5 GREȘELI pe care le faci când aplici FONDUL DE TEN

Fiecare femeie îşi doreşte ca machiajul său să reziste pe tot parcursul zilei. De multe ori însă, ne confruntăm cu situaţia în care fondul nostru de ten nu rezistă deloc pe ten, se oxidează sau începe să migreze pe piele. Deşi te-ai putea gândi că, cu cât cheltui mai mulţi bani pe fondul tău de ten, cu atât vei fi mai mulţumită de rezultat, realitatea este că o parte importantă din aplicarea fondului de ten este legată de metoda de aplicare şi ustensilele folosite.

Dacă vrei să vezi care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le faci atunci când îţi alegi şi aplici fondul de ten, iată ce ar trebui să știi:

1. Fondul de ten nu este ales în nuanţa potrivită

Iarna, tenul nostru este mai deschis la culoare decât pe parcursul verii, aşa că nu poţi purta aceeaşi nuanţă de fond de ten pe tot parcursul anului. Ideal ar fi să ai acasă cel puţin două nuanţe de fond de ten din aceeaşi marcă pe care să le poţi combina una cu cealaltă pentru a ajunge la rezultatul dorit. În cazul în care eşti fană înfocată a produselor cosmetice, ai putea să îţi achiziţionezi două sticluţe de picături speciale pentru fond de ten, una închisă la culoare şi cealaltă deschisă. Amestecând o picătură din aceste produse cu fondul de ten, îţi poţi adapta în fiecare zi culoarea fondului de ten la culoarea pielii tale.

Citește și:   7 greșeli pe care le faci când te machiezi

2. Fondul de ten nu are textura potrivită

În principiu, fondurile de ten se clasifică în două categorii mari – cele cu o formulă densă, groasă, cu acoperire mare şi cele cu formulă fluidă şi acoperire medie sau mică. În principiu, iarna este recomandat să foloseşti un fond de ten mai dens, mai cremos, astfel încât acesta îţi va proteja pielea şi va rezista pe ten mai mult timp, fără să fie supus căldurii la care trebuie să reziste fondul de ten special pentru vară.

3. Este posibil să aplici prea mult produs

Atunci când îţi aplici prea mult produs, este posibil ca acesta să înceapă să alunece de pe faţă şi să arate extrem de nenatural. Fondul de ten trebuie aplicat din centrul feței spre exteriorul acesteia. Aplică fondul de ten în cantităţi mici, este de preferat să mai adaugi ulterior produs decât să ajungi la concluzia că ai pus prea mult.

4. Sari peste fixarea machiajului

Indiferent că tenul tău este mixt, uscat sau gras, fixarea fondului de ten este un pas extrem de important. Pudra trebuie aleasă în funcţie de tipul de ten. Astfel, dacă ai tenul încărcat de imperfecţiuni şi simţi nevoia de mai multă acoperire, ar fi recomandat să optezi pentru o pudră compactă. Dacă vrei doar să matifiezi tenul şi să te asiguri că fondul tău de ten va rămâne fixat, alege o pudră liberă, translucidă.

Citește și:   5 secrete de care să ții cont atunci când îți alegi fondul de ten

5. Nu foloseşti ustensilele potrivite

Există 3 modalităţi principale prin care îţi poţi aplica fondul de ten – cu mâinile, cu o pensulă sau cu un bureţel. Îţi poţi folosi mâinile pentru a aplica fondurile de ten de tip BB Cream sau cele extrem de fluide şi uşoare. Deşi pensula poate părea extrem de uşor de folosit, în cazul în care aceasta nu este de bună calitate, poţi ajunge să rămâi cu fire de păr de pe pensulă pe faţă sau cu urme lăsate de pensulă. În cazul în care ai vrea o aplicare uşoară şi rapidă, alege să foloseşti un bureţel de machiaj.

Citește și: 10 trucuri esențiale pentru un machiaj rezistent

Nu e nevoie să fii profesionistă pentru a avea un machiaj frumos, natural. Trebuie doar să știi câteva trucuri de-ale profesioniștilor:

1. Folosește bandă adezivă pe post de tipar

Poți folosi un card de credit când aplici fardul de pleoape sau dermatografu, dar trebuie să stai nemișcată și machiajul poate ajunge dedesubt. Banda adezivă e o soluție mult mai bună.

2. Mascara perfectă

Mascara ar trebui să fie înlocuită la vreo trei luni, dar se poate usca între timp. Dacă se întâmplă asta, adaugă în ea câteva picături de ochi, mișcând ușor periuța înăuntru.

3. Mișcă peria de la mascara într-o parte și în alta pentru gene mai dese

Acest tip de mișcare va duce la o acoperire completă a genelor. Așteaptă 5 minute înainte să aplici al doilea strat.

Citește și:   8 trucuri formidabile pentru un machiaj uluitor

4. Truc pentru gene voluminoase

Există moduri prin care îți poți face buzele să pară mai mari fără să apelezi la operații. Aplică creionul de buze dincolo de conturul natural al buzelor, păstrând forma lor naturală.

5. Aplică fond de ten cu mișcări orientate în jos

Când aplici produse de curățare și hidratare e bine să folosești mișcări orientate în sus, pentru o piele fermă, iar când aplici fond de ten mișcări orientate în jos, ca să nu evidențiezi firișoarele de păr.

6. Mărește-ți ochii

Poți folosi dermatograf alb în colțurile interioare ale ochilor sau poți folosi highlighter deasupra sprâncenelor.

7. Fardul de pleoape perfect

Dacă ți se pare că fardul nu arată atât de bine ca pe ambalaj, poți aplica întâi o cremă colorată, care va scoate la iveală culoarea reală a fardului.

8. Amestecă nuanțele de ruj

Buzele vor părea mai pline dacă aplici o nuanță mai închisă pe cea de jos. Poți aplica o nuanță mai deschisă și în centrul buzei de jos, pe care să o amesteci bine cu nuanța mai deschisă.

9. Folosește o bază

Va face machiajul mai vibrant, acoperi roșeața și va face ca machiajul să reziste mai mult.

10. Încălzește ondulatorul de gene

Dacă faci asta, va funcționa mai bine și genele vor rămâne ondulate mai mult timp. Încălzește ondulatorul cu un uscător de păr sau cu puțină apă caldă.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.