Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
10 secrete care te vor ajuta să fii mai fericit în viață – Andreea Bănică

10 secrete care te vor ajuta să fii mai fericit în viață

Pe lume există o mulțime de lucruri care ne îngrijorează și e foarte ușor să uităm să ne simțim mulțumiți. Fericirea e imposibilă în absența acestui sentiment, așa că iată câteva sfaturi care să te ajute să faci pace cu tine:

1. Acceptă-ți unicitatea

Ce e corect pentru cineva s-ar putea să nu fie bun pentru tine. Dormi oricât de mult vrei. Mănâncă și bea ce e mai bun pentru tine. Nu încerca să fii altcineva. Acceptă-ți defectele și transformă-le în punctele tale forte, care să te diferențieze de alții. Fă ce crezi că e bine pentru tine.

2. Respectă-ți limitele

Important nu e numai să știi să spui „nu”, ci și să poți să ieși dintr-o conversație neplăcută și inutilă.

3. Setează-ți prioritățile

Fă o listă cu valori care sunt importante pentru tine. Folosește-ți timpul astfel încât să poți face ce contează pentru tine. Dacă e vorba de sănătate, mergi la gimnastică sau du-te să vorbești cu un medic. Dacă e vorba de familie, petrece mai mult timp alături de cei dragi.

Citește și:   8 lucruri pe care să nu le accepți de la un BĂRBAT

4. Nu te mai simți vinovată

Scapă de cuvântul „trebuie” din vocabularul tău. Fă numai ce vrei să faci, nu lucrurile pe care cred alții că ar trebui să le faci. Dacă te simți vinovată pentru ceva, iartă-te și mergi mai departe. La urma urmei, ți-ai învățat lecția.

5. Respectă-ți munca

Dacă ai un serviciu la care nu ai visat niciodată, e momentul să te gândești să faci o schimbare. Oamenii se simt mult mai bine atunci când ceea ce le aduce bani le place. O slujbă care nu te face fericit/ă se va întoarce împotriva ta mai devreme sau mai târziu și s-ar putea chiar să ajungi la psiholog.

6. Găsește-ți un hobby

Fiecare persoană are nevoie de o sursă de energie, ca să-și încarce bateriile. În cazul unora, această sursă de energie e natura. Pentru alții, întâlnirile cu prietenii. Găsește ceea ce funcționează pentru tine și dedică-te activității respective din când în când.

Citește și:   9 greșeli pe care le fac părinții când îi învață pe copii regulile de circulație

7. Împacă-te cu inevitabilul

În loc să te îngrijorezi tot timpul, acceptă că în viață apar multe situații neprevăzute și că nu toate sunt bune. Treaba ta e să înveți o lecție din fiecare și să accepți orice experiență. Odată ce vei avea o atitudine deschisă față de viață, vei începe să ai parte de multe surprize neașteptate.

8. Respectă dreptul la viață personală al altora

Tratează-i pe oameni așa cum ai vrea să fii tu tratat. Respectă-le dreptul la alegere și nu-i judeca pentru hotărârile lor. Vei vedea că și oamenii își vor schimba atitudinea față de tine în curând.

9. Acceptă-ți trecutul

Atunci când te simți rușinată și îți ascunzi trecutul, îți distrugi viitorul, pentru că nu te accepți în totalitate. Acceptă faptul că trectul a trecut și că nu mai poate să fie schimbat,

10. Scapă de oamenii toxici din viața ta

Dacă vrei să fii fericită și mulțumită, revizuiește-ți cercul de cunoștințe. Slăbește legăturile cu cei care te golesc de energie.

Citește și:   9 lucruri care îi fac pe bărbați să îți cadă la picioare

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.