10 obceiuri zilnice care distrug o relație

E frumos ca relațiile să fie armonioase, dar nu întodeauna lucrurile merg bine. Uneori, asta se întâmplă din cauza obiceiurilor noastre, care îl pot enerva sau chiar îndepărta pe celălalt. Iată ce lucruri ar trebui să eviți dacă nu vrei să-ți sabotezi relația:

 

1. Obiceiul de a te autocritica

De multe ori ne criticăm, gândindu-ne că numai noi ne vedem defectele. Partenerul nu le observă sau nu le acordă atâta importanță. Dacă vorbești mereu urât despre tine, partenerul va începe și el să fie mai atent la aspectele care ție nu-ți plac.

2. Obiceiul de a-i critica pe toți cei din jur

Cel care e întotdeauna nemulțumit de toată lumea va ajunge, mai devreme sau mai târziu, să schimbe fundalul general al unei relații. Poți găsi lucruri care să nu-ți placă oriunde în jur, dar la fel de bine poți să fii atent la lucruri pozitive.

3. Obiceiul de a fi partenerul ideal

Să încerci să mulțumești pe toată lumea e o mare capcană, deoarece perfecțiunea ta va ajunge să-l deranjeze pe partener mai devreme sau mai târziu. Iritarea se va acumula și nu se știe care vor fi consecințele.

4. Obiceiul de a te baza doar pe ce crezi tu

De obicei, așa fac oamenii care au fost singuri pentru mult timp. E greu să accepți opiniile altora despre viața de zi cu zi, despre relații sau despre viață în general. Ca o relație să funcționeze, ambii parteneri trebuie să se asculte și să găsească un echilibru între ce crede unul și ce crede altul.

5. Suspiciunile constante

Suspiciunile constante îl pot obosi și enerva pe partener, pentru că va simți că nu ai încredere în el. E, întradevăr, greu să trăiești dacă știi că cineva încearcă mereu să te prindă pe picior greșit.

6. Obiceiul de a chelltui mai mult decât îți poți permite

O atitudine nepotrivită în ceea ce privește banii, fie că e vorba de zgârcenie, fie că e vorba de a cheltui prea mult, va duce la un conflict, mai devreme sau mai târziu. E foarte important ca partenerii să discute din timp despre cum au de gând să-și gestioneze veniturile.

Citește și:   Ce spune despre relația voastră felul în care el te îmbrățișează

7. Încercarea de a controla totul

Nu poți să ții totul sub control, oricât ai încerca. Viața e impredictibilă și e, de aceea, minunată. Încercările constante de a-ți controla partenerul sugerează că nu ai încredere în tine și nici în viață.

8. Obiceiul de a compara

Comparațiile sugerează că nu ai încredere în tine și că ești mereu în căutare de confirmări. Fii atentă la ce se întâmplă în viața ta și nu mai judeca ce fac ceilalți.

9. Aluziile, în loc de asertivitate

Dacă relația voastră se bazează pe aluzii, înseamnă că nu puteți să comunicați deschis. Dacă nu spui exact ce gândești, pregătește-te ca partenerul să înțeleagă greșit – e destul de posibil și asta.

10. Amintirea greșelilor trecute

Dacă ții socoteala greșelilor vă veți certa tot mai des. Rezolvați conflictele și apoi treceți peste, nu vă gândiți la ele ani întregi.

Citește și: 10 semne că relația se clatină și urmează să vă despărțiți

Ce faci dacă ai o relație de lungă durată care a ajuns la o răscruce? Aștepți să vezi dacă mai poate fi salvat ceva sau încheiați totul și mergi mai departe? Să alegi între a rămâne sau a pleca e una dintre cele mai grele decizii pe care le poți avea de făcut cineva în viață, pentru că, de regulă, nu mai poți da înapoi după aceea. Pentru a te asigura că iei decizia corectă, iată câteva semne cruciale că relația ta e pe sfârșite și că a sosit timpul să renunți:

1. Nu mai există intimitate

Sexul este unul dintre cele mai importante aspecte dintr-o relație, iar când se înrăutățește sau nu mai există, e un semn evident că relația s-a terminat. Trebuie să purtați o discuție ca să vedeți care e cauza acestei îndepărtări.

