10 trucuri pe care ar trebui să le știe oricine portă ochelari

Dacă porți ochelari, cunoști aceste probleme foarte bine – e greu să găsești tocul de ochelari și e și mai greu să eviți aburirea lentilelor. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți faci viața mai ușoară:

1. Găsirea ochelarilor pe întuneric

Aplică o linie subțire de vopsea fluorescentă pe tocul ochelarilor. Astfel îl vei găsi mult mai ușor într-o cameră întunecată.

2. Ștergerea lentilelor

Cel mai bun material pentru ștergerea ochelarilor e microfibra. Nu zgârie lentilele și nici nu acumulează murdăria. Nu-ți șterge iciodată lentilele cu tivul sau mâneca bluzei – vor rămâne mici zgârieturi care vor fi o povară în plus pentru ochii tăi.

3. Înlocuirea ochelarilor

În caz de urgență, când nu ai ochelarii la îndemână, poți să te descurci și fără ei. Dacă nu vezi bine la apropiere, folosește-ți telefonul pentru a vedea detaliile mai clar.

4. Curățarea lentilelor

Lichidul de spălat vase e perfect pentru lentile. Nu folosi produse care conțin alcool, oțet, amoniac sau înălbitor, deoarece acestea deteriorează stratul protector al lentilelor.

5. Prevenirea aburirii lentilelor

Aburirea lentilelor e una dintre cele mai mari probleme pentru toți cei care poartă ochelari. Pentru ca lentilele să nu mai devină opace odată cu schimbarea temperaturii, aplică niște săpun lichid sau solid pe ele în avans.

Citește și:   7 reguli de stil care te vor face să arăți fabulos

6. Ochelarii nu sunt o bentiță

Nu-ți folosi ochelarii pe post de bentiță – rama își va pierde forma și vor începe să cadă. Când te speli pe față sau în alte situații în care nu-ți folosești ochelarii, dă-i jos.

7. Repară-ți rapid ochelarii

Dacă pierzi șuruburile, folosește o scobitoare ca soluție temporară. Conectează rama și casa, inserează scobitoarea și apoi îndepărtează excesul.

8. Căști prea largi sau prea strâmte

Dacă ochelarii îți tot alunecă sau sunt prea strâmți, ține părțile rotunjite ale căștilor în apă fierbinte timp de câteva minute, până când plasticul se înmoaie puțin, apoi modifică-le după cum ai nevoie.

9. Suporturile pentru nas
Pentru a le ajusta, pune ochelarii pe o suprafață netedă ca să vezi cum arată.

10. Pentru șoferi
Nu lăsa ochelarii de plastic pe bord, în lumina directă a soarelui. La căldură, lentilele s-ar putea deforma sau chiar crăpa.

CUM SĂ-ȚI ALEGI OCHELARII DE SOARE ÎN FUNCȚIE DE FORMA FEȚEI

Citește și:   12 trucuri pentru curățenia de primăvară

Deși multe persoane văd în ochelarii de soare un simplu accesoriu menit să ascundă urmele oboselii ori să dea acel je ne sais quoi unei ținute banale, ochelarii de soare sunt, în principal, modalitatea ideală de a-ți proteja ochii de razele ultraviolete și previn apariția ridurilor din jurul ochilor.

Dacă te numeri printre cei care îi consideră un accesoriu banal și intuil, este timpul să știi că aceștia au rol important în menținerea sănătății ochilor pe termen lung.

Multe persoane au impresia că nu arată bine cu ochelari de soare și îi evită tocmai din această cauză. Adevărul este că oricine își poate găsi perechea perfectă de ochelari de soare. Trebuie să ții cont numai de forma feței, pentru a-ți pune în valoare trăsăturile.

Deşi multă lume consideră în continuare ochelarii de soare ca fiind un accesoriu total inutil, un moft, ei joacă un rol important pentru sănătatea ta pe termen lung. Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ţii cont atunci când îţi alegi ochelarii de soare este forma feţei.

Citește și:   9 lucruri care îi fac pe bărbați să îți cadă la picioare

Doar astfel poţi crea un echilibru la nivelul chipului şi îţi poţi pune în valoare trasăturile naturale.

Fața ovală

Persoanele cu fața ovală sunt cu adevărat norocoase, pentru că pot purta aproape orice tip de ochelari de soare. Pentru că fața ovală este bine proporționată ar trebui să te orientezi către rame care nu acoperă foarte mult chipul, pentru a nu creea iluzia de alungire.

Faţa pătrată

De regulă, forma ochelarilor ar trebui să fie opusă formei feței tale. Acest lucru creează echilibru prin îndulcirea trăsăturilor mai aspre sau prin definire. Cei mai potriviți ochelari de soare sunt cei care au ramele rotunjite, în culori deschise.

Faţa rotundă

Persoanele cu față rotunda ar trebui să opteze pentru niște ochelari care să creeze cât mai multă definire. Caută ochelari care sunt mai lați puțin decât pomeții și care au rame pătrățoase. Evită ochelarii cu rame supradimensionate.

Faţa în formă de inimă

Pentru cele cu fața în formă de inimă se recomandă ochelarii cat eye, cu rame subțiri în partea inferioară, dar groase în partea superioară. Ferește-te de ochelarii cu rame supradimensionate.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.