10 lucruri pe care soții și soțiile ar trebui să le facă pentru a evita un divorț

Divorțul este atât de întâlnit în zilele noastre, încât este dureros să privești statisticile. Cu toate acestea, oricine vrea să aibă o căsnicie fericită care să dureze mulți ani.

Iată o listă cu sfaturi de la psihologi și cu experiențele personale ale oamenilor cu privire la modul de a evita greșelile și de a putea salva o căsătorie.

10. Respectați-vă reciproc.

Respectul reciproc este pilonul unei căsnicii fericite. Chiar și atunci când ești supărat, trebuie să te exprimi prin prisma respectului. Respectul permite evitarea situațiilor în care unul dintre parteneri simte că cealaltă jumătate manipulează și exercită presiuni asupra lui.

9. Nu-ți compara partenerul cu cei din jur.

Nu-ți compara partenerul cu soții sau soțiile altor persoane, în special cu cineva de pe rețelele de socializare, precum Instagram sau Facebook.  Amintește-ți că oamenii aleg adesea să nu arate realitatea, ci imaginea pe care ei și-ar dori-o. Deci, atunci când vezi că alți soți le cumpără soțiilor buchete impresionante de flori, le duc la restaurante scumpe sau le cumpără cadouri, nu trebuie să te gândești că ai vrea să fii în locul lor. Aceste cadouri pot ascunde multe. Nu trebuie să crezi tot ce vezi în mediul virtual.

Citește și:   10 trucuri care te vor ajuta să pari mai slabă

8. Păstrează-te în formă și ai grijă de tine.

Trebuie să ai întotdeauna grijă de tine. O căsnicie fericită înseamnă și o relație intimă bună. Oamenii iubesc să vadă ceea ce este atractiv. Rămâi în formă și fă mișcare! Gândește-te la modul în care arăți când ești în fața partenerului tău, chiar și acasă. Pantalonii de jogging vechi și tricourile supradimensionate nu sunt cea mai bună alegere. Un corp bine construit și lenjerie sexy? Acestea primesc un mare DA. Această regulă se aplică atât bărbaților, cât și femeilor.

7. Soțul este prioritatea numărul unu, apoi copiii.

Atunci când ești părinte, întreaga ta lume începe să se învârtă în jurul copiilor, dar este o mare greșeală dacă îți vei sacrifica căsnicia pentru acest lucru. În primul rând, dacă cei mici sunt tot ceea ce ai nevoie în lume, este rău, mai ales pentru copilul dumneavoastră.

În al doilea rând, un cuplu căsătorit este centrul familiei . Și în al treilea rând, într-o zi, copiii vor crește și vor pleca. Atunci va fi momentul în care voi 2 veți rămâne pe cont propriu

Citește și:   8 lucruri pe care un bărbat adevărat nu le-ar face niciodată

6. Iartă

Nimeni nu este perfect. Cu toții facem greșeli. Orice relație aduce neînțelegeri și durere între parteneri. Dacă un cuplu nu se poate ierta pentru anumite greșeli, în timp, relația se va prăbuși sub povara plângerilor acumulate.

5. Nu încerca să-ți schimbi partenerul.

Oamenii se înșeală atunci când cred că-și pot schimba soțul / soția. Oricine are și defecte. Lucrurile pe care nu trebuie să încerci niciodată să le schimbi sunt obiceiurile, opiniile religioase, relațiile cu părinții, hobby-urile, modul în care partenerul vede lumea. Dar un lucru bun este să  creezi obiceiuri și tradiții familiale reciproce pe care toată lumea le va găsi plăcute.

4. Evită cuvintele mari, în special „divorțul”.

Încearcă să eviți expresii precum „Dacă acest lucru va continua, te voi părăsi” și nu aminti niciodată cuvântul „divorț”. Atunci când o vei spune, fii sigur pe tine pentru a nu te întoarce în genunchi mai târziu spunând „Nu am vrut să spun asta”. Partenerul tău ar putea zice brusc: „Bine. Pleacă.”

Citește și:   8 greșeli pe care le fac femeile într-o relație

Astfel de fraze, adesea spuse în furie, nu sunt uitate.

3. Controlează-ți emoțiile.

Încearcă să-ți spui „Stop!” ori de câte ori vrei să-l insulți pe cel iubit. Dacă simți că nu te poți controla, fă o pauză, respiră adânc și mergi la plimbare. Nu-ți pedepsi partenerul ignorându-l. Spune-i că te vei întoarce la conversație când te vei liniști. Și prin toate mijloacele, ține-ți cuvântul.

2. Nu vorbi niciodată rău despre partenerul tău.

Nu spune niciodată lucruri rele despre partenerul tău altora. Nu mamei tale. Nici măcar prietenelor tale. După ceartă, tu vei putea uita ce s-a întâmplat, dar mama și prietenele tale nu o vor face. Atunci partenerul tău va rămâne într-o lumină negativă pentru ei și va fi tratat cu ură.
Când lucrurile sunt cu adevărat dificile, mai întâi vorbește cu soțul / soția. Dacă trebuie să împărtășești situațiile cu altcineva, contactează un psiholog de familie

1. Învață limba iubirii partenerului tău.

Toată lumea vorbește o anumită limbă a dragostei. A ta poate diferi de limba iubirii partenerului tău. Unii pot face acest lucru prin intermediul declarațiilor de dragoste, a cuvintelor încurajatoare sau chiar a lucrurilor materiale.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.