Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
5 greșeli de cuplu care duc la divorț – Andreea Bănică

5 greșeli de cuplu care duc la divorț

E un proces foarte complicat să îți întemeiezi o familie. Crizele, conflictele și îndoielile sunt inevitabile, iar asta e normal. Iată care sunt lucrurile care pot duce la divorț și cum ar trebui să le gestionezi:

1. Te căsătorești fără să te gândești foarte bine

Oamenii de știință de la Universitatea din Utah cred că fetele care au avut mai puțin de trei parteneri înainte de căsătorie au riscuri mai mari de a divorța decât femeile mai experimentate. Acest lucru se întâmplă probabil fiindcă ele se căsătoresc orbite de dragoste și nu se gândesc bine înainte.

2. Rutina de acasă

Psihologia modernă arată că regulile stricte din viața de zi cu zi pot fi o cauză obișnuită de divorț. Dacă trebuie să stai numai să faci curat, casa ta ți se va părea un al doilea serviciu, nu un cămin. Împărțiți treburile casnice între voi și răsfățați-vă din când în când cu o pizza sau la un restaurant, ca să nu vă mai stresați cu gătitul. Amânați curățenia de sâmbătă pentru a ieși la plimbare sau porniți o competiție de genul „cine șterge mai repede praful”, cu premii frumoase.

3. Comunicarea cu persoanele nepotrivite

E periculos să aveți prieteni care se gândesc la divorț. Dacă divorțul o să ajungă să vi se pară ceva normal, veți începe să vă comparați relația cu a lor și să analizați lucrurile cu mai multă atenție. E important ca între voi să existe o comunicare sinceră, astfel încât forțele din afară să nu poată interveni.

Citește și:   3 secrete care te ajută să slegi perechea perfectă de blugi, fără să probezi

4. Prea mult de muncă

E, desigur, foarte bine să ai o carieră, atâta timp cât aceasta nu îți ocupă toată viața personal. Degeaba vei fi un specialist bine calificat dacă există riscul de a-ți pierde familia. Dacă nu poți să îți neglijezi sarcinile de serviciu, nu poți să îți neglijezi nici responsabilitățile de acasă. Prioritizează-ți interesele în mod corect. Trebuie să existe o diferențiere între serviciu și spațiul familial și nu trebuie să exagerezi importanța unuia în detrimentul celuilalt. Trebuie să fii în stare să îți refuzi șeful dacă te roagă să rămâi peste program într-o seară de vineri. De asemenea, trebuie să îi poți explica partenerei / partenerului cât este o ședință de importantă și să ajungeți la un compromis – la amânarea planurilor pe care poate că le aveați.

 

5. Tăcerea asupra trădării

Trădarea este unul dintre cele mai dificile teste la care poate fi supusă o familie. Dacă greșeala s-a făcut, atunci ar trebui să fie recunoscută. Pentru familia ta va fi mai distructiv să păstrezi un secret toată viața decât să îți recunoști deschis greșeala. Nimeni nu garantează că partenerul / partenera va putea să te ierte și că familia ta nu se va destrăma după o discuție sinceră. Cert e însă că un asemenea secret va coroda relația din interior. Acordă-i totuși onestității o șansă de a-ți salva familia.

Citește și:   10 alimente pe care trebuie să le eviți pentru a avea o piele frumoasă

Citește și: 7 metode care te ajută să treci rapid peste o despărțire

Uneori poate să treacă mult timp până să depăşeşti şocul unei despărţiri. Nimeni nu intră într-o relație așteptându-se să se termine, iar când asta se întâmplă, e surprinzător și dureros. Deși cam toată lumea trece prin asta și toată lumea se pricepe să îți de sfaturi, tot e incredibil de dificil când ți se întâmplă ție. Vei supraviețui, însă.

Iată câteva sfaturi ca să-ți fie mai ușor:

1. Nu fugi
Prima tentație e să fugi și să te ascunzi. Nu merge într-un loc nou unde nu cunoști pe nimeni și va trebui să stai singură.

2. Ieși și împacă-te cu gândul
A trece peste înseamnă să te împaci cu ideea. Chiar dacă ești tristă și nu ai chef de nimic, să stai în casă nu ajută. Nu merge încă la întâlniri, dar ieși cu prietenii. Ai grijă să nu ai prea mult timp liber.

3. Nu te aștepta să te vindeci peste noapte
Fiecare se vindecă în ritmul său. Nu te grăbi, de obicei durează minim șase luni să treci peste o relație și nu e nimic greșit în asta, dar nu lăsa durerea să preia controlul asupra vieții.

Citește și:   5 greșeli pe care le fac bărbații într-o relație

4. Nu ar trebui să existe cale de întoarcere
Nu-i scrie, nu-l suna, nu-i verifica profilul de Facebook. Să încerc să te împaci cu un fost nu e niciodată o idee bună și sigur nu în primel 12 luni de la despărțire.

5. Încearcă să te gândești la viitor
Schimbarea nu e niciodată ușoară, dar, atunci când ești pregătită, începe să faci planuri pentru viitor. S-a sfârșit un singur capitol din viața ta, așa că gândește-te cum va arăta restul cărții.

6. Renunță la clișee
Orice ai face, încearcă să eviți filmele romantice triste și baladele de jale. Nu e momentul să o asculți pe Mariah Carey cântând ”I can’t live (if living is without you)”. Serios, lasă asta și pune ceva gen „Gangnam Style”!

7. Ai grjă de tine
Altă tentație e să renunți, așa că nu trebuie să încetezi să ai grijă de tine. Asigură-te că mănânci cum trebuie, că îți faci exercițiile fizice și că ai grijă de înfățișarea ta. Astfel îți vei recăpăta, încet, încet, încrederea în tine și te vei simți mult mai bine.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.