2. Relația voastră nu se bazează pe încredere

Citește și:   Cum să-ți alegi ochelarii de soare în funcție de forma feței

Poate că ai mai auzit comparația dintre relații și mașini. O relație fără încredere e ca o mașină fără benzină – nu te duce nicăieri. Dacă neîncrederea s-a strecurat între voi, e clar că sunt lucruri de rezolvat. Dacă, în ciuda eforturilor, situația nu se îndreaptă, știi ce decizie ar trebui să iei.

3. Prietenii și familia sunt îngrijorați

Dacă persoanele apropiate ție sunt îngrijorate pentru relația ta, să știi că ele văd lucruri pe care poate că tu nu le observi sau le ignori. Ascultă ce au de spus.

4. Aveți probleme de comunicare

Ori așa – ori nu vorbiți deschis deloc. Dacă nu îți poți exprima deschis opiniile de teamă că vei fi judecată sau că partenerul nu te va asculta, te poți aștepta ca situația să se înrăutățească pe viitor. Când ajungi în acel punct, despărțirea e inevitabilă.

5. Aveți interese foarte diferite

Ca un cuplu să aibă succes, e nevoie ca partenerii să aibă cel puțin un interes sau o pasiune în comun. Astfel veți putea înfrunta mai ușor obstacolele care se vor ivi în calea voastră pe viitor. Dacă nu aveți niciun interes comun, șansele voastre de reușită sunt slabe.

6. Nu îți acordă sprijin

E esențial ca într-o relație partenerii să-și acorde sprijin și să aibă încredere unul în celălalt. Dacă simți că te lupți singură pentru scopurile tale sau pentru relație, aceasta se va termina curând.

7. Unul dintre voi e încă legat de trecut

Dacă se întâmplă asta, nu trebuia să formați o nouă relatie în primul rând. Cum te poți concentra la prezent sau cum poți face planuri pentru viitor dacă încă ești cu gândul la trecut?

Couple sitting on sofa looking angry, touching hands

8. Aveți planuri separate

Atunci când planurile tale nu îl mai includ pe partener – sau invers – despărțirea e probabil foarte aproape.

9. Nu mai petreceți timp împreună

E important să aveți timp pentru voi separat, dar e, evident, la fel de important să petreceți timp împreună. Dacă asta nu se mai întâmplă, cum se mai poate spune că aveți o relație?

Citește și:   Cum să ai o relație fericită

10. Planurile voastre de viitor au fost amânate

Dacă plănuiați să vă mutați împreună sau să vă căsătoriți, iar apoi unul dintre voi spune că ar trebui să mai așteptați, cel mai probabil ceva nu mai e în ordine.

 

Citește și: 8 semne că sunteți cuplul perfect

Te iubește partenerul tău? Se bazează pe tine? Sigur vă potriviți perfect? Dacă da, ai găsit persoana potrivită pentru tine. Dar relația perfectă nu există. Relația sănătoasă însă da – și e atunci când la bază stau încrederea, sinceritatea, sprijinul, respectul și înțelegerea reciprocă. În fiecare relație există lucruri sănătoase și mai puțin sănătoase.

1. Sunteți optimiști

O atitudine pozitivă și câteva zâmbete sincere pe zi pot să vă facă relația mai sigură. Când un partener e optimist, sunt mai puține conflicte în relație.

2. Vorbiți puțin prin mesaje

Un studiu a arătat că bărbații care le scriu mai des femeilor cred că au relații de slabă calitate, dar asta e invers pentru femei.

3. Nu folosiți atât de mult rețelele de socializare

Oamenii care folosesc Facebook-ul mai mult de o dată pe zi au probleme în relație, care duc la înșelat, despărțire sau divorț.

4. Vă strângeți în brațe

Afecțiunea contribuie la păstrarea unei legături fizice și a intimității în cuplu.

5. Vă certați în loc să vă înghițiți sentimentele

Dacă învățață să vă ciorovăiți într-un mod sănătos, vă puteți exprima sentimentele mai ușor și puteți clarifica ce e de clarificat.

6. Faceți dragoste des

Dacă amândurora vă place sexul, asta vă va face pe amândoi mai fericiți. Trebuie însă să vreți să ajungeți în ipostaze intime atât de des.

7. Aveți pasiuni diferite

Dacă unul e avar și celălalt e risipitor, s-ar putea să fiți perfecți împreună.

8. Vă distrați bine

Când un cuplu râde împreună, înseamnă că sunteți făcuți unul pentru celălalt. Râsul vă poate apropia.

 

 

Lasă un răspuns