Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
10 lucruri pe care trebuie să le știi despre SARCINĂ și ALĂPTAT – Andreea Bănică

10 lucruri pe care trebuie să le știi despre SARCINĂ și ALĂPTAT

Dr. Mary Jane Minkin, MD – profesor clinic de obstetrica, ginecologie și științele de reproducere la Yale School of Medicine – a răspuns la unele dintre cele mai răspândite întrebări cu privire la femeile însărciate și naștere.

1. Sânii tăi s-ar putea să formeze denivelări

Acest fenomen este cauzat de glandele mamare din sâni, despre care Dr. Minkin spune că sunt „veri pentru glandele sudoripare”. Arată ca ciorchini de struguri aglomerați care produc lapte. Sânii pot căpăta denivelări în timpul alăptării și al sarcinii, deoarece glandele mamare sunt încărcate cu lapte.

2. Sfârcurile pot deveni mai închise la culoare și mai proeminente

„Sfârcurile femeilor gravide tind să devină mai mari și mai proeminente și, de asemenea, devin mai închiși la culoare. Estrogenul este cel ce are un efect asupra pigmentării”, spune Minkin

3. Sfârcurile unor femei pot deveni păroase

Unii oameni au afirmat că dacă ești însărcinată cu un băiețel, testosteronul provoacă această schimbare, dar nu s-a demonstrat că e adevărat.

Citește și:   12 lucruri pe care nu le poate face o prințesă

4. Fii pregătită pentru mâncărimi

„În general, o mare parte din mâncărime se datorează faptului că pielea se întinde, iar sânii se vor umfla în timpul alăptării, iar dacă mărimea sânului nu este prea mare, probabil că va ajunge la mărimea maximă când alăptezi, majoritatea femeilor schimbând cu cel puțin o mărime, uneori chiar două, sutienul. „

5. Pot apărea vergeturi pe sâni

„Apariția vergeturilor este ceva comun când ești însărcinată, deoarece sânii cresc brusc. Unele femei aleg să se hidrateze mai mult pentru a stopa apariția vergeturilor – ceea ce este o idee destul de bună – dar, din păcate, nu oprește apariția acestora”.

6. Pot apărea iritații pe sfârcuri

Acest efect variază de la o persoană la alta, dar este destul de comun. Minkin spune: „Eu, de obicei, sfătuiesc oamenii să folosească produse calmante pe sfârcurile lor. De asemenea, încurajez femeile să nu lase bebelușul să stea pe piept ore întregi, pentru că nu este bine pentru sfârcuri. De asemenea, nu lăsa copilul să alăpteze mai mult de zece minute pe fiecare sân. „

Citește și:   Cum să-ți îngrijești sânii după ce ai născut

7. Laptele matern poate varia în funcție de ceea ce mănânci

Minkin spune: „Gustul depinde de ceea ce mănânci. Dacă mănânci o mulțime de alimente picante, laptele poate avea un miros diferit.”

8. Venele de pe sâni pot fi mai vizibile

Minkin spune: „Există mai multă aglutinare și mai mult flux de sânge, astfel încât venele vor fi mai proeminente”.

9. Un sân poate deveni mai mare decât celălalt, sau poate produce mai mult lapte

Acest lucru este extrem de comun. Potrivit lui Minkin, „Mulți copii par să aibă o preferință pentru un sân anume care poate face ca un sân să devină mai mare decât celălalt”.

10. Te vor durea sânii după ce stopezi alăptarea

Din păcate, atunci când decizi să oprești alăptarea, durează câteva zile pentru ca laptele să se usuce … și este dureros. Dr Minkin spune că trebuie să stai departe de dușurile fierbinți, să pui comprese de gheață pe piept și să porți un sutien strâns pe sâni.

Citește și:   8 mituri despre sarcină care au fost demonstrate de știință

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.