10 reguli de bune maniere după care ne judecă cei din jur

Mulți cred că cunoașterea și respectarea etichetei este doar datoria conducătorilor statului și ale persoanelor cu sânge regal. Este însă greșit, iar dacă vrei să ajuți la dezvoltarea societății, ar trebui să le înveți.

1. Fii atent la interlocutor

În comunicare, capacitatea de a asculta este mai importantă decât capacitatea de a vorbi. Probabil că ești de acord că e drăguț când o persoană te ascultă și nu cască și se uită în jur. Nu trebuie să acorzi atenție smartphone-ului, sau altor obiecte străine. Încercă să asculți o persoană, chiar dacă nu ești deosebit de interesat de ceea ce spune el. Dar dacă toată aceeași conversație te-a obosit irevocabil, îți ceri scuze și schimbi subiectul conversației

2. Nu fi prea sincer cu persoane pe care abia le-ai cunoscut

Există subiecte de conversație care ar trebui lăsate doar pentru discuțiile cu prietenii. Dacă începi să vorbești într-o companie necunoscută despre dezamăgiri, probleme financiare, viața personală, nu toată lumea va aprecia această sinceritate la adevărata sa valoare. Pur și simplu riști să provoci confuzie.

Citește și:   7 obiceiuri care îi fac pe oamenii să te judece și să-ți citească personalitatea

Încercearcă să găsești un teren comun.

3. Nu abuza de parfum

Mulți oameni aplică prea mult parfum, gândindu-se că altfel parfumul nu va fi simțit. Dar, conform regulilor de etichetă, este greșit să procedezi astfel. Există chiar și o astfel de noțiune în etichetă, care se referă la faptul că mirosul ar trebui să se întindă într-un cerc delimitat de brațele tale întinse.

4. Nu-ți exagera cu manifestările romantice în public

Este foarte dificil pentru îndrăgostiți să-și ascundă sentimentele intense și puternice. Dar, oricum, merită să încerci să nu îi jenezi pe cei din jurul tău. Săruturile, atingerile pasionale și, în special, certurile sunt mai bine amânate până când sunteți singuri.

5. Nu pune geanta pe masă

Dacă mergi la un restaurant, nu este deloc nici igienic, nici politicos să pui o geantă sau pungi pe masă. Portofelel sau alte accesorii mai mici pot fi acceptate, însă nu și cele menționate mai sus.

Citește și:   6 semne că un BĂRBAT nu poate să trăiască fără tine pe care FEMEILE nu prea le observă

6. Nu bea totul până la ultima picătură

În timpul mesei, nu încerca să consumi totul în ultimul minut și să bei totul până la ultima picătură. Suntetul scos de paiul aflat pe fundul paharului nu este deloc plătit. Cu siguranță nici tu nu vrei să fii la masă cu persoana în cauză.

7. Femeile trebuie să mențină distanța potrivită când întâlnesc un bărbat

Cum ar trebui să te comporți dacă ai întâlnit o cunoștință pe stradă? Chiar dacă aveți o relație apropiată, ca femeie nu trebie să te răbești și să te arunci la gâtul unui băiat sau în brațele sale, mai ales când se află în compania prietenei sale. În schimb, dă din cap și așteaptă o reacție. Fie va considera necesar să vă salute mai întâi, fie vă va prezenta prietenei sale. Această regulă se aplică și bărbaților.

8. Fii respectuos

Folosește cât mai des expresii de tipul „fiți amabili” atunci când vrei să ceri ceva. La restaurant, are trebui să chemi chelnerul după nume, ci nu după apelativul chelner.

Citește și:   Perechiile de zodii predestinate să fie împreună pentru toată viața

9. Bărbații intră totdeauna primii într-o sală

Când trebuie să ajungi la locul tău și rândul este deja ocupat, un bărba ar trebui să intre primul. La fel și într-un restaurant sau cafenea, în ciudat miturilor populare.

10. Ține corect paharul

Paharul ar trebui să fie ținut de obicei în mâna stângă, pentru a păstra mâna dreaptă liberă în caz că trebuie să saluți sau să faci cunoștință cu cineva.

În ceea ce privește un pahar de șampanie, ridică-l din partea de jos a piciorului.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.