5 greșeli care îi fac pe cei din jur să-și facă o impresie proastă despre tine

Opinia despre o persoană se formează de obicei la începutul comunicării şi rareori se schmbă. În încercarea de a forma o primă impresie bună, oamenii fac adesea greşeli. Iată ce ar trebui să eviţi:

1. Exesul pe reţelele de socializare

Prea multe fotografii care arată la fel și nu au o încărcătură emoțională sugerează egoism și o lipsă a stimei de sine. Un număr prea mare de prieteni pe rețelele de socialiare lasă impresia că îți pasă prea mult de popularitate și că încerci să pari o persoană veselă și sociabilă.

2. Emoțiile

Dacă încerci să-ți ascunzi emoțiile reale arăți că nu ești interesat/ă de ceilalți și că nu ai capacitatea de a empatiza și de a oferi sprijin. Pe de altă parte, dacă îți exprimi emoțiile într-un mod prea teatral, arăți că ai o impulsivitate excesivă.

3. Conversația

Cel mai bun mod prin care te poți apropia de cineva e împărtășirea informațiilor personale – precum amintirile din copilărie sau pasiunile. Dacă dezvălui informații confidențiale despre cunoștințele tale, va părea că nu ești o persoană de încredere. De asemenea, dacă vorbești foarte mult despre tine va părea că te consideri mai interesant/ă și mai inteligent/ă decât ceilalți.

Citește și:   Cum să-ți albești dinții în mod natural

4. Comportamentul

Politețea excesivă îi face pe ceilalți să stea la distanță, deoarece cauzează suspiciune și îi face să creadă că ai motive ascunse. Răceala față de interlocutor nu te va ajuta. Comportă-te cu el de parcă l-ai plăcea deja, ca să apară „fenomenul simpatiei reciproce”. Nu vorbi despre întâlnirile tale cu oameni faimoși, ca să nu pară că vrei să manipulezi sau să pari mai presus.

5. Zâmbetul

Spre deosebire de zâmbetele false, încordate, un zâmbet sincer îți va mări șansele de a fi ținut/ă minte. Dacă ți-e mai ușor să ai o poziție corporală închisă, măcar zâmbește. Oamenii care zâmbesc sunt considerați mai simpatici indiferent de postura lor.

Pentru a lăsa o impresie bună, e important să:

1. Îți stabilești intenția

Cel mai important lucru pe care îl ai de făcut atunci când vrei să lași o impresie bună e să îți stabilești intenția. Acest lucru este deosebit de important înainte de orice eveniment de mare amploare, în care vei întâlni o mulțime de oameni – precum conferințe, evenimente de afaceri sau petreceri ale prietenilor. În timp ce te pregătești sau când conduci, gândește-te la ce fel de oameni vrei să întâlnești și ce fel de interacțiuni vrei să ai. Acest lucru funcționează foarte bine pentru a te concentra pe ce fel de energie trebuie să ai la evenimentul la care mergi.

Citește și:   10 greșeli de stil pe care trebuie să le evite o femeie

2. Eviți zilele proaste

Persoanele care merg la evenimente după ce au avut o zi proastă continuă, de obicei, să aibă o zi la fel de proastă. Dacă ești deprimat/ă sau neliniștit/ă, alții vă vor observa expresiile faciale, comentariile și limbajul corpului. Dacă ai o zi proastă, stai acasă! Dacă nu poți face asta, găsește o cale de a scăpa de starea de spirit proastă.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.