10 lucruri pe care trebuie să i le spui iubitului tău

Știm că persoanele dragi merită cele mai bune cuvinte din lume, dar uneori ne vine greu să exprimăm ceea ce simțim. Iată ce cred psihologii că ar trebui să le spui celor dragi pentru a avea relații mai puternice:

1. Înțeleg

Când situația e încordată e important să îți ajustezi comportamentul în funcție de dispoziția interlocutorului. E trist? Arată-i că ești alături de el, susține-l și apoi încearcă să-l amuzi.

2. Îmi place!

Rezultatul unei acțiuni este numai jumătate din succes. Cealaltă jumătate a succesului vine atunci când cei din jur – mai ales persoanele dragi – ne recunosc victoria. Numai după acest lucru ne putem bucura complet de succesul nostru.

3. Cum plănuiești să procedezi?

Atunci când oamenii vorbesc despre problemele lor, ei nu așteaptă îndrumare, ci sprijin emoțional. În loc să dai sfaturi necerute, arată că ești implicată punând întrebări simple, precum „Cum plănuiești să faci asta?”

4. Ești … grijuliu / hotărât / îndrăzneț

Complimentele sunt o „monedă de schimb” valoroasă, care pe noi nu ne costă nimic, iar pe ceilalți îi inspiră și le dă curaj. După câte se pare, creierul nostru percepe complimentele în același mod în care percepe recompensele în bani pentru munca depusă.

5. Nu vrei să petreci timp cu prietenii tăi azi?

Fiecare membru al cuplului are nevoie de spațiu personal. Dacă unul din parteneri are nevoie să petreacă timp de unul singur, celălalt ar trebui să-i acorde timpul necesar pentru a-și reface energia.

6. Îți amintești cum am…

Citește și:   Ce spune despre relația voastră felul în care dormiți

Această întrebare simplă va readuce în atenție o mulțime de amintiri plăcute și va crea o atmosferă plăcută chiar și în cea mai tristă zi. S-a dovedit că nostalgia te ajută să combați stresul și anxietatea. Nostalgia, de asemenea, inspiră optimism și trezește inspirația.

7. Care e cea mai fericită amintire din copilărie a ta?

Rezervă-ți zece minute pe zi pentru a vorbi cu partenerul despre orice în afară de muncă, familie sau relație. Întreabă-l care este filmul său preferat și de ce îi place atât de mult. Roagă-l să-ți povestească niște amintiri fericite din copilărie. Faceți asta la masa de prânz, înainte de culcare sau în orice alt moment. Relația voastră va deveni mai puternică.

8. Iartă-mă

E normal să vă mai și certați din când, dar problemele din trecut ar trebui să rămână acolo, deși nimeni nu vrea să trăiască în zona „operațiunilor militare”. În plus, nu e numai unul de vină, așa că învață să îi ceri scuze.

9. Mulțumesc

Psihologii spun că recunoștința este una dintre cele mai pozitive emoții, care îi determină pe oameni să ea și mai mult. Spunându-i partenerului mulțumesc îl vei face să aibă sentimentele potrivite.

10. Poți să faci asta

Această frază poate transforma orice înfrângere sigură într-o posibilă victorie, pentru că îl va face pe partener să se simtă încrezător în forțele sale.

 

 

Citește și: 10 obceiuri zilnice care distrug o relație

 

E frumos ca relațiile să fie armonioase, dar nu întodeauna lucrurile merg bine. Uneori, asta se întâmplă din cauza obiceiurilor noastre, care îl pot enerva sau chiar îndepărta pe celălalt. Iată ce lucruri ar trebui să eviți dacă nu vrei să-ți sabotezi relația:

Citește și:   De ce e mai bine să te căsătorești după 30 de ani

1. Obiceiul de a te autocritica

De multe ori ne criticăm, gândindu-ne că numai noi ne vedem defectele. Partenerul nu le observă sau nu le acordă atâta importanță. Dacă vorbești mereu urât despre tine, partenerul va începe și el să fie mai atent la aspectele care ție nu-ți plac.

2. Obiceiul de a-i critica pe toți cei din jur

Cel care e întotdeauna nemulțumit de toată lumea va ajunge, mai devreme sau mai târziu, să schimbe fundalul general al unei relații. Poți găsi lucruri care să nu-ți placă oriunde în jur, dar la fel de bine poți să fii atent la lucruri pozitive.

3. Obiceiul de a fi partenerul ideal

Să încerci să mulțumești pe toată lumea e o mare capcană, deoarece perfecțiunea ta va ajunge să-l deranjeze pe partener mai devreme sau mai târziu. Iritarea se va acumula și nu se știe care vor fi consecințele.

4. Obiceiul de a te baza doar pe ce crezi tu

De obicei, așa fac oamenii care au fost singuri pentru mult timp. E greu să accepți opiniile altora despre viața de zi cu zi, despre relații sau despre viață în general. Ca o relație să funcționeze, ambii parteneri trebuie să se asculte și să găsească un echilibru între ce crede unul și ce crede altul.

Citește și:   Ce fel de pantofi ți se potrivesc în funcție de zodie

5. Suspiciunile constante

Suspiciunile constante îl pot obosi și enerva pe partener, pentru că va simți că nu ai încredere în el. E, întradevăr, greu să trăiești dacă știi că cineva încearcă mereu să te prindă pe picior greșit.

6. Obiceiul de a chelltui mai mult decât îți poți permite

O atitudine nepotrivită în ceea ce privește banii, fie că e vorba de zgârcenie, fie că e vorba de a cheltui prea mult, va duce la un conflict, mai devreme sau mai târziu. E foarte important ca partenerii să discute din timp despre cum au de gând să-și gestioneze veniturile.

7. Încercarea de a controla totul

Nu poți să ții totul sub control, oricât ai încerca. Viața e impredictibilă și e, de aceea, minunată. Încercările constante de a-ți controla partenerul sugerează că nu ai încredere în tine și nici în viață.

8. Obiceiul de a compara

Comparațiile sugerează că nu ai încredere în tine și că ești mereu în căutare de confirmări. Fii atentă la ce se întâmplă în viața ta și nu mai judeca ce fac ceilalți.

9. Aluziile, în loc de asertivitate

Dacă relația voastră se bazează pe aluzii, înseamnă că nu puteți să comunicați deschis. Dacă nu spui exact ce gândești, pregătește-te ca partenerul să înțeleagă greșit – e destul de posibil și asta.

10. Amintirea greșelilor trecute

Dacă ții socoteala greșelilor vă veți certa tot mai des. Rezolvați conflictele și apoi treceți peste, nu vă gândiți la ele ani întregi.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.