10 obiceiuri care te îmbătrânesc prematur

Știai care sunt obiceiurile care te pot îmbătrâni prematur? Renunță la ele pentru a avea o viață lungă și sănătoasă!

Pari mai în vârstă decât eşti? În afară de genetică, la asta mai contribuie și alți factori. Iată la ce ar trebui să renunți ca să arăți mai tânără fără botox sau operații estetice. Nu e niciodată prea târziu să începi.

1. Dietele cu puține grăsimi

Pentru a preveni ridurile, e esențial să consumi acizi grași omega-3, care îți vor menține pielea fină și suplă. O dietă cu puține grăsimi te privează de această componentă.

2. Bei cu paiul

Dacă bei cu paiul s-ar putea să ți se formeze linii fine și riduri în jurul gurii. La fel și dacă fumezi. Încearcă să bei direct din pahar, iar dacă ești fumătoare, cel mai bine ar fi să renunți.

3. Dormi pe o parte

A dormi pe o parte, cu fața în pernă, cauzează și mărește ridurile de pe obraji și bărbie. Pentru a rămâne tânără și pentu a te simți odihnită, cel mai bine e să dormi pe spate.

4. Postură greșită

Citește și:   10 metode prin care să-ți accelerezi metabolismul

Dacă nu stai cum trebuie, mușchii și oasele devin anormal de încordate. Rezultatele: durere, oboseală și chiar deformări permanente.

5. Folosești cremă de protecție solară numai în vacanță

Supraexpunerea la razele U.V. e principala cauză a îmbătrânirii premature a pielii. E important să folosești cremă de protecție solară chiar și atunci când sunt nori.

6. Prea multă căldură

Căldura în exces usucă aerul din casă. Părul și pielea se usucă și ele și faci mai multe riduri. Încearcă să nu faci foarte cald în casă.

7. Nu mănânci zahăr

Știm că zahărul nu e sănătos, dar nici stresul nu e, așa că dă-ți voie uneori să mănânci ceva dulce dacă asta te face fericită.

8. Te uiți prea mult la televizor

Pentru fiecare oră pe care o petreci la televizor, speranța ta de viață scade cu 22 de minute. Fie că stai pe scaun, fie că stai la birou, e recomandat să te ridici să mergi o dată la fiecare jumătate de oră.

Citește și:   7 obiceiuri ZILNICE care îți fac pielea mai frumoasă

9. Lipsa somnului

Adulții au nevoie de cel puțin 7 ore de somn în fiecare noapte. Dacă nu dormi suficient, vei arăta obosit și ți se va scurta viața. Ar trebui să te culci mai devreme dacă vezi că nu ai energie, că nu te concentrezi sau că te-ai îngrășat.

10. Stresul cauzat de lipsa organizării

Stresul cronic poate deteriora celulele, grăbind procesul de îmbătrânire. Încearcă să faci totul la timp și să îți găsești câteva momente pentru relaxare.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.