10 semne că relația se clatină și urmează să vă despărțiți

Ce faci dacă ai o relație de lungă durată care a ajuns la o răscruce? Aștepți să vezi dacă mai poate fi salvat ceva sau încheiați totul și mergi mai departe? Să alegi între a rămâne sau a pleca e una dintre cele mai grele decizii pe care le poți avea de făcut cineva în viață, pentru că, de regulă, nu mai poți da înapoi după aceea. Pentru a te asigura că iei decizia corectă, iată câteva semne cruciale că relația ta e pe sfârșite și că a sosit timpul să renunți:

1. Nu mai există intimitate

Sexul este unul dintre cele mai importante aspecte dintr-o relație, iar când se înrăutățește sau nu mai există, e un semn evident că relația s-a terminat. Trebuie să purtați o discuție ca să vedeți care e cauza acestei îndepărtări.

2. Relația voastră nu se bazează pe încredere

Poate că ai mai auzit comparația dintre relații și mașini. O relație fără încredere e ca o mașină fără benzină – nu te duce nicăieri. Dacă neîncrederea s-a strecurat între voi, e clar că sunt lucruri de rezolvat. Dacă, în ciuda eforturilor, situația nu se îndreaptă, știi ce decizie ar trebui să iei.

3. Prietenii și familia sunt îngrijorați

Dacă persoanele apropiate ție sunt îngrijorate pentru relația ta, să știi că ele văd lucruri pe care poate că tu nu le observi sau le ignori. Ascultă ce au de spus.

4. Aveți probleme de comunicare

Ori așa – ori nu vorbiți deschis deloc. Dacă nu îți poți exprima deschis opiniile de teamă că vei fi judecată sau că partenerul nu te va asculta, te poți aștepta ca situația să se înrăutățească pe viitor. Când ajungi în acel punct, despărțirea e inevitabilă.

5. Aveți interese foarte diferite

Ca un cuplu să aibă succes, e nevoie ca partenerii să aibă cel puțin un interes sau o pasiune în comun. Astfel veți putea înfrunta mai ușor obstacolele care se vor ivi în calea voastră pe viitor. Dacă nu aveți niciun interes comun, șansele voastre de reușită sunt slabe.

6. Nu îți acordă sprijin

E esențial ca într-o relație partenerii să-și acorde sprijin și să aibă încredere unul în celălalt. Dacă simți că te lupți singură pentru scopurile tale sau pentru relație, aceasta se va termina curând.

7. Unul dintre voi e încă legat de trecut

Dacă se întâmplă asta, nu trebuia să formați o nouă relatie în primul rând. Cum te poți concentra la prezent sau cum poți face planuri pentru viitor dacă încă ești cu gândul la trecut?

Couple sitting on sofa looking angry, touching hands

8. Aveți planuri separate

Atunci când planurile tale nu îl mai includ pe partener – sau invers – despărțirea e probabil foarte aproape.

Citește și:   12 semne că nu trebuie să o lași să plece niciodată

9. Nu mai petreceți timp împreună

E important să aveți timp pentru voi separat, dar e, evident, la fel de important să petreceți timp împreună. Dacă asta nu se mai întâmplă, cum se mai poate spune că aveți o relație?

10. Planurile voastre de viitor au fost amânate

Dacă plănuiați să vă mutați împreună sau să vă căsătoriți, iar apoi unul dintre voi spune că ar trebui să mai așteptați, cel mai probabil ceva nu mai e în ordine.

 

Citește și: 7 sfaturi care te vor ajuta să-ți revii după o despărțire

Despărțirile chiar pot face să îți fugă pământul de sub picioare. Nu îți mai puteai imagina viața fără el, iar acum a plecat. E normal să te simți pierdută, dar nu trebuie să fie așa.

