10 reguli de îngrijire pe care nu trebuie să le respecți

Poate te va surprinde faptul că nu trebuie să cheltui jumătate din salariu pe produse care îți închid porii, că nu trebuie să eviți alimentele care conțin alcool și să faci pauze din a folosi oja.

1. Fondul de ten este dăunător pentru piele

De fapt, fondul de ten nu contribuie la îmbătrânirea pielii. Studiul a confirmat că la femeile care îl folosesc arată mai tinere. La urma urmei, fondul de ten și pudra protejează pielea de praf și vânt. În plus, previne îmbătrânirea pielii datorită antioxidanților pe care îi conține, vitaminele E și C, uleiuri utile. Desigur, nu trebuie să abuzezi și este foarte important să îți cureți tenul după utilizare.

2. Crema de noapte împiedică tenul să respire

În timpul nopții corpul tău se odihnește pe deplin, iar în acel moment se formează procese de restaurare în interior. Prin urmare, după ce îți speli fața, poți aplica cu încredere crema – nu va bloca porii și nu va împiedica respitația pielii.

3. Cosmetica spirtoasă usucă pielea

Alcoolul, desigur, usucă pielea. Dar, în majoritatea cazurilor, pe ambalajul produselor cosmetice găsești cuvântul Alcool. Și fără această componentă, producția de produse cosmetice este greu de imaginat. Se utilizează ca solvent, umectant, antioxidant și emulgator. Componentele cele mai comune sunt alcoolul stearilic (catifelează, umezește), propilen glicol (hidratează), alcool cetilic (un agent de îngroșare), alcool SD-40 (dizolvă grăsimea) și tocoferol (antioxidant). Deci nu este nimic periculos aici.

Citește și:   10 LUCRURI care te fac să pari INTELIGENT în fața celorlalți

4. Lichidele te scapă de celulită

Sfatul de a bea mai multă sau mai puțină apă pentru a scăpa rapid de celulită, nu va aduce, de fapt, niciun rezultat. La urma urmei, excesul și lipsa de lichide nu sunt cauza celulitei. Celulele tale grase sunt 10% apă. Deci, restricția de apă și utilizarea excesivă a acesteia nu vor conduce la schimbări majore în lupta împotriva celulitei. Dar trecerea la un stil de viață sănătos va da rezultate evidente.

5. Oja de unghii dăunează

Lacul, dimpotrivă, poate face ca unghiile să fie mai puternice, dar este important să se respecte doar câteva regulile simple. Pentru a începe este necesar să pui pe unghii o bază care conține vitamine și apoi lacul în sine. Pentru unghii, oja servește ca un fel de îmbrăcăminte care le protejează.

Dacă auzi deseori că unghiile suferă din cauza lipsei de oxigen, adevărul este că partea vizibilă a unghiilor nu primește oxigen, deoarece aceasta este o placă keratinizată, care primește toate cele necesare prin sistemul circulator.

Citește și:   Cum să îți faci ACASĂ manichiura ca la SALON

6. Clătirea părului cu apă rece îl face să strălucească

Apa rece nu face părul mai strălucitor. Frigul duce la o încremenire temporară a vaselor, iar fluxul de substanțe utile rădăcinilor este suspendat – iar pentru păr acest lucru nu este util.

Dar în acest scop, balsamul de păr sau un produs bun de styling cu efect de strălucire funcționează perfect.

7. Nu folosi același produs cosmetic pe o perioadă lungă de timp

Există opinii conform cărora linia de cosmetice trebuie schimbată imediat după ce le-ai consumat – pentru că acestea vor cauza dependență și nu vor mai avea efect.

De fapt, nici o cremă, șampon sau deodorant nu crează dependență, altfel ar fi asimilate drogurilor. Starea pielii, părului și unghiilor depinde de mulți factori, de exemplu, de nutriție, vârstă, situația hormonală. Dacă crema nu mai aduce rezultate ca la început, probabil că pielea ta are nevoie de o îngrijire total diferită.

8. Ultravioletele nu dăunează părului

Citește și:   10 greșeli de machiaj pe care nu trebuie să le mai faci

Sub influența ultravioletelor părul nu va căpăta un aspect ars, dar îi va fi redusă rezistența. Prin urmare, după o lungă ședere la soare, părul devine uscat și fragil. Pentru a maximiza protecția împotriva deteriorării, poți utiliza produse de coafat, spray-uri și alte produse cu rol de protecție.

9. Cu ajutorul unor produse speciale poți închide porii

Poate că vei fi dezamăgit să vezi asta, dar, din păcate, nu există produse magice care să închidă porii. Dimensiunea porilor din piele este ereditară. Utilizarea produselor cosmetice duce numai la un efect vizual pe termen scurt – porii devin mai greu de observat, deoarece sunt înfundați cu cheratină.

10. Cosmeticele naturale nu produc niciodată alergii

În majoritatea cazurilor, o alergie este provoacată de unul dintre ingredientele unui produs cosmetic care nu se potrivește corpului tău. Și nu depinde de cât de natural sau de sintetic este. Înainte de a cumpăra un tub complet, încercă să cumperi o mostră și să încerci produsul pe o mică suprafeță a pielii, de exemplu, pe braț. Astfel, reduci riscul unor achiziții inutile și chiar dăunătoare.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.