Warning: Creating default object from empty value in /home/andreeabanica/public_html/wp-content/themes/voice/include/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
10 LUCRURI care te fac să pari INTELIGENT în fața celorlalți – Andreea Bănică

10 LUCRURI care te fac să pari INTELIGENT în fața celorlalți

În timp ce unii oameni de știință se întreabă dacă este posibil să se dezvolte inteligența în timpul vieții sau dacă abilitățile mentale sunt limitate la genetică, alții sunt implicați în rezolvarea unor probleme mai presante. Ei și-au dat seama cum poți măcar să arăți mai deștept.

Iată o listă cu cele mai eficiente, dar simple moduri de a te afișa ca un om inteligent.

1. Ai grijă de aspectul tău

Credem că oamenii care arată bine sunt mai deștepți decât alții. Acesta este un stereotip care s-a dovedit a fi corect, după cum au arătat studiile psihologului britanic Satoshi Kanazawa.

Oamenii frumoși sunt perfecți în sensul genetic. Ei sunt mai plăcuți și mai carismatici, și chiar mai inteligenți. Această superioritate a evoluat de-a lungul secolelor. Nu este atât de greu să înșeli opinia publică. Fă-ți o tunsoare care va sublinia în mod avantajos caracteristicile feței. Fă-i o vizită medicului dentist dacă ai nevoie, de exemplu, să îți albești dinții. Utilizează cosmetice dacă ai nevoie pentru a face caracteristicile faciale mai simetrice.

2. Nu neglija prima impresie

Citește și:   7 greșeli de îngrijire care îți dăunează sănătății

La prima vedere, aspectul și stilul vestimentar sunt cele mai vizibile. Și de multe ori stilul vestimentar al unei peroane îi exprimă perfect personalitatea. Așa că profită de asta și ai grijă de imaginea ta.

3. Nu îți fie teamă să-i privești pe ceilalți în ochi

În unele culturi, nu este obișnuit să-ți privești interlocutorul în ochi când vorbiți. Dar dacă nu te afli între acele granițe culturale, privitul în ochi este pur și simplu necesar. Conform rezultatelor cercetării de către profesorul Nora Murphy (Nora A. Murphy), contactul vizual în timpul unei conversații creezi impresia unui dialog deschis și pari un om încrezător în intelectul tău.

4. Ochelari cu rame groase

O echipă de oameni de știință de la Universitatea din Viena au împărtășit rezultatele unui studiu neobișnuit. Suntem cu toții familiarizați cu efectul magic al unei perechi de ochelari, ceea ce face ca orice persoană să arate mai inteligentă. Dar, se pare, există și o legătură între grosimea ramelor și forța unui astfel de impact. Deci, dacă dorești să pari mai inteligent, alege niște rame mai groase.

Citește și:   10 trucuri simple de frumusețe care nu dau niciodată greș

5. Vorbește clar

Fizicianul american Leonard Mlodinov crede că un anumit mod de vorbire ajută la crearea unei impresii despre tine ca o persoană inteligentă, chiar dacă nu ai suficiente resurse. Vorbește clar și răspicat, nu fă pauze dramatice. Nu utiliza termeni speciali decât dacă ești sigur (ă) că interlocutorul te va înțelege, pentru că poate decide că o faci în mod intenționat pentru a-l face să pară mai puțin inteligent.

6. Nu uita de zâmbet

Potrivit rezultatelor studiului realizat la Universitatea din Praga , zâmbetele ne par a fi nu numai mai binevoitoare, ci și expresia unui om deștept. Adevărat, acest lucru se aplică mai mult bărbaților. Poate că femeile deja zâmbesc mai des sau că zâmbetul femeii este asociat cu frivolitatea.

7. Scrie mesaje simple și clare

Astăzi schimbul de mesaje scrise a devenit mult mai popular decât alte tipuri de comunicare, iar abilitatea de a-ți exprima în mod corect gândurile devine mai importantă decât elocvența.

Echipa de la Universitatea Princeton a realizat un studiu interesant care a dezvăluit relația dintre simplitatea textului scris și reputația autorului. S-a dovedit că, cu cât este mai simplu textul, cu atât mai inteligent te percep cititorii.

Citește și:   5 culori care te fac să pari mai grasă

8. Folosește grafice în prezentări

Nu contează că nu toată lumea înțelege grafica. Principalul lucru este efectul pe care îl au asupra spectatorului. Echipa Cornell a ajuns la concluzia că textul însoțit de grafice convinge cititorul mai mult decât textul fără ele, susține credibilitatea autorului și îi stabilește reputația ca fiind o persoană talentată.

9. Mergi în ritmul celorlalți

Datorită unui studiu neobișnuit, s-a dovedit că persoanele cu viteza de mers diferită de restul nu sunt considerate deosebit de inteligente. Și nu fără motiv. La urma urmei, ei ies din ritmul general al fluxului uman, provoacă ciocniri, căderi și alte incidente.

10. Glumește și apreciază umorul celorlalți

Umorul este perceput ca o caracteristică a inteligenței. Dacă reacționezi la glumele celorlalți și faci și tu unele la rândul tău, nu numai că ești o persoană mai plăcută pe plan social, ci îți dovedești și inteligența.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.