Iată ce trebuie să faci după o despărțire:

1. Fii tu însăți iar

Indiferent cât de confortabil te simțeai în relație și oricât de încrezătoare ai fi ca persoană, e foarte ușor să te pierzi în toată treaba cu „noi”. Sigur că ești tot tu, dar sunt anumite părți din relațiile serioase care fac să fie dificil a fi tu însăți cu aevărat. Revino la pasiunile și ocupațiile de care nu prea mai aveai timp să te ocupi înainte.

2. Bazează-te pe cele mai bune prietene

Prietenii trebuie să își fie alături mereu, mai ales în cazul despărțirilor. Nu prea e posibil să treci peste o despărțire pretinzând că ești super puternică și că nu ai nevoie de nimeni. Doar te vei simți mult mai singură decât te simți deja.

3. Fii singură pentru o vreme

Să fii singură e cel mai bine momentan. Trebuie să te obișnuiești să fii tu însăți iar – și să îți placă asta. Trebuie să îți oferi timpul și spațiul necesar pentru a trece peste, ca să fii apoi pregătită să primești ce are universul să îți ofere.

4. Profită cât mai mult

Nu vei fi singură la nesfârșit. Sigur că acum nu îți place fiindcă vrei să fii cu fostul și nu plănuiai să fii singură iar. Acceptă noua stare de fapt și fă orice vrei.

5. Scoate-l de la prieteni și șterge tot

Asta e probabil cel mai important. Sigur, nu vrei. Poate încă mai speri că vă veți împăca sau crezi că puteți rămâne prieteni. Adevărul e că nu se va întâmpla așa. Trebuie să îți acorzi cele mai bune șanse să treci peste el.

6. Gândește-te la motivul despărțirii

S-ar putea să nu fie ușor, dar e exact ce îți trebuie. Dacă nu analizezi ce nu a mers, s-ar putea să crezi în continuare că tu și fostul sunteți meniți să fiți împreună. Ceea ce clar nu e adevărat… din moment ce v-ați despărțit. Învață din greșeli pentru a ști ce să faci data viitoare.

Citește și:   10 GREȘELI zilnice care te urâțesc

7. Amintește-ți de timpurile bune

Gândește-te de ce ți-a plăcut, de ce v-ați înțeles bine (cel puțin pentru un timp). Nu trebuie să uiți complet că a existat sau că ați fost împreună. Nu ar fi ceva realist.

8. Sari peste partea amară

Nu deveni ursuză – e foarte ușor să ajungi așa când ești singură și cu inima frântă. Nu trebuie să crezi că toți băieții sunt niște nemernici și că nu vei mai iubi niciodată. Înverșnarea nu e niciodată atrăgătoare.
Zâmbește, ține capul sus și fii mândră de cine ești. Nu ai greșit cu nimic. Ai ieșit cu cineva, te-ai îndrăgostit, ai încercat să faci treaba să meargă și, în final, nu a mers. Ghici ce? E absolut normal.

Citește și: 7 metode care te ajută să treci rapid peste o despărțire

Uneori poate să treacă mult timp până să depăşeşti şocul unei despărţiri. Nimeni nu intră într-o relație așteptându-se să se termine, iar când asta se întâmplă, e surprinzător și dureros. Deși cam toată lumea trece prin asta și toată lumea se pricepe să îți de sfaturi, tot e incredibil de dificil când ți se întâmplă ție. Vei supraviețui, însă.

Iată câteva sfaturi ca să-ți fie mai ușor:

1. Nu fugi
Prima tentație e să fugi și să te ascunzi. Nu merge într-un loc nou unde nu cunoști pe nimeni și va trebui să stai singură.

2. Ieși și împacă-te cu gândul
A trece peste înseamnă să te împaci cu ideea. Chiar dacă ești tristă și nu ai chef de nimic, să stai în casă nu ajută. Nu merge încă la întâlniri, dar ieși cu prietenii. Ai grijă să nu ai prea mult timp liber.

