4 GREȘELI pe care le faci când îți cumperi HAINE

Cât de des te-ai înșelat cu dimensiunea hainei tale? Cu siguranță nu o dată, mai ales când vine vorba de cumpărături din magazinele online. Dar chiar și lucrurile achiziționate în mărimea potrivită devin adesea mici sau mari după spălare. Cu toate acestea, dacă știi câteva reguli, poți alege cu ușurință blugi sau un pulover care se va așeza perfect pe tine.

1. Măsurători greșite

Circumferința șoldurilor. Mărimea șoldurilor este cel mai bine măsurată în fața oglinzii, în picioare, în lateral. Deoarece pentru a afla această măsură centimetrul trebuie fixat pe cea mai proeminentă parte a feselor, iar oglinda te va ajuta să nu greșești.
Circumferința taliei. Pentru a măsura circumferința taliei, așează banda pe cea mai îngustă parte a abdomenului, astfel încât să nu se strângă aproape de corp.

Circumferința pieptului. Pentru a măsura circumferința pieptului, așează banda astfel încât să treacă prin cele mai proeminente puncte ale toracelui și umărului.

Circumferința gâtului (utilizată în principal pentru a determina mărimea cămășilor pentru bărbați). Înfășoară gâtul cu o bandă astfel încât să treacă de-a lungul celei de-a șaptea vertebre cervicale și a bazei gâtului și să se închidă în regiunea cavității jugulare.

Citește și:   10 greșeli pe care le faci când îți speli părul

După ce ai făcut măsurători, compară rezultatul cu tabelul și alege dimensiunea potrivită.

RU  – mărimea în Rusia

INT  – dimensiune internațională

UE – mărimi în Europa

SUA  – dimensiunea americană

2. Nu acorda atenție recomandărilor producătorilor

Atunci când comanzi haine de pe Internet, reține că grilele de dimensiuni ale diferiților producători pot să difere una de cealaltă. Aproape fiecare site are tabele proprii, care indică parametrii legați de o anumită dimensiune, care ar trebui să fie disponibili în momentul alegerii.

3. Când alegi o dimensiune, ține cont de caracteristica țesăturii

După spălare, hainele pot deveni mai mici sau mai mari decât mărimea în care le-ai ales. Pentru a evita acest lucru, uită-te la materialul din care sunt confecționate: bumbacul și lâna au tendința să se comprime după spălare, dar articole tricotate sau din fibre sintetice, dimpotrivă, se lărgesc. În plus, asigură-te că ții cont de recomandările producătorului pentru îngrijirea produsului și caută mereu pictogramele pentru îngrijire de pe etichete.

Citește și:   12 piese vestimentare pe care le au toate femeile seducătoare

Ce ar trebui să cumperi într-o dimensiune mai mare?

Pulovere și cardigane din lână. În primul rând, e vorba despre un material destul de inconfortabil în care te-ai simți mult mai bine dacă este larg. În al doilea rând, este probabil ca după spălare fibrele de lână se vor micșora și îmbrăcămintea va deveni mică.

Tricouri, lenjerie intimă și alte articole de îmbrăcăminte din bumbac. După spălare, bumbacul este destul de greu, astfel încât lucrurile din acest material pot să nu fie modificate în dimensiune. Cu toate acestea, dacă compoziția produsului este elastan, atunci poți acorda atenție dimensiunii sale.

Cămăși și bluze cu guler. Dacă nu există decalaj între gât și țesătură, este mai bine să cauți un model mai mare, altfel există riscul ca, după spălare, gulerul să te sufoce literalmente.

Ce ar trebui să cumperi într-o dimensiune mai mică?

Articole tricotate. Nu contează ce fel de fir a fost folosit pentru a face țesătura tricotată: produsele tricotate vor fi, în orice caz, întinse.

Citește și:   10 greșeli pe care le faci părului tău

Blugi. Excepția sunt cei din material în care au fost adăugate fibre elastice speciale: ele practic nu cresc în dimensiune.
Lucruri din poliester. Îmbrăcămintea din această țesătură sintetică are proprietatea de a se întinde, în special în partea inferioară a produsului, a mânecilor și în jurul gulerului. Problema poate fi rezolvată dacă cumperi un lucru puțin mai mic.

4. Determinarea incorectă a mărimii pantofilor

Dacă trebuie să comanzi pantofii dintr-un magazin online, măsoară-ți lungimea picioarelor de la călcâi până la vârful celui mai lung deget. Asigură-te că măsori ambele picioare, pentru că pentru cei mai mulți oameni lungimea piciorului stând diferă de lungimea piciorului drept, și alege lungimea mai mare.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.