10 sfaturi GRATIS pentru care oamenii plătesc la psiholog

Cel mai înalt nivel al salariilor pentru psihologi este stabilit în Elveția – unde câștigurile lor medii sunt de 88.304 dolari. Cu toate acestea, recomandările pe care le vei auzi probabil de la acești specialiști bine plătiți nu diferă de recomandările celor din orice altă țară din lume. Și dacă întrebi oamenii care părăsesc biroul psihologului ceea ce au fost sfătuiți să facă, vei auzi cel mai adesea unul din aceste 10 răspunsuri. Și nu pentru că nu au alte opțiuni, ci pentru că aceste răspunsuri sunt potrivite pentru majoritate. Deci, de ce să plătești pentru ceea ce poți găsi gratis?

Iată cele mai populare sfaturi date de psihologi:

1. Majoritatea problemelor sunt din copilărie. Uită-te la părinții tăi

Desprinde-te pentru moment de viața ta și fii atent la cea a părinților tăi: la reacțiile lor, ceea ce îi motivează și felul în care te-au crescut. Astfel vei observa niște elemente care te-au influențat și pe tine și ulterior le vei putea corecta.

2. Problemele sunt doar în capul tău

Monologurile interne pe tema „a fost necesar să-i răspund așa” sau „a făcut-o pentru că …” nu au niciun beneficiu. Nu poți explica acțiunile altor persoane: au crescut în alte condiții, au o experiență complet diferită. Prin urmare, gândirea motivelor pentru care s-au întâmplat lucrurile duce la crearea de auto- probleme.

Citește și:   8 lucruri surpinzătoare pe care nu le știai despre ATRACȚIE

3. Discută mai mult despre sentimentele tale și evaluează-i mai puțin pe ceilalți

„Sufăr foarte mult din cauza a ceea ce ai făcut.”
„Ce am făcut?”
Spunându-i unei persoane că se înșeală, o acuzi și, normal, trebuie să se apere. Dar vorbind despre sentimentele tale, îi dai persoanei șansa de a corecta situația, de a-și păstra demnitatea sau de a-și exprima poziția.

4. Trăiește-ți viața fără să te compari cu ceilalți

Comparația cu ceilalți este un lucru rău. Din nou, fiecare are propriile sale bagaje de cunoștințe și bogăție materială, propriul tip de figura și psihotip, dorințele și realizările sale. Să îi lași pe alții să te inspire poate fi constructiv, dar să încerci să îi copiezi este distructiv.

5. Nu rămâne blocat în zona de confort

Dorești să îți găsești un soț – mergi la întâlniri, nu te simți bine la actualul loc de muncă, schimbă-l – mergi la interviuri, investește în dezvoltarea ta personală – încearcă tot ce este interesant… Orice persoană care vrea să se schimbe, va trebui să părăsească zona de confort.

Citește și:   5 lucruri care îi fac pe bărbați să te iubească

6. Fixează-ți granițe și nu permite să fie depășite

Una dintre cele mai importante componente pentru a crea o relație fericită, sănătoasă și împlinită este să devii un maestru în stabilirea limitelor.

În funcție de educația și experiența anterioară, stabilirea de limite în relații poate fi mai ușoară sau mai dificilă pentru tine. Adesea, dacă ai avut un părinte, un tutore sau altă persoană din viața ta în timpul copilăriei, care nu știa cum să stabilească limite, atunci trebuie să înveți să stabilești limitele în relații. Tu ești cel mai important și nu trebuie să îi lași pe ceilalți să întreprindă acțiuni sau să spună cuvinte ce te pot răni.

7. În fiecare zi, fă cât un pas mic către scopurile tale

Nu lăsa orele să treacă pe lângă tine. Găsește-ți țeluri și încearcă să faci în fiecare zi ceva care să te ajute să le îndeplinești, fă câte un pas oricât de mic. Dacă simți că într-o zi stagnezi, încearcă și alte lucruri noi, cum ar fi o rețetă culinară nouă sau o activitate nouă.

Citește și:   10 greșeli de stil pe care trebuie să le evite o femeie

8. Gândește-te la ce ai învățat din acea situație

Orice situație stresantă este o ieșire din zona de confort. Așa că ai câștigat o experiență nouă și o nouă experiență trebuie să fie reconsiderată, fie ca să nu mai intri din nou în aceeași situație, fie ca să știi să o controlezi mai bine.

9. Lasă trecutul în urmă

O umbră îți poate întuneca viitorul. Este umbra exprimată de durerea din trecutul tău – părintele care nu era acolo, fostul care te-a trădat, șeful care te-a umilit. Sau poate că ești blocat de alegerile tale rele – locul de muncă pe care ar fi trebuit să-l schimbi mai devreme, secretele sexuale pe care le păstrezi, vizita doctorului la care ai întârziat.

Aceste amintiri sunt pietre emoționale și exercită o tragere puternică în jos asupra psihicului.

10. Nu fi un călău, nu fi un prieten

Trebuie să fii capabil să accepți înfrângerea și incapacitatea de a influența ceva important pentru tine, să te superi din cauza asta și chiar să fii trist. Dar trebuie să digeri experiența și să alegi drumul potrivit în continuare.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.