3. Nu te aștepta să te vindeci peste noapte
Fiecare se vindecă în ritmul său. Nu te grăbi, de obicei durează minim șase luni să treci peste o relație și nu e nimic greșit în asta, dar nu lăsa durerea să preia controlul asupra vieții.

4. Nu ar trebui să existe cale de întoarcere
Nu-i scrie, nu-l suna, nu-i verifica profilul de Facebook. Să încerc să te împaci cu un fost nu e niciodată o idee bună și sigur nu în primel 12 luni de la despărțire.

5. Încearcă să te gândești la viitor
Schimbarea nu e niciodată ușoară, dar, atunci când ești pregătită, începe să faci planuri pentru viitor. S-a sfârșit un singur capitol din viața ta, așa că gândește-te cum va arăta restul cărții.

6. Renunță la clișee
Orice ai face, încearcă să eviți filmele romantice triste și baladele de jale. Nu e momentul să o asculți pe Mariah Carey cântând ”I can’t live (if living is without you)”. Serios, lasă asta și pune ceva gen „Gangnam Style”!

Citește și:   4 GREȘELI pe care le faci când îți cumperi HAINE

7. Ai grjă de tine
Altă tentație e să renunți, așa că nu trebuie să încetezi să ai grijă de tine. Asigură-te că mănânci cum trebuie, că îți faci exercițiile fizice și că ai grijă de înfățișarea ta. Astfel îți vei recăpăta, încet, încet, încrederea în tine și te vei simți mult mai bine.

Citește și 7 minciuni pe care le crezi când te întorci la fostul

Mulţi dintre noi încercăm să ne întoarcem la relaţiile din trecut. Desigur, uneori avem motive întemeiate pentru asta. În cele mai multe cazuri înțelegem curând că acestea erau doar niște mituri, precum cele de mai jos:

1. De data asta, totul va fi diferit
Lumea se schimbă, așa că va fi diferit… dar probabil mai rău. Partenerii care se împacă sunt mai atenți la aspectel

2. S-a schimbat complet

Oamenii nu se schimbă. Cel puțin nu imediat și nu fără un motiv bun. Pentru a te lăsa chiar și de cel mai mic obicei, trebuie să îți dorești mult și sincer și să ai motivație și timp. Ți se pare că acestea îl caracterizează pe fostul partener?

3. Nimeni nu mă știe mai bine ca el
Ai dreptate. Ați petrecut mult timp împreună. Dar faptul că vă știați atât de bine nu a împiedicat despărțirea, nu? E posibil ca acesta să fi fost chiar cauza despărțirii – într-o relație trebuie să existe mereu mister.

4. Sunt disponibili numai idioți și e puțin probabil să găsesc pe cineva mai bun
Iarba e mereu mai verde de cealaltă parte a gardului. Doar că nu vrei să vezi avantajele noului tip pentru că noua relație te-ar face să ieși din zona ta de confort.

5. Deocamdată suntem prieteni și vom vedea unde ajungem
De regulă, prieteniile între foști parteneri nu sunt de o calitate prea bună. În aceste relați nu există emoții sau încredere. Mai mult decât atât, dorința de a fi prieten/ă cu fostul / fosta poate fi un semn al unei boli mentale.

6. Nimeni nu-i perfect

Într-adevăr, nimeni nu-i perfect. Dar…cine vrea perfecțiune? Trebuie doar să vă simțiți bine împreună și să vă completați. Nu v-ați despărțit fiindcă unul dintre voi nu era perfect, ci pentru că nu erați persoana potrivită unul pentru celălalt. Acceptă asta și mergi mai departe.

7. Poate că exagerez
Poate că da. Dacă v-ați despărțit din cauza rudelor, a serviciului sau a altor motive externe, o a doua încercare ar putea să aibă suces. Totuși, din păcate, de cele mai multe ori cauza unei despărțiri e mai serioasă – înșelatul, de exemplu.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.