10 sfaturi de care ar trebui să ții cont atunci când îți cumperi pantofi

Îți dorești să ai o colecție impresionantă de pantofi? Iată ce trebuie să știi atunci când îi cumperi!

Capacitatea de a alege pantofi stilaţi şi de calitate poate fi comparată cu un adevărat talent artistic. Când intri într-un magazin, ar trebui să știi bine ce cauți și să nu cumperi ceva doar pentru că îți place cum arată. Iată de ce trebuie să ții cont în cumpărarea pantofilor:

1. Asigură-te că vârful și călcâiul nu se deformează
Când le apeși și le dai drumul, nu ar trebui să rămână vreo urmă. Tocul ar trebui să fie rigid.

2. Alege măsura pantofilor în funcție de piciorul cel mai mare
Poate să pară incredibil, dar mulți oameni au un picior puțin mai mare decât celălalt. Încearcă mai multe perechi și vezi care e cea mai confortabilă pentru ambele picioare.

3. Stabilitatea ar trebui să fie un criteriu obligatoriu
Dacă probezi niște pantofi cu toc înalt, încearcă să aplici puțină presiune la jumătatea piciorului. În unele cazuri, asta va face ca tocul să se dea într-o parte. Dacă se întâmplă asta, sigur nu merită să cumperi pantofii aceia, dacă nu vrei să faci mereu exerciții de echilibristică.

4. Nu ar trebui să cumperi pantofi care te strâng în speranța că vei reuși apoi să-i porți
Asta poate duce la probleme de circulație și cu funcțiile musculare, plus că nu vor arăta bine pentru prea mult timp.

5. Cumpără-ți pantofi noi după-amiaza târziu
Până la sfârșitul zilei, picioarele noastre se mai umflă. Prin urmare, o pereche de pantofi care ți-a venit perfect dimineața s-ar putea să te strângă destul de tare seara.

Citește și:   7 răspunsuri perfecte pentru cele mai dificile întrebări pe care le pun copiii

6. Verifică mereu interiorul pantofilor cu mâna
Suprafața din interior ar trebui să fie moale, fără cusături aspre. Tălpicile ar trebui să fie suple și ușor de înlăturat.

7. Când încerci pantofi noi, asigură-te că faci câțiva pași pe o suprafață solidă
Orice pantofi par confortabili când mergi cu ei pe un covor moale, așa că încearcă-i direct pe podea.

8. Dacă vrei pantofi cu tocuri înalte, maximul ar trebui să fie de 9.5 cm
Ca să fie acceptabil, distanța dintre talpă și toc nu ar trebui să fie mai mică de 3 cm, ca să existe stabilitate și mai puțină presiune asupra degetelor.

9. Ține minte că, în timp, picioarele tale pot deveni mai lungi și mai late, așa că măsoară-le din 2 în 2 ani.

10. Când cumperi pantofi cu toc înalt, e crucial să te asigură că nu-ți alunecă piciorul în față.

 Citește și: 7 tipuri de pantofi pe care trebuie să îi aibă orice femeie

Tocurile, oricât de grozav arată, îți omoară adesea picioarele. Nu trebuie însă să fie așa – iată câteva modele de pantofi absolut confortabile:

1. Pantofi cu tocuri solide

Dacă pentru tine e mai important confortul și nu să te clatini pe niște tocuri doar puțin mai late decât un creion, ia în considerare acest model. Poartă-i la muncă și nu va mai trebui să ții o pereche de balerini sub birou.

Citește și:   7 trucuri pe care trebuie să le știi pentru a-ți îngriji pantofii

2. Stilettos clasici

Acești pantofi atrăgători pot i foarte confortabili – s-ar putea să vrei să îți mai cumperi o pereche.

3. Pantofi metalici cu șiret

Te vei simți de parcă porți balerini chiar și după 8 ore de mers. Arcada conturată, tocul acceptabil și vârful stabil – toate contribuie la această senzație.

4. Tocuri de înălțime medie

Acești pantofi au o talpă conturată, cu sprijin pentru bolta piciorului și penntru călcâie, și multe materiale ușoare, flexibile și confortabile.

5. Pantofi ascuțiți cu model

Aceștia sunt foarte conotabil și suport pentru călcâi, ca să nu îți pierzi energia. În plus, talpa din piele a fost concepută pentru a contribui la mișcarea naturală a piciorului.

6. Pantof cu berete decupați

Au o mulțime de trăsături care îi fac sp fie confortabili, precum talpa din spumă și vârful rotunjit (deci nu te vor strânge).

7. Pantofi decupați

Cu aceștia în picioare, vei putea dansa toată noaptea fără să ai dureri sau nevoie de plasturi. Așadar, îi poți purta cu încredere și ziua.

 

Citește și: Cum să-ți cureți pantofii

Nu este niciun secret că femeile au au pasiune foarte mare pentru pantofi. Aparent, niciodată nu poți avea prea multe perechi, stiluri sau culori. Totuși, pentru că nu putem cumpăra tot ce ne dorim, e bine să știm să avem grijă de ceea ce avem. Indiferent ce pantofi porţi, vei arăta mult mai bine dacă nu au zgârieturi sau pete.

Citește și:   4 metode eficiente pentru a scăpa de monturi

Iată cinci moduri de a-ți curăța pantofii:

Lustruiește pantofii de lac cu vaselină

Petele sunt inevitabile la pantofii de lac, fie ei de culoarea pielii sau negri. Pune puțină vaselină pe o cârpă curată și freacă ușor până dispar petele, iar pantofii vor fi strălucitori.

Curăță pielea adevărată cu balsam de păr

În loc să îți cumperi cremă de pantofi, pune puțin balsam de păr pe o cârpă curată și freacă-ți ușor cizmele de piele. Ceara din balsam va hidrata pielea, la fel cum face și cu părul tău.

Ai grijă de pantofii tăi sport folosind o radieră

Da, radiera e un dar de la zei pentru a-ți păstra teneșii curați. Ud-o mai întâi și apoi șterge petele, care or să dispară ca prin magie.

Îndepărtează petele de pe pantofii dn velur folosind o gumă de șters

Folosește guma de șters nouă (albă sau roză) de la un creion, ștergâd pata. Frecarea va îndepărta murdăria și vei face și fibrele de velur să fie mai pufoase în același timp.

Revitalizează-și cizmele de ploaie din cauciuc cu ulei de măsline

Pelicula albă, cauzată de obicei de umiditate și căldură e cea mai rea. Toarnă niște ulei de măsline pe o cârpă curată și freacă cizmele cu mișcări circulare. Folosește puțin ulei.

Lasă un răspuns