10 mituri pe care nu trebuie să le mai crezi

Uneori, anumite concepții sunt perfect fixate în mintea oamenilor, deși acestea pot fi foarte greșite. Iată 13 fapte eronate, în care mulți oameni continuă să creadă:

1. Nisipurile mișcătoare

Acestea nu pot înghiți complet o persoană sau un animal. Acestea sunt un amestec de nisip și apă. Tot ce trebuie să faci este să te întinzi pe spate pentru a distribui greutatea în mod egal.

2. Utilizarea telefonului mobil în timp ce alimentezi

Contrat legendei populare, un telefon nu poate exploda dacă se află în jurul vaporilor de carburant. Precauțiile privind utilizarea telefonului la stațiile de benzină se datorează în primul rând faptului că undele radio ale telefonul poate afecta echipamentul electronic care controlează pompa de combustibil.

3. Conducta de eșapament și motorul

În cazul în care în conducta de eșapament este introdus vreun obiect, motorul nu va avea de suferit. Respectivul obiect va ieși atunci când mașina va fi pornită.

4. Cafeaua nu este făcută din boabe, ci din semințe

Citește și:   7 mituri dezmințite

Contrar expresiei înrădăcinate, cafeaua este făcută din semințe de plante. Arborele de cafea este o plantă veșnic verde, cu fructe roșii ce conțin semințe.

5. Vitamina C nu ajută la răceală

Cercetările medicale arată că persoanele care iau în mod regulat vitamina C suferă de răceli, cel puțin la fel de des ca oricine altcineva, și nu există nicio dovadă a efectului vitaminei C asupra virușilor.

6. Pinguinii nu sunt monogami

Această monogamie durează doar pe perioada reproducerii, care ține aproximativ 20-30 de zile și aproximativ 2 luni, în timp ce trebuie să-și îngrijească și hrănească puii. Sună cam trist, dar de fapt, pinguinii petrec cea mai mare parte a vieții, singuri.

7. Epilatul nu provoacă o creștere mai rapidă a firului de păr

Contrar concepției greșite, totul este o iluzie. Creșterea părului este determinată de genă și de hormoni.

8. SOS nu înseamnă Save Our Souls (salvați-ne sufletele)

În realitate, acest semnal a fost ales deoarece în codul Morse, este foarte ușor de exprimat ( 3 puncte, 3 liniuțe, 3 puncte)

Citește și:   Ne-am îmbolnăvit!

9. Cea mai mare parte a căldurii nu se pierde prin cap

Ți s-a spus probabil, încă din copilărie, să nu stai iarna fără căciula pentru că vei răci. În realitate, răceala poate porni de la orice parte a corpului, în egală măsură.

10. Planeta Marte nu este roșie

Marte, numită adesea „planeta roșie”, are în atmosfera ei un conținut mare de praf din oxizi de fier. Din cauza unei distanțe lungi, culoarea planetei poate varia de la roz la maro. De fapt, Marte, mai degrabă, este maro-aurie.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.