12 semne pe care ți le dă fața ta

Uneori, fața noastră vorbește mai mult decât am vrea noi. În acest lucru există un plus. O privire apropiată în oglindă te va ajuta să determini unde există în organism un dezechilibru. Pentru a preveni o boală viitoare, trebuie să știi să identifici mesajul ascuns în defectele tenului:

1. Cearcăne

Cercurile întunecate sub ochi sunt adesea o trăsătură moștenită și nu puteți face nimic în acest sens. Dar dacă această colorare s-a manifestat recent, ar trebui să te pună pe gânduri. Cele mai frecvente cauze sunt lipsa de somn, fumatul, modificările hormonale, alergiile sau abuzul de alcool, cafea, alimente sărate. Efectul pe termen lung va fi dacă scapi de cauză de la rădăcină. Dar pentru o deghizare temporară, o compresă rece, patch-uri sub ochi și un bun concealer pot ajuta.

2. Pete sau coşuri pe frunte

Petele sau cosurile pe frunte apar din cauza transpirației (celor care poartă breton) sau îndepărtarea necorespunzătoare a machiajului. Pielea de pe frunte reacționează de asemenea puternic la sistemul digestiv, astfel încât alimentele grase, fast food-ul și gustările nesănătoase își pun amprenta. Ar trebui să îți iei rămas bun de la alimentele nesănătoase  și în timp scurt fruntea va înceta să-ți strice reflecția în oglindă.

3. Nasul roșu

Pe nas este un număr mare de vase de sânge, iar expansiunea lor duce la o decolorare. Acest lucru este facilitat de schimbări de temperatură, alergii, stres emoțional sau nas curbat. Dar, în orice caz, roșeața va fi temporară, este suficient doar să elimini cauza. Dacă nasul este roșu în mod constant, aceasta este o ocazie pentru a acorda atenție stării vaselor de sânge, pentru a reconsidera stilul de viață și pentru a căuta un diagnostic corect cu ajutorul medicului.

Citește și:   Cum să tratezi CEARCĂNELE cu ingrediente naturale din bucătăria ta

4. Piele de culoare gălbuie

Acest lucru se întâmplă când se acumulează prea mult deșeuri în organism. De obicei, acest lucru se observă la copiii născuți înainte de 38 de săptămâni. Ficatul lor nu poate funcționa așa cum ar trebui. La adulți, icterul poate însemna probleme mai grave sau poate semnaliza abuzul de alcool. Verifică ficatul, vezica biliară și pancreasul la un medic specialist.

5. Aparița bruscă a aluniţelor și a semnelor

În majoritatea cazurilor, nu este nimic de îngrijorat, dar vigilența nu va face rău. Pune-ți câteva întrebări. Forma este diferită pe fiecare parte? Este culoarea sau marginea aluniţei inegale? Este mai mare în diametru decât mazărea? S-a schimbat în ultimele saptamani? Discută cu medicul tău, evită soarele agresvi și folosește creme cu SPF.

6. O erupție cutanată pe față, sub forma unui fluture

O erupție pe față poate fi cauzată de cosmetice, alergii, schimbările climatice, consumul excesiv de dulce. La eliminarea factorului provocator, aceasta trece de la sine. Dar dacă erupția acoperă ambii obraji sub forma unui fluture, acest lucru este considerat un semn comun al lupusului. Lupusul se caracterizează prin simptome suplimentare: febră, durere articulară. Cel mai bine ar fi să vizitezi rapid un medic.

Citește și:   7 motive pentru care e bine să mănânci pepene roșu

7. Descuamarea pielii în jurul gurii şi nasului

Schimbările de la nivelul pielii din jurul gurii și nasului pot rezulta din diverse cauze, dar cel mai adesea înseamnă o lipsă a vitaminelor esențiale A, C, E sau B în organism. Peelingul este adesea însoțit de slăbiciune generală, concentrare scăzută, căderea părului și unghiile stratificate. Ar fi bine să faci niște teste și afli ce vitamine îți lipsesc. Revizuiește-ți dieta și acordă mai multă atenție alimentelor pe care le consumi.

8. Acnee și erupții pe bărbie sau schimbarea culorii

Bărbia este strâns legată de hormonii noștri, astfel încât orice schimbare hormonală poate cauza o erupție cutanată. Dar asta nu este totul: lipsa de somn și alimente grase pot duce, de asemenea, la decolorare sau coşuri. Încearcă să ai parte de suficient somn și să mânânci bine. Legumele, fructele, peștele și semințele vor ajuta în lupta pentru un intestin sănătos și o bărbie curată.

9. Crăpături pe buze

Din când în când, toată lumea are buze uscate sau crăpate, mai ales în timpul iernii sau după o lungă ședere la soare. Fisurile pot fi, de asemenea, o reacție alergică sau o reacție a organismului la anumite medicamente. Un balsam te poate ajuta mult.

Citește și:   Cum să te bronzezi frumos și fără să te arzi

10. Excesul părului facial

Pentru multe persoane, părul facial poate fi un factor ereditar. La femeile tinere, poate indica faptul că ovarele nu funcționează corect. Acesta se numește sindromul ovarului polichistic, care poate complica și mai mult debutul sarcinii. Merită să vezi un ginecolog pentru tratament. În plus, încearcă să evitați alimentele bogate în zahăr.

11. Hiperpigmentarea feţei

Dacă pe obraji și podul de nas se formează pete întunecate, acesta este un semn clasic al melasmei – un tip de hiperpigmentare. De obicei apare la femei. Expunerea frecventă la soare contribuie, de asemenea, la creșterea acesteia. La femeile tinere, melasma apare adesea în timpul sarcinii. Dar deja există multe mijloace cosmetice pentru combaterea hiperpigmentării: terapia cu laser, cosmeticele de albire, peelingurile chimice.

12. Subţierea sprâncenelor sau a genelor

Dacă sprancenele sau genele sunt subțiate și asta nu se datorează unor experimente cosmetice nereușite, atunci acestea pot semnala probleme cu glanda tiroidă. Activitatea sa slabă este un semn al hipotiroidismului. Adesea apare la persoanele mai în vârstă de 50 de ani. Simptome suplimentare: letargie, oboseală, piele uscată, creștere inexplicabilă în greutate. Sunt necesare analize de sânge si consultarea unui medic.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.