10 lucruri care te vor ajuta să fii mai fericit

De mulți ani, specialiștii Fundației New Economics au calculat cu atenție indicele de fericire al diferitelor țări, iar țările scandinave ocupă întotdeauna primele locuri. Care este secretul lor? Putem fi la fel de fericiți ca locuitorii acestor țări?

Iată principiile vitale ale fericirii, după care se ghidează scandinavii:

1. Suportul pentru familie

„Totul pentru familie” – acesta ar putea fi sloganul național al țărilor scandinave. Aceștia sprijină în mod activ nașterea copiilor. Deci, în Suedia, concediul de maternitate este de 480 de zile. 390 de zile părinții au dreptul să primească aproape 80% din salariul lor regulat. Astfel, părinții se pot apropia de copil mult mai mult.

2. Familii numeroase

Numărul mare de copii din țările  scandinave este susținut la nivel de stat. Este greu să găsești un scandinav care nu are un frate sau o soră.

3. Pasiunea de a merge pe biciclete

Scandinavii iubesc să meargă cu bicicletele. Vremea nu este un obstacol pentru ei. Chiar și în trenuri există vagoane speciale pentru transportul bicicletelor, iar în unele locuri sunt ascensoare speciale pentru bicicliști.

Citește și:   La ce se gândește bărbatul în timp ce îl săruți

4. Egalitate între sexe

În țările scandinave, dezbaterile despre sexism și glumele despre feministe nu sunt deloc populare. Diferența de gen, calculată anual de Forumul Economic Mondial, este una dintre cele mai mici. Aceasta înseamnă că femeile care îndeplinesc aceleași funcții la locul de muncă sunt plătite în medie, la fel ca bărbații.

5. Număr scăzut al copiilor abandonați

Majoritatea orfanilor trăiesc în familii adoptive, deoarece se consideră esențial ca fiecare copil să aibă parte de îngrijire și afecțiune. Lipsa de atenție poate afecta negativ dezvoltarea copiilor. În general, orfelinatele au grijă de cel mult 10 copii în același timp.

6. Atracția față de sport

O mare atenție este acordată sportului, prin urmare, și oamenii de acolo foarte sport foarte des. De exemplu, există și vacanțe speciale dedicate sportului. Oamenii, de regulă, în această săptămână, merg la munte pentru a schia și pentru a se da pe snowboard.

7. Grija la alimentație

Copii sunt învățați, încă de la vârste fragede, să conștientizeze pericolul la care sunt supuși dacă mănâncă prea multe alimente nesănătoase, cum ar fi dulciurile. De obicei, copiilor li se permite consumul de ciocolată sâmbăta. Astfel a apărut și sintagma sâmbăta dulciurilor. Vacanța de Paște este extrem de așteptată de către copii, deoarece ei primesc atunci o mulțime de dulciuri.

Citește și:   7 mituri despre haine pe care nu ar mai trebui să le crezi

8. Grija față de cei bătrâni

În orașele scandinave există locuri în care pensionarii pot merge, se pot întâlni unul cu celălalt, pot vorbi, pot juca diferite jocuri, pot face sport, dans, sau să sărbătorească diferite ocazii. În astfel de organizații, toată lumea poate găsi ceva interesant de făcut.

9. Nivelul ridicat al educației

Potrivit biroului european de statistică Eurostat, scandinavii își dezvoltă activ sistemul educațional. Ei investesc în acesta 9% din produsul brut. Aproximativ 4/5 din finanțările din majoritatea țărilor scandinave sunt cheltuite pentru plata cadrelor didactice, restul – pentru construirea de clădiri școlare și echipamente de instruire.

10. Echilibrul dintre muncă și viața personală

În țările nordice, în comparație cu alte țări ale lumii, orele de lucru sunt mai scurte, iar vacanțele mai lungi. Aceste lucruri permit oamenilor să -și petreacă mai mult timp cu familiile. În medie, ziua lor de lucru durează 7,5 ore.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.