Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
10 obiceiuri greșite pe care le ai zi de zi – Andreea Bănică

10 obiceiuri greșite pe care le ai zi de zi

Nu te-ai aștepta ca astfel de obiceiuri să dăuneze sănătății tale!

Lucrurile simple cu care suntem obişnuiţi pot fi destul de periculoase. Activități pe care le desfășori zi de zi și de la care nu te-ai aștepta să-ți facă rău se pot dovedi a fi dăunătoare.

Iată o listă cu ceea ce ne strică sănătatea:

1. Picioarele încrucişate

Încă din 1999 s-a vorbit despre pericolul acestei poziții. A sta cu picioarele încrucișate (pe scaun sau pe podea) poate cauza hipertensiune, varice sau afecțiuni ale nervilor.

2. Hrănirea păsărilor

 Aceasta este o activitate distractivă, dar periculoasă, pentru că există 50% șanse ca o pasăre să aibă o boală contagiosă, precum: ornitoză, colibaciloză, salmoneloză, tuberculoză, febră de iepure etc.

3. Ochelarii de soare de proastă calitate

Ochelarii din plastic ieftin nu îți protejează ochii de lumina strălucitoare a soarelui. Razele UV în exces pot cauza cataractă, îți pot strica ochii sau pot provoca și cancer.

4. Consumul ridicat de apă

Nu e sănătos să bei prea puțină – sau prea mută apă. Dacă te miști mult și faci sport, bea mai multă apă, dacă ai probleme cardiovasculare sau cu rinichii, mai bine bea mai puțin. Dacă nu ți-e sete, nu te forța.

Citește și:   5 tipuri de fuste pe care orice femeie trebuie să le aibă

5. Tratamentul cu sticla de apă fierbinte

În cazul anumitor afecțiuni nu trebuie să folosești sticle cu apă fierbinte – sângerări, apendicită, colecistită, pancreatită. Nu sunt indicate în primele ore sau zile după o entorsă sau după o rană.

6. Pregătirea popcorn-ului la microunde

Ingredientul numit diacetil, un ulei sintetic, atunci când se vaporizează, ajunge în plămâni și le dăunează. Poți diminua riscul lăsând floricelele să se răcească înainte de a le mânca.

7. Prânzul la birou

Locurile de muncă nu sunt potrivite pentru mâncat, fiindcă se acumulează o mulțime de bacterii. În plus, mirosul îi poate deranja pe colegi, creierul tău are nevoie de odihnă, picioarele tale au nevoie să se întindă, iar stomacul tău nu poate digera mâncarea deoarece creierul tău nu se concentrează la consumarea ei.

8. A purta încălțăminte deschisă în oraș

Sunt șanse mari să te ta, iar orice rană, fie c e o mușcătură de insectă, fie că e o bătătură, se poate infecta ușor.

Citește și:   Cum să fii în FORMĂ MAXIMĂ și să îți SUBȚIEZI picioarele

9. Nu ai grijă la postură

Toate organele trebuie să fie poziționate simetric. Spătarul scaunului ar trebui să se potrivească șirei spinări. Nu sta cu picioarele încrucișate, ca să nu ai probleme cu circulația.

10. Dormi pe spate sau pe burtă

 Când dormi în poziția fetusului, poți căpăta dureri de spate sau probleme cu plămânii. Când dormi pe burtă poți avea probleme pe termen lung, fiindcă se pune presiune pe toate organele. Cel mai bine e să dormi pe spate.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.