o persoană îngrozitoare dacă crezi că persoanele pe care abia le cunoști ar trebui să-și țină mâinile acasă și să nu-ți atingă burtica.

6. Vei fi o epavă emoțională după naștere
După naștere, să te aștepți la un carusel emoțional. Primele zile de după naștere sunt grele pentru toată lumea. E normal să ai tot felul de emoții de necontrolat.

7. După naștere, burta ta va fi (temporar) îngrozitoare
Ar trebui să știi că încă vei arăta de parcă ești însărcinată în șase luni după ce vei naște – îți amintești de Kate Middleton? Îți vei reveni însă, în câteva săptămâni